• 19 Απριλίου 2024,

Μια πλατφόρμα συνάντησης Ελλήνων απ όλο τον κόσμο απο έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Καβάλας

 Μια πλατφόρμα συνάντησης Ελλήνων απ όλο τον κόσμο απο έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Καβάλας

Μια νέα πλατφόρμα γνώσης και εμπειρίας με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων από όλο και τον κόσμο δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε πρόσφατα

Είχατε ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσατε να κάνετε μια δουλειά με διεθνή χαρακτήρα από το νησί που μεγαλώσατε και αγαπάτε;

Αποφοιτώντας από το ΤΕΙ Καβάλας το 2012 επέστρεψα μαζί με τη σύζυγο μου στη Λέρο όπου ανοίξαμε ένα γραφείο το 2014. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ήρθε ένας κύριος στο γραφείο μου, έπειτα από συστάσεις Ιταλών φίλων στο νησί, ώστε να μου προτείνει το πλάνο που είχε στο μυαλό του, το οποίο ήταν να κάνει ένα παράρτημα της εταιρείας του στην Ελλάδα με έδρα τη Λέρο.  Στην αρχή μου φάνηκε σχεδόν αδιανόητο ότι μπορεί να σε βρει μια τέτοια ευκαιρία στο νησί, αλλά με καλή θέληση και πίστη καταφέραμε η ιδέα αυτή να αποκτήσει σάρκα και οστά και να ακούει σήμερα στο όνομα Crystal System. H εταιρεία ασχολείται με πολλές παράπλευρες τεχνολογίες πληροφορικής. Συμβουλεύουμε επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας και εκτελούμε ολοκληρωμένα έργα πληροφορικής πάνω σε πλατφόρμες όπως είναι οι τεχνολογίες SAP και άλλες τεχνολογίες διαδικτύου (Java, Οracle κλπ.).  Εμείς στη Λέρο είμαστε ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής λογισμικού πάνω στο κομμάτι της SAP.

H συνέντευξη με τον Μανόλη Μακρή μηχανικό Πληροφορικής , Περιφερειακό Διευθυντή στο παράρτημα της Crystal System στη Λέρο, είναι μία από τις ιστορίες δικτύωσης που αναρτώνται στην πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr. Ο κ Μακρής εργάζεται για πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού παραμένοντας στη γενέτειρά του, τη Λέρο και η ιστορία του είναι ένα από τα παραδείγματα δικτύωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλατφόρμα κατευθύνεται σε τρεις άξονες: Στη δικτύωση και την συνεπακόλουθη επίτευξη συνεργασιών μέσω δημιουργίας ενός δικτύου Ελλήνων Επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, στην ενημέρωση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στην χαρτογράφηση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό.

Οι «γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΚΤ, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δικτυώσου

«Ένα κομμάτι της πλατφόρμας είναι καθαρά ενημερωτικό , παρουσιάζουμε ακόμη case studies , καταγράφονται ακόμη ιστορίες και εμπειρίες Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, ενώ μπορεί κάποιος να κάνει εγγραφή στην ενότητα «Δικτυώσου» και να ενταχθεί σε μια κοινότητα όπου μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες και εμπειρίες .

Πηγή : www.ka-business.gr

 

Διαβάστε επίσης