ΜΗΝΥΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ προς τους Νέους και τις Νέες της τοπικής μας Εκκλησίας

 ΜΗΝΥΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ προς τους Νέους και τις Νέες της τοπικής μας Εκκλησίας

Αγαπημένα μας παιδιά,

 Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζύ σας με τον τρόπο αυτό. Θέλω να σας πω ότι επιθυμώ να σας μιλήσω και να σας συναντήσω για να συζητήσωμε και να βρεθούμε μαζύ. Γνωρίζω πολύ καλά τις αγωνίες σας και τις δυσκολίες σας, όπως επίσης και τους πολλούς κόπους που καταβάλλετε και σεις και οι γονείς σας για την μόρφωση και την παραπάνω πορεία σας για την επαγγελματική σας αποκατάσταση, όπως και για την κοινωνική σας καταξίωση και την συνάντησή σας με τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσετε στην δημιουργία της μεγάλης αρετής της φιλίας και της προσωπικής σας οικογενείας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ο επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας και μου δίνεται η ευκαιρία με την έναρξη των μαθημάτων σας στα σχολεία μας να σας ευχηθώ καλό διάβασμα και καλή προσπάθεια στα διαβάσματά σας. Πιστεύω σε σας και σας εμπιστεύομαι, και γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε την δυνατότητα, πάντοτε μέσα στην αγάπη και την μεγάλη προσπάθεια των γονέων και των κηδεμόνων σας, των δασκάλων, των καθηγητών και των καθηγητριών σας για να πετύχετε στην ζωή σας. Σεις έχετε μαζύ σας όλες τις προϋποθέσεις για την κατανόηση και αφομοίωση των μεγάλων δώρων της γνώσεως, της επιστήμης, των τεχνών, της οικονομίας, της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως επίσης και την αντίληψη της μεγάλης ευθύνης που πρέπει να έχωμε και εμείς οι μεγαλύτεροι για την διατήρηση του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της ανθρωπίνης ζωής μέσα σε αυτό τον κόσμο που τόσο πολύ είναι μολυσμένος από την σύγκρουση των συνειδήσεων και το συνονθύλευμα και την πανσπερμία των ηθικών και πνευματικών καταπτώσεων και παραβατικών συμπεριφορών των ανθρώπων.

Εμείς οι μεγαλύτεροι σας ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας και ευχόμεθα σεις οι νεώτεροι να τα διορθώσετε και να ζήσετε σε ένα κόσμο καλύτερο και πλουτισμένο από όλα τα καλά που μας προσφέρει ο δημιουργός όλων μας, ο τρισάγιος Θεός μας.

Σας προσκαλώ με μεγάλη μου χαρά ελεύθερα όλους και όλες να μετάσχετε στις παρακάτω εκδηλώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας που θα πραγματοποιηθούν για την νεότητα, στην οποία αφιερώσαμε το έτος αυτό, και ελπίζω ότι οι πρώτες αυτές συναντήσεις μας θα είναι ωφέλιμες και εποικοδομητικές.

  • Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου (7.30 μ.μ.) θα σας περιμένω στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεώς μας, επί των οδών Κων/νου Παλαιολόγου-Μητροπόλεως, προκειμένου να συναντηθούμε και να κάνωμε μία ελεύθερη συζήτηση.
  • Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου (8.30 μ.μ.) θα σας περιμένω στην παραλία της Καβάλας στην πλατεία του ενδόξου ναυάρχου «Κανάρη», για να σας χαιρετήσω και να μιλήσωμε για ο,τι και για όσο θέλετε.
  • Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου (8.30 μ.μ.) θα πραγματοποιήσωμε μία μεγάλη Μουσική Εκδήλωση για την Νεότητα στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας με την συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας και της Ορχήστρας του ιερού Ναού αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης.

Σάς ευχαριστῶ και σας ευλογώ με όλη την δύναμη της καρδιάς μου. Εύχομαι και προσέυχομαι για σάς και τις οικογένειές σας για να έχετε καλὴ πρόοδο και πραγματοποίηση των ευγενικών σας πόθων και οραμάτων.

Διαβάστε επίσης