• 20 Απριλίου 2024,

Μια προσπάθεια του Χρήστου Μποσμπότη για να εξηγηθούν τα… ανεξήγητα!

 Μια προσπάθεια του Χρήστου Μποσμπότη για να εξηγηθούν τα… ανεξήγητα!

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης μίλησε στην Πρωινή σχετικά με το περιστατικό εκταφής και εκ νέου ταφής νεκρού. Ένα γεγονός που έκανε… διάσημη την Ελευθερούπολη σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν εκείνη την ώρα ο κ. Μποσμπότης παρουσίασε το τι συνέβη από πλευράς Δήμου Παγγαίου κι είχε σχέση με τον συγκεκριμένο νεκρό, την ταφή του στα δημοτικά κοιμητήρια.

Η συνέντευξη

Ερ: Ήταν κάτι το οποίο έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ελλάδα.

Απ: Είναι ένα θέμα το οποίο ξεφεύγει της κοινής λογικής. Μια μακάβρια υπόθεση που όπως εκτιμούσαμε και εμείς γρήγορα θα έβρισκε την εξήγηση της για το πώς συνέβη όλο αυτό το περιστατικό. Από εκεί και πέρα τα σχόλια περιττεύουν.

Ερ: Σε ότι αφορά τα δημοτικά κοιμητήρια στην Ελευθερούπολη, τι έχετε καταλάβει ότι έχει γίνει;

Απ: Εμείς από τα στοιχεία που έχουμε, έγινε μια ταφή καθόλα νόμιμη από πλευράς Δήμου και από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερούπολης. Στις 28 Απριλίου εκδόθηκε η άδεια ταφής και έγινε αυτή η ταφή. Οι συγγενείς στα εννιάμερα διαπίστωσαν ότι τα χώματα ήταν ανακατεμένα. Αυτό το είδε κυρίως η γυναίκα του η οποία προφανώς θα είχε τις υπόνοιες της και αυτό της κίνησε την περιέργεια. Ίσως υπήρξε προηγούμενη διένεξη για το χώρο ταφής, για το που θα έπρεπε να ταφεί. Απευθύνθηκε στο Αστυνομικό τμήμα και προχωρήσανε στο άνοιγμα του τάφου. Διαπιστώθηκε ότι μέσα στο φέρετρο υπήρχαν άχυρα. Το παράξενο είναι πως έγινε όλη αυτή η εκταφή, σε κάποια κοιμητήρια τα οποία πάντοτε έχουν κόσμο. Όλη τη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάποιοι επισκέπτονται τα νεκροταφεία. Πάντοτε υπάρχει κίνηση μέσα στα κοιμητήρια. Πως αυτό το γεγονός δεν έγινε αντιληπτό, είναι απορίας άξιο. Ίσως έγινε νύχτα. Οι έρευνες που διεξάγονται θα δώσουν λύσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Ερ: Ακούγεται ένα σενάριο ότι ίσως να έγινε το βράδυ της Ανάστασης όπου όλοι είχαν το μυαλό τους κάπου αλλού. Αυτό το ακούσατε; Μπορείτε να το τεκμηριώσετε;

Απ: Δεν μπορώ να τεκμηριώσω κάτι τέτοιο. Αυτές είναι φήμες. Αλλά και βράδυ να έγινε, πάλι θα κινούσε τις υποψίες. Ίσως να έγινε και μέρα. Ήμουν και εγώ αρκετή ώρα μέσα στα νεκροταφεία και είδα ότι σε κάποιους τάφους γινόταν εργασίες. Δε θα κινούσε υποψία αν υπήρχε κάποιο εργολαβικό αυτοκίνητο μπροστά σ` έναν τάφο και κάτι έσκαβε. Δε θα κινούσε την υποψία κανενός. Δε θα πήγαινε το μυαλό κανενός ότι εκεί γίνεται μια εκταφή.

Ερ: Παρά το γεγονός ότι οι οικογενειακοί καβγάδες και οι οικογενειακές διαφορές είναι κάτι το συνηθισμένο στην Ελλάδα ακόμη και όταν φτάνουν στα άκρα, στην προκειμένη περίπτωση να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν παντρεμένος δυο φορές.

Απ: Ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν από την Ελευθερούπολη. Ήταν από κάποιο χωριό του Δήμου Δράμας. Η δεύτερη σύζυγος του ήταν από εδώ. Μετακόμισαν το τελευταίο διάστημα, γύρω στον έναν μήνα μετακόμισαν εδώ. Συνέβη το ατυχές γεγονός να πεθάνει και προφανώς η δεύτερη σύζυγος του επέλεξε να τον θάψει στην Ελευθερούπολη. Ήταν δημότισσα του Δήμου Παγγαίου και είχε το δικαίωμα να θαφτεί στην Ελευθερούπολη, ο σύζυγος της. Προφανώς θα υπήρξε κάποια διένεξη με τα παιδιά τα οποίο ίσως ήθελαν να ταφεί κάπου αλλού.

Ερ: Η Αστυνομία του  Παγγαίου ενόχλησε τις υπηρεσίες του Δήμου;

Απ: Όχι δεν μας ενόχλησε. Κάνει ανεξάρτητα την έρευνα της.

Ερ: Όλα τα δημοτικά κοιμητήρια παντού, έχουν μια πόρτα η οποία είναι ανοιχτή όλη την ημέρα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελευθερούπολη, όλο το 24ωρο.

Απ: Είναι ανοιχτή. Υπάρχει περίφραξη αλλά στην ουσία υπάρχουν δυο πόρτες στα δημοτικά κοιμητήρια της Ελευθερούπολης οι οποίες είναι ανοιχτές. Η πρόσβαση στον καθένα είναι ελεύθερη όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα. Τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν υπήρξε ένα γεγονός όχι βέβαια σαν αυτό το οποίο είναι ακραίο. Δεν υπήρχαν και πιο απλά περιστατικά. Δεν υπήρξε το παραμικρό γεγονός. Είναι ένας χώρος τον οποίο όλοι σέβονται και  μπαίνουν με κατάνυξη να αποδώσουν φόρο τιμής στους οικείους τους. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για φύλαξη ή να κλειδώνονται οι πόρτες ή να υπάρχουν κάμερες.

Ερ: Με αφορμή αυτό το περιστατικό μπορεί να γίνει κάτι στην κατεύθυνση που μας περιγράψατε;

Απ: Εκτιμώ ότι αυτό ήταν ένα ακραίο και μεμονωμένο περιστατικό. Θα το συζητήσουμε με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε κάποια άλλα τέτοιου είδους γεγονότα.

Διαβάστε επίσης