Μια πρωτοποριακή παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Μια πρωτοποριακή παράσταση στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

dig

 

Μια πρωτοποριακή όσο και αντισυμβατική παράσταση με κυρίαρχο το εικαστικό στοιχείο παρουσιάστηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Επρόκειτο για το έργο «Η ομίχλη των βουνών» σε σκηνοθεσία του Καβαλιώτη Μιχάλη Αγγελίδη βασισμένο εν πολλοίς πάνω σε ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη.

Ο λόγος ήταν παντελώς απών από την παράσταση και οι δύο ηθοποιοί – ερμηνευτές έπαιζαν αποκλειστικά και μόνον με το σώμα. Κυρίαρχο στοιχείο ήταν επίσης και η μουσική του Κωνσταντίνου Σκουρλή η ένταση της οποίας προς το τέλος της παράστασης «χτυπούσε κόκκινο» κάνοντας να σείεται όλο το θέατρο και για τον λόγο αυτό πριν την έναρξη είχαν μοιραστεί στους θεατές ωτοασπίδες.

Μετά το τέλος της παράστασης της Παρασκευής ακολούθησε συζήτηση των συντελεστών της παράστασης με το κοινό και για τον λόγο αυτό είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη και ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης.

Είναι πολύ θετικό που το ΔΗΠΕΘΕ κι ο Θοδωρής Γκόνης δίνουν την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους ιδιαίτερα όταν αυτή φέρνει κάτι εντελώς καινούριο και πρωτοποριακό.

Στη φωτογραφία από αριστερά ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Σπύρου, ο μουσικός Κωνσταντίνος Σκουρλής, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Αγγελίδης, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης, ο Θοδωρής Γκόνης και η ηθοποιός Ίρις Νικολάου.

Διαβάστε επίσης