• 17 Απριλίου 2024,

Μια σημαντική στιγμή για το σύλλογο των Λιμεναρίων «Το Κάστρο»

 Μια σημαντική στιγμή για το σύλλογο των Λιμεναρίων «Το Κάστρο»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» διαθέτει βιβλιοθήκη, την οποία εγκαινίασε πρόσφατα. Ήταν η πανηγυρική ολοκλήρωση μιας σημαντικής προσπάθειας. Δύσκολης προσπάθειας. Ο σύλλογος ανακοίνωσε τα εξής:  Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “Το Κάστρο” νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς: Όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της χρόνιας προσπάθειας. Όλους όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης. Όλους όσους δώρισαν βιβλία τους. Καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι ALPHA και τον κ. Μάνεση για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Στην πραγματικά συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε την αίθουσα σαν πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης, σκακιού, παρουσίασης συγγραφικών έργων, βιβλιοαναγνωσης ,σαν μια κυψέλη που θα συσπειρώνει την καλλιτεχνική κ πολιτιστική δημιουργία του τόπου μας».

Άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά το σύλλογο, τη δραστηριότητα του και τη νέα του βιβλιοθήκη έγραψαν (κείμενο του Λάμπρου Μαυρουδή): «Έγιναν τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης των Λιμεναρίων μία πολύ σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων το “Κάστρο” και ιδιαίτερα πρέπει να αναφέρουμε τις κυρίες που προχώρησαν στην καταγραφή πάνω από 3.800 τίτλων.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα στη τοπική κοινότητα να έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων και να συμμετάσχουμε στη δημιουργία μιας αναγνωστικής λέσχης που έχει να προσφέρει πολλά στη διαλεκτική και τη πνευματική ανάπτυξη όλων. Ακόμη μια σημαντική καινοτομία είναι και τα ψυγεία της γνώσης που είναι διάσπαρτα μέσα στη πόλη των Λιμεναρίων και στα οποία ελεύθερα οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα βιβλίο να το διαβάσει και να αφήσει ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Υπάρχουν επίσης και ξενόγλωσσα που ειδικά το καλοκαίρι αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό τουριστικού ενδιαφέροντος σημείο.

Για τους κατοίκους της περιοχής μας οι τίτλοι των διαθέσιμων βιβλίων της βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμοι προς αναζήτηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου

https://www.politistikostokastro.gr/

Διαβάστε επίσης