• 20 Απριλίου 2024,

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης μιλά για Μητσοτάκη, Μέτιο και τις προτάσεις που απέρριψε

 Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης μιλά για Μητσοτάκη, Μέτιο και τις προτάσεις που απέρριψε

Όταν ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε εκτός από τον Αμυγδαλεώνα και τη Νέα Καρβάλη (πριν από λίγες μέρες), ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης απουσίαζε. Βρίσκονταν εκτός Καβάλας. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο στέκι που ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης του έκανε γνωστό. Το κατάστημα μπουγάτσας του θείου του στο χωριό της Νέας Καρβάλης.

Η πολιτική σχέση Αλέξανδρου Ιωσηφίδη- Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παρελθόν. Από τότε που ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν απλός βουλευτής. Μας μιλά για αυτήν. Στη συνέχεια ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρεται στον Περιφερειάρχη και στις προτάσεις που του έγιναν αλλά τις απέρριψε. Καθώς όπως είναι γνωστό παραμένει υποψήφιος με τον Χριστόδουλο Τοψίδη.

Η συνέντευξη Ιωσηφίδη

Ερ: Υπάρχει μια φιλική σχέση σας από  παλιά με τον κ. Μητσοτάκη. Επισκέφτηκε για πρωινό, κατάστημα στη Ν. Καρβάλη. Αυτό είχε γίνει για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια και με δική σας παρότρυνση.

Απ: Τον Πρωθυπουργό τον γνώρισα το 2013 ως απλό βουλευτή της Ν.Δ. , που είχε έρθει στον Άγιο Γρηγόριο. Από εκεί και πέρα όταν κατέβηκε ως υποψήφιος πρόεδρος, είχε έρθει δυο φορές στο κατάστημα του θείου μου στην Καρβάλη με δική μου παρότρυνση. Ήμουν από τους βασικούς του υποστηρικτές στο Νομό Καβάλας.Το αποτέλεσμα ήρθε και ήταν νικηφόρο. Έτσι τον Ιούλιο του 2017 επισκέφθηκε πάλι τη Νέα Καρβάλη αλλά ως αρχηγός της Ν.Δ. Πάλι επισκέφθηκε το κατάστημα του θείου μου. Τώρα ήρθε ως Πρωθυπουργός.  Υποσχέθηκε στο θείο μου, ότι θα ξανάρθει μετά τις εκλογές πάλι ως πρωθυπουργός. Η σχέση μας η πολιτική όντως είναι καλή. Είναι ο επικεφαλής του κόμματος μας, του κόμματος που ανήκουμε.

Ερ: Προτιμά το Μέτιο και όχι τον Τοψίδη.

Απ: Νομίζω ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα έδινε το χρίσμα στο Μέτιο. Να πω κάτι που έχω πει και παλαιότερες φορές και κάπου αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και τα μεγάλα κόμματα. Δηλαδή ότι τα χρίσματα τα δίνει η κοινωνία. Από τους Δήμους όπως είπε και ο πρόεδρος πέρα από τους δυο μεγάλους  Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δε θα δοθεί στήριξη από τη Ν. Δ, στους υπόλοιπους. Αυτό κάποια στιγμή θα γίνει και στην Περιφέρεια. Νομίζω ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να αφεθεί μακριά από τα κόμματα. Τα κόμματα, στη κεντρική διοίκηση, θα τα ψηφίσουμε σε δυο τρεις μήνες από τώρα. Η αυτοδιοίκηση είναι κάτι άλλο. Ψηφίζουμε για τον τόπο μας. Ψηφίζουμε για τη καθημερινότητα των πολιτών μας.

Ερ:  Εσείς δίνετε για τον κ. Μέτιο μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δίνει ο κ. Μητσοτάκης. Ο οποίος τον στηρίζει φανερά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνετε λάθος εσείς; Γιατί κάποιος και ως προς τον κ. Μέτιο κάνει λάθος.

Απ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρίσμα το έδωσε στον κ. Μέτιο και το 2019. Τότε μάλιστα με ποιο έντονο τρόπο. Από το 2019 έως το 2023 υπάρχουν και 4 χρόνια διοίκησης του κ. Μέτιου. Να θυμίσω την κλειστή Νυμφαία που είχε ανοίξει με παρέμβαση του Υπουργού όπου η Περιφέρεια «αγρόν ηγόραζε». Να θυμίζω τις πεσμένες γέφυρες; Να θυμίσω για τη μη ενίσχυση των επιχειρηματιών όπως θα έπρεπε; Για την αργοπορία τις ενίσχυσης των επιχειρήσεων όπου πάλι τα ανέφερε ο κ. Δέμπας στην ομιλία του την Κυριακή στην πίτα του Επιμελητηρίου. Η ανεπάρκεια Μέτιου αποδεικνύεται καθημερινά.  Αυτά τα βλέπει ο κόσμος. Οι πρακτικές διοίκησης του, που δεν συνάδουν. Είναι αρκετά μακριά οι εκλογές στην Περιφέρεια αλλά ο κόσμος ξέρει τι θα πει Μέτιος. Π.χ. σε ένα τοίχο στη Θάσο υπήρχε ένα ερώτημα:« Μέτιο Υπάρχεις;». Είναι ενδεικτικό αυτό. Το Αμφιθέατρο το έχουν κλειστό δυο χρόνια λόγω της πανδημίας και αποφασίζουν να το φτιάξουνε τώρα. Είναι δυνατό αυτό;

Ερ: Ο κόσμος ασχολείται; Ζεστάθηκε η ατμόσφαιρα έστω με τις Εθνικές Εκλογές που προηγούνται;

Απ: Σίγουρα το προεκλογικό κλίμα αρχίζει και ζεσταίνεται σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Δεν έχουμε όμως ακόμη, έντονους ρυθμούς. Οι έντονοι ρυθμοί θα έρθουνε νομίζω μέσα στα πλαίσια της Αγίας Σαρακοστής, κάπου στα μέσα Μαρτίου. Οι εθνικές εκλογές έχω την εντύπωση ότι θα γίνουν στα μέσα Απριλίου. Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που είχα προβλέψει για την ημερομηνία των εκλογών και σε μια προηγούμενη συνέντευξη μου.

Ερ: Σας έχουν γίνει προτάσεις να είστε υποψήφιος στις Δήμο Καβάλας ;

Απ: Κοιτάξτε χωρίς να θέλω περιαυτολογώ, ξέρετε καλά ότι η αποδοχή μου από τον κόσμο έχει μετρηθεί ήδη δυο φορές στην κάλπη. Ο κόσμος είναι ο κριτής. Πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι θα ήθελαν να με έχουν δίπλα τους.  Όμως τις επιλογές δεν τις αλλάζω εγώ, ούτε είμαι της κωλοτούμπας. Είμαι στην Περιφέρεια και στο συνδυασμό του κ. Τοψίδη. Σαν δημότης Καβάλας σίγουρα με ενδιαφέρουν τα δημοτικά του δήμου μας, της πόλης μας και των χωριών μας.  Αντιλαμβάνεστε ότι παρακολουθώ πολύ ζεστά αυτά τα πράγματα αφού βέβαια με ενδιαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν είδα ξαφνικά φως και μπήκα.

Ερ: Δε θα βιαστεί απ` ότι καταλαβαίνουμε έτσι όπως το περιγράφετε,  η παράταξη Τοψίδη να μπει στο προεκλογικό παιχνίδι.

Απ: Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε. Υπάρχουν πρώτα  οι Εθνικές εκλογές οι οποίες τελικά μπορεί να πάνε και μέχρι αρχές Καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης