• 27 Ιανουαρίου 2023,

Αποχή μηχανικών από τη διαδικασία έκδοσης αδειών δόμησης

 Αποχή μηχανικών από τη διαδικασία έκδοσης αδειών δόμησης

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η συμμετοχή των μηχανικών των Υπηρεσιών Δόμησης του Ν. Καβάλας στην πανελλαδική κινητοποίηση και στην αποχή από τη διαδικασία έκδοσης αδειών δόμησης.

Έτσι από χθες και για τρεις περίπου εβδομάδες (έως 13/2) ουσιαστικά «παγώνει» η συγκεκριμένη εργασία. Το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο και καθοριστικό για όσους προσπαθούν να βγάλουν άδεια για τουριστικές επενδύσεις και δραστηριότητες αφού βασικό στόχο έχουν να προλάβουν να είναι έτοιμοι το προσεχές Καλοκαίρι.

Ανάμεσα σε αυτές τις ημέρες της αποχής υπάρχει και μια πανελλαδικής απεργίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με πρόσληψη νέων μηχανικών. Την κινητοποίηση αποφάσισαν τρεις ομοσπονδίες μηχανικών του δημοσίου, αυτή ειδικότερα περιλαμβάνει αποχή από:

Το πληροφοριακό σύστημα του e-adeies (έλεγχο πληρότητας, βεβαίωση όρων δόμησης, έλεγχο μελετών όπου είναι απαιτητός, προεγκρίσεις, αυτοψίες αυθαιρέτων κατασκευών, αυτοψίες από άποψη δομική, στατική και υγιεινής των οικοδομών, έλεγχο προστίμων – χρηματικοί κατάλογοι, αδειοδοτήσεις – κατοχυρώσεις και ανανεώσεις ανελκυστήρων στο μητρώο, θεωρήσεις οικοδομικών αδειών για σύνδεση με τα δίκτυα, έλεγχος φορολογικών και αμοιβών των μελετητών και έκδοση Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής Π.Ε.Κ.) και τον έλεγχο για χορήγηση παρεκκλίσεων για όλες τις Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας. Τη Σύνταξη πράξεων προσκυρώσεων-τακτοποιήσεων και αναλογισμού, υποχρεώσεων λόγω ρυμοτομίας, πράξεων εφαρμογής, πράξεων επιβολήςεισφοράς σε χρήμα, βεβαιώσεων αρτιότητας-οικοδομησιμότητας, πρωτόκολλα αδυνάτου τακτοποιήσεων, κ.λπ. Τη συμμετοχή των μελών στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.), ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Α’ και Β’. Δ. Την ηλεκτρονική πλατφόρμα διενέργειας ελέγχων των Ελεγκτών Δόμησης.

 

 

Διαβάστε επίσης