Dark Mode Light Mode

Μια σύριγγα δημιουργεί ανησυχία σε νηπιαγωγείο

Φωτογραφία αρχείου

Ανησυχία σε γονείς και κηδεμόνες νηπιαγωγείου στην Καβάλα προκαλεί περιστατικό που έγινε στην αυλή του σχολείου προ λίγων ημερών. Σκάβοντας στο χώμα ένα νήπιο βρήκε σύριγγα.

Τρυπήθηκε και- παίζοντας με άλλα παιδιά- τρύπησε με την ίδια σύριγγα άλλα δύο. Με την ενημέρωση των εκπαιδευτικών δόθηκε η προβλεπόμενη συνέχεια. Η σύριγγα παραδόθηκε στους εκπαιδευτικούς, θα εξεταστεί το παρελθόν της.

Τα τρία παιδιά βρέθηκαν στο Νοσοκομείο. Καλού κακού θα παρακολουθούνται αφού ουδείς γνωρίζει που είχε χρησιμοποιηθεί η σύριγγα. Ταυτόχρονα συντάχθηκε έγγραφο προς τον Δήμο και άλλες υπηρεσίες. Ζητείται ο χώρος της αυλής να είναι περισσότερο φωτισμένος και περιφραγμένος ώστε να μην γίνεται είσοδος ξένων ατόμων (όταν το σχολείο δεν λειτουργεί).

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, στην Πρωινή και μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Δήμος Καβάλας ενημερώθηκε από την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου για το περιστατικό. Το παιδάκι έσκαβε. Η σύριγγα δεν ήταν στην επιφάνεια του εδάφους. Ήταν θαμμένη. Μπορεί και 15 χρόνια…

Τρυπήθηκε το ίδιο, τρυπήθηκαν κι άλλα δύο παιδιά. Αμέσως μετά έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, τα παιδιά πήγαν στο Νοσοκομείο. Εξετάστηκαν. Πάρθηκαν δείγματα αίματος.

Γίνανε οι απαραίτητες ενέργειες από το νηπιαγωγείο κι από τους γονείς έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Θα υπάρξουν κάποια στιγμή τα αποτελέσματα των εξετάσεων μιας και το μυαλό μας πάει και σε δυσάρεστα πράγματα.

Προσωπικά δεν πιστεύω να είναι κάτι τέτοιο. Ήταν παλιά και σκουριασμένη σύριγγα. Σε πολλά σχολεία εντοπίζονται σύριγγες αλλά αυτές είναι επιφανειακά. Στο έδαφος. Τις βρίσκουν οι καθαρίστριες.

Είναι χώροι που δυστυχώς πολλές φορές βρίσκουν καταφύγιο διάφορα άτομα κτλ. Σε σχέση με όσα ζητούν οι γονείς για τον χώρο του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου. Η περίφραξη δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.

Δεν νομίζω να μπαίνουν μέσα άγνωστα άτομα. Για τον φωτισμό θα βάλουμε έναν προβολέα ώστε να φωτίζεται το μέρος. Η εντύπωση μου είναι ότι πολύ πριν περιφραχτεί η περιοχή η συγκεκριμένη σύριγγα πετάχτηκε εκεί.

Στη συνέχεια σκεπάστηκε από χώματα. Σημειώνω ότι εποπτεία στο χώρο υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Κι από τις καθαρίστριες κι από τις νηπιαγωγούς. Θα την είχαν δει. Το περιστατικό δεν υποβαθμίζεται. Θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή». 

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΔΕΔΔΗΕ ξέχασε ότι άνοιξε χαντάκι στην οδό Ρόδου;

Επόμενο άρθρο

Συγκίνηση στην Καβάλα: Επαναπατρίστηκαν από την Κύπρο τα οστά του Έλληνα πεσόντος στρατιωτικού, Χαράλαμπου Σαμλιάν (φωτογραφίες))