• 20 Απριλίου 2024,

Μια υστερόβουλη και ιδιοτελής επιμονή

 Μια υστερόβουλη και ιδιοτελής επιμονή

 

Η εκλογή και η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Στέφανου Τόλιου στη θέση του κοιμηθέντος Προκοπίου, φαίνεται ότι δεν έβαλε ένα οριστικό τέλος στις επιδιώξεις τοπικών κύκλων που προωθούσαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα ενός άλλου κληρικού. ‘Ηδη αναπαράγουν δημοσίευμα γνωστού και μη εξαιρετέου εκκλησιαστικού δημοσιογράφου με πληροφορίες για κακοδιαχείρηση τάχα στα οικονομικά της μητροπόλεώς μας μετά τον θάνατο του Προκοπίου και στα όσα εκείνος είχε αφήσει, ενώ στο δημοσίευμα περιγράφονται και σκηνές διαπληκτισμών ανάμεσα σε κληρικούς της τοπικής μας εκκλησίας.

Η επιμονή αυτών των κύκλων να αναπαράγουν την παραφιλολογία της υστεροβουλίας, ακόμη και τώρα που όλα έχουν πλέον κριθεί και η τοπική εκκλησία πρέπει να βρει την ηρεμία της με το νέο της ποιμενάρχη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τους ιδιοτελείς σκοπούς των εμπνευστών αυτής της όχι και τόσο αθώας όπως φαίνεται καμπάνιας.

Ο νέος μητροπολίτης, η τοπική εκκλησία αλλά και το χριστεπώνυμο πλήρωμά της πρέπει να απομονώσουν τους επίμονους θιασώτες της ανωμαλίας για να υπάρξει η απαιτούμενη ηρεμία στη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Διαβάστε επίσης