• 25 Απριλίου 2024,

Μιχαηλίδης- Καλπακίδης περί της πρότασης που δεν ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

 Μιχαηλίδης- Καλπακίδης περί της πρότασης που δεν ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μιχαηλίδης και Θέμης Καλπακίδης σχολίασαν χθες, στο ράδιο Πρωινή, το γνωστό θέμα της πρότασης για την Παναγία. Η οποία δεν εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μιχαηλίδης απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είδε το σχετικό βίντεο στον υπολογιστή.

Ο κ. Καλπακίδης δεν ψήφισε την πρόταση, όπως έκανε συνολικά η παράταξη του (ΚΑΠ του Βαγγέλη Παππά).

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε: « Ήταν μια απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων προς δύο αρχιτεκτόνισσες, αυτές που παρουσίασαν την πρόταση. Αυτή η συμπεριφορά προσέβαλε το έργο τους. Εννοώ τα σχόλια του κ. Μούτλια και το ατυχές σχόλιο του κ. Μαυρίδη.

Ο οποίος όπως έμαθα προσπάθησε να το ανασκευάσει.

Με ενόχλησε επίσης η φράση της κ. Ιωσηφίδου. Όταν εξηγήσαμε το επείγον της υπόθεσης και ότι δεν μπορούσε να γίνει ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη, μας είπε «ας προσέχατε». Καλό είναι όταν δεν γνωρίζουμε κάτι να μην το ειρωνευόμαστε. Προσωπικά ντράπηκα με όσα έγιναν στη συνεδρίαση. Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες Σαμουρκασίδου- Χατζηβαρύτη για όσα έζησαν εκείνη τη στιγμή».

Ο Θέμης Καλπακίδης έκανε διαφορετική προσέγγιση κι επικεντρώθηκε στη διαδικασία.

Είπε ανάμεσα στα άλλα: «Ζητούσαμε ειδική συνεδρίαση και συζήτηση του θέματος τις επόμενες ημέρες. Η παράταξη μας είχε αποφασίσει να το ψηφίσει. Έπαιξε ρόλο η αποχώρηση του Δημάρχου, η οποία έγινε με άσχημο τρόπο. Εκτός τούτου υπήρξε και μια κρίσιμη ερώτηση για το πρόγραμμα που δεν απαντήθηκε. Το ότι η πρόταση δεν εγκρίθηκε είναι ευθύνη της διοίκησης».

Διαβάστε επίσης