Μιχάλης Παπαδόπουλος: « Δικαιωθήκαμε για το κύπελλο κατηγοριών και τους τρεις ομίλους στη Β` κατηγορία»

 Μιχάλης Παπαδόπουλος: « Δικαιωθήκαμε για το κύπελλο κατηγοριών και τους τρεις ομίλους στη Β` κατηγορία»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στους 93,7 ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Αρχικά μίλησε για την αναβολή των αγώνων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε λόγω της κακοκαιρίας ενώ στη συνέχεια έκανε τον απολογισμό του 2018 για τη διοργανώτρια αρχή. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πότε θα διεξαχθεί η αγωνιστική της Α` κατηγορίας που αναβλήθηκε το Σάββατο;

Απάντηση:  Εχουμε άλλα τρια παιχνίδια που είχαν αναβληθεί βάση καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες αγωνιστικές.   Θα δούμε το πρόγραμμα γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράμετροι όπως τα κοινά γήπεδα κτλ. Η επιδίωξη μας είναι να ξεκινήσουμε με αυτή την αγωνιστική που αναβλήθηκε το Σάββατο.  Αν μας το επιτρέπει το πρόγραμμα με τα γήπεδα και με τις άλλες ομάδες.  Αυτό το δούμε από Δευτέρα(χθες) και θα ενημερωθούνε τα σωματεία άμεσα.

Ο τελικός της Β3 κατηγορίας  θα γίνει  σε συνεννόηση με τις δυο ομάδες ΑΟ Ελαιοχωρίου και Κεραυνό Ελευθερών.   Δεν είναι κάτι άμεσο.

Ερώτηση:  Τελικά πέτυχε ο θεσμός του Κυπέλλου κατηγοριών που θεσπίσατε για πρώτη φορά;

Απάντηση: Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είδαμε δυο παιχνίδια πάρα πολύ καλά.

Με πολύ κόσμο στο Κοκκινόχωμα όπου έγινε ο τελικός της Α` κατηγορίας.  Ηταν εκείνη τη μέρα και ο καιρός πολύ καλός.  Είδαμε εκεί δυο από τις καλύτερες ομάδες των πρωταθλημάτων μας.  Ο άλλος τελικός είχε κόσμο αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές.  Η ομάδα της Κεραμωτής η οι άλλες ομάδες της Β` κατηγορίας είναι πολύ δύσκολο να ξαναζήσουν στιγμές να σηκώσουνε ένα κύπελλο. Είναι ένας ανταγωνιστικός. Έγιναν πολλά τοπικά ντέρμπι . Μάζεψαν πολύ κόσμο. Δικαιωθήκαμε στην επιλογή να κάνουμε αυτό το νέο θεσμό.

Ερώτηση: Μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό του 2018 για τα πεπραγμένα της ΕΠΣΚ;

Απάντηση: Τα πρωταθλήματα μας ήδη βρίσκονται προς το τέλος του Α` γύρου.  Σε μερικές κατηγορίες έχει τελειώσει ο Α` γύρος. Θεωρώ ότι έχουμε πρωταθλήματα πολύ ανταγωνιστικά.  Ειδικά φέτος στην Α` κατηγορία υπάρχουν 5 ομάδες με πολύ μικρή βαθμολογική απόσταση στην κορυφή.  Τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες που πρωταγωνιστούσαν είχανε μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες.  Επίσης και στις τρεις κατηγορίες της Β`, έχουμε πολύ καλά πρωταθλήματα.  Είναι επίσης μια κίνηση που κάναμε και μας δικαιώνει.   Είναι τρεις όμιλοι που μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τα σωματεία που αγωνίζονται σε κοντινές αποστάσεις.  Αν εξαιρέσουμε τις ομάδες της Θάσου που έρχονται στην Καβάλα.  Δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Βλέπουμε πολύ καλά παιχνίδια και στη Β` κατηγορία. Είχαμε κάποια θέματα απειθαρχίας ποδοσφαιριστών. Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι θα πατάξουμε τη βία.  Τιμωρήθηκαν ανάλογα 2-3 περιπτώσεις.   Θα πρέπει όλοι να έχουμε αυτοσυγκράτηση. Δε χρειάζονται ακρότητες.

Το Ενωσιακό λειτουργεί ξανά και μετατράπηκε σ` ένα αθλητικό στολίδι.  Αυτή ήταν μια κίνηση που είχαμε πει πριν τις εκλογές. Οι Μεικτές μας πάνε αρκετά καλά και προσπαθούμε να περάσουμε στο β` γύρο του πρωταθλήματος.  Τα τμήματα υποδομής προχωράνε πολύ καλά αλλά ο καιρός επηρέασε τα παιχνίδια. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Παλαιμάχων με αρκετές ομάδες.   Δίνεται η ευκαιρία σε παλαιμάχους να παίξουν πιο οργανωμένα.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι σκέψεις για το 2019;

Απάντηση:  Θέλουμε να  δραστηριοποιηθούν ομάδες που έχουν εγκαταλείψει. Αυτό βέβαια είναι πανελλαδικό φαινόμενο, λόγω της οικονομικής κρίσης.   Θέλουμε να συνεχίσουν όλες οι ομάδες προκειμένου να κάνουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Αν ο αριθμός των ομάδων είναι μικρός, δεν μπορείς να κάνεις τις κατηγορίες όπως  θέλεις.

Θα παίξει ρόλος το πόσες θα συμμετέχουν του χρόνου για να δούμε να επιστρέψει η Γ` κατηγορία.

Εμείς συζητάμε συνέχεια με τα πρωταθλήματα, υπάρχει καλή συνεργασία.  Στο θέμα το οικονομικό χάσαμε αρκετά χρήματα σε έκτακτα γεγονότα που βρήκαμε μπροστά μας για να καλύψουμε διάφορες περιπτώσεις. Χρήματα που μπορούσαν να πάνε στα σωματεία,  χρήματα που θα βοηθούσαμε τα σωματεία.  Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Η ΕΠΟ στήριξε την προσπάθεια μας.  Μας βοήθησε πολλές φορές.

Ελπίζουμε το 2019 να είναι καλύτερο στο οικονομικό και κυρίως να βοηθήσουμε τα σωματεία της Θάσου που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Διαβάστε επίσης