Μιχάλης Σωτηρόπουλος: Ο ιός κυκλοφορεί στην Καβάλα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

 Μιχάλης Σωτηρόπουλος: Ο ιός κυκλοφορεί στην Καβάλα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου τα περιστατικά κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας αυξήθηκαν, από ένα που ήταν έφθασαν τα τρία. Τα δύο επιπλέον αφορούν πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της 55χρονης,  η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα με τον ιό στο Νομό μας. Αυτό ας μη ξεχνάμε ότι διαπιστώθηκε μέσω τέστ την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Για την αύξηση των κρουσμάτων μίλησαν στο ραδιόφωνο της Πρωινής τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης όσο  και ο συμπολίτης γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος. Και οι δύο συμφωνούν στις εκτιμήσεις τους,  σύμφωνα με τις οποίες  και οι τρεις πάσχοντες ήταν από μέρες σε κατ οίκον περιορισμό. Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Έτσι δεν υπάρχει θέμα εξάπλωσης της νόσου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι τα τρία κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας προέρχονται από το ίδιο περιβάλλον.  Για τον 60χρονο άνδρα και την 34χρονη γυναίκα είπε ότι ήταν για πολλές ημέρες σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη που μεταφέρει άποψη γιατρών του νοσοκομείου για τα δύο κρούσματα 24 και 25 Μαρτίου, δεν υπήρξε διασπορά της νόσου.

Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος ήταν πιο συγκεκριμένος, διαβεβαίωσε ότι και τα τρία πρόσωπα έμεναν σπίτι τους από τις 12 Μαρτίου που υπήρξαν οι πρώτες υποψίες. Ζήτησε ο κόσμος να μην διαδίδει ψεύδη. Διέψευσε κατηγορηματικά φήμες σύμφωνα με τις οποίες η 55χρονη είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σχετικά με το πρώτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη η 34χρονη και ήταν αρνητικό, σχολίασε: «Όλοι οι γιατροί καταλάβαμε ότι το αποτέλεσμα του τεστ δεν ήταν σωστό. Αυτό είναι πιθανόν να έγινε για μία σειρά από λόγους.

Είναι κάτι που συμβαίνει. Αποφασίστηκε να γίνει νέο τεστ με το γνωστό αποτέλεσμα. Πλέον υπάρχει μία νέα μέθοδος με την οποία διαπιστώνεται ο κορονοϊός μέσα σε 45 λεπτά. Αυτή θα εφαρμοστεί το προσεχές διάστημα και στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Οι καβαλιώτες το λέω κατηγορηματικά, δεν κινδύνεψαν από τα τρία κρούσματα. Να φοβόμαστε από τα κρούσματα που δεν έχουμε δει. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε 3 λεγόμενα ορφανά κρούσματα της νόσου.  Το πρώτο περιστατικό δεν ξέρουμε από πού κόλλησε.

Πιθανότατα κόλλησε στην Καβάλα, χωρίς να ξέρουμε που. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να φτιάξουμε τα φρούρια μας, που είναι τα σπίτια μας. Να τα προστατεύουμε από τον εχθρό να μην έρθει μέσα. Τηρώντας τους όρους υγιεινής.

 

 

Διαβάστε επίσης