«Περνάμε μια δύσκολη φάση αλλά θα αντέξουμε»

 «Περνάμε μια δύσκολη φάση αλλά θα αντέξουμε»

Για τον κορωνοϊό, την τιμή του πετρελαίου και τη διαπαραταξιακή συμφωνία στις προσλήψεις εποχιακών στο Δήμο μίλησε ο Βαγγέλης Παππάς. Αισιόδοξος ήταν στα δύο πρώτα θέματα. Ξεκάθαρος στο τρίτο.

Ο κ. Παππάς παραμένει στην οικία του. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο βασικό θέμα των ημερών: «Είμαι σπίτι 13η μέρα. Πράγμα πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που πήγαινε σπίτι μόνο το βράδυ. Βλέπαμε την Κίνα τον Δεκέμβρη και γελάγαμε. Όποιος δεν πήρε σοβαρά υπόψη του τον ιό έχει μεγάλα προβλήματα. Βλέπε Αγγλία. Παράλληλα βλέπω και την αλληλεγγύη της Γερμανίας. Λες τι ΕΟΚ και τι Ενωμένη Ευρώπη…

Η πεμπτουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η αλληλεγγύη αλλά οι Γερμανοί είναι περισσότερο νταβατζήδες παρά αλληλέγγυοι προς τις υπόλοιπες χώρες. Και με μας ήταν, το θέμα ήταν οικονομικό αλλά και τώρα που το θέμα είναι ιατρικό. Για την Ελλάδα πιστεύω πως αν ελέγξουμε- που φαίνεται ότι το κάνουμε- όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, θα καθυστερήσουμε τη νόσο. Προκύπτει επίσης – πρέπει να το καταλαβαίνουν οι πάντες- το συμπέρασμα ότι η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και όχι ιδιωτική. Αν θα είναι ιδιωτικοί θα σώζονται όσοι έχουν λεφτά».

Σε ερώτηση για το πρόβλημα εντός του Νομού σχολίασε: «Για την Καβάλα πρέπει να μας ενδιαφέρει να υπάρξει απόλυτη καραντίνα για τον Εχίνο. Πρέπει επίσης να ελέγξουμε το Ασημακοπούλου, να μην είναι ξέφραγο αμπέλι».

Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν κι οι αναλυτές ιστοσελίδων της Αθήνας έγραψαν ότι για την Ενεργειακή Αιγαίου την παρούσα φάση είναι «βαρίδιο» ο Πρίνος. Ο κ. Παππάς τόνισε: «Στον Πρίνο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται βαρίδιο. Είναι βαρίδιο μόνο από την οικονομική άποψη για τη συγκεκριμένη περίοδο. Παίζονται κάποια παιχνίδια… Περνάμε μια δύσκολη φάση. Το πώς διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου δεν το ξέρει κανείς. Υπάρχουν διάφορες σκοπιμότητες. Πιστεύω ότι θα αντέξουμε. Για να αντέξουμε πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε μια έννοια, εταιρία και εργαζόμενοι. Έχουμε ξεπεράσει μαζί και δυσκολότερα. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό».

Σε σχέση με την διαπαραταξιακή επιλογή εποχιακού προσωπικού δήλωσε:  «Εγώ δεν μπαίνω στη λεπτομέρεια των προσώπων. Φαντάζομαι ότι αυτό που είπαμε, οι παράμετροι: να μην είναι τα ίδια πρόσωπα- να είναι αυτοί που έχουν την απόλυτη ανάγκη, θα τηρηθεί. Δεν θα κάτσω να κάνω τον ελεγκτή του Μουριάδη. Μιλάμε τίμια. Πρέπει να γίνει μια τίμια διαδικασία. Σε αυτά συμφωνώ».

 

Διαβάστε επίσης