Μηχανικούς από το Υπουργείο ζήτησε για τις άδειες το ΤΕΕ ΑΜ

 Μηχανικούς από το Υπουργείο ζήτησε για τις άδειες το ΤΕΕ ΑΜ

Οι πιο ενδιαφέρουσες επαφές που είχε την Τρίτη στην Καβάλα η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου ήταν αυτές που έγιναν στο Τεχνικό Επιμελητήριο, παρουσία του προέδρου του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας Μιχάλη Παπαδόπουλου, αλλά και του προέδρου του συλλόγου των αρχιτεκτόνων Γιάννη Νεστορίδη. Τέθηκαν πολλά και διάφορα θέματα αλλά αυτό που ξεχώρισε είναι το γνωστό. Η καθυστέρηση στην έκδοση πολεοδομικών αδειών.

Επιτακτικά έθεσε το θέμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, ζητώντας να υπάρξει προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ουσιαστικά ο κύριος Παπαδόπουλος ζήτησε τη βοήθεια των μηχανικών του υπουργείου για να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να εκδίδονται σχετικά γρήγορα οικοδομικές άδειες. Οι οποίες σήμερα καθυστερούν μέχρι και δύο χρόνια. Η κ. υπουργός δεν αρνήθηκε την ιδέα, υποσχέθηκε να την εξετάσει, αν και φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε από όσα άκουσε από τον πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ.

Τις γνωστές απόψεις διατύπωσε προς την υπουργό ο πρόεδρος των αρχιτεκτόνων, ενώ για το γνωστό πρόβλημα ειδικά της Θάσου ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου είπε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Είναι ένα μείζον πρόβλημα αυτό που ισχύει ειδικά για το νησί της Θάσου. Η υπουργός δεσμεύτηκε να βρεθεί λύση μέχρι το Σεπτέμβρη, καθώς τότε θα προσληφθούν 500 υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και μηχανικοί».

Η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ξεκίνησε την επίσκεψη της στο νομό Καβάλας από το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά, έκανε μια στάση στην δημόσια βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Άρη Βέρρου.

Διαβάστε επίσης