• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κολακεύει τόσο την ΒΦΛ όσο και την Καβάλα το ενδιαφέρον των Ρώσων επενδυτών. Είναι όμως για το καλό της εταιρίας αλλά και της Καβάλας; Για αυτό ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος. Οι Ρώσοι μας βολιδοσκοπούν μάλλον για τα γνωστά (ισχυρά πάντα) ενεργειακά σενάρια κι όχι για κάποιον άλλο λόγο. Δεν τους ενδιαφέρει η τουριστική προοπτική του τόπου. Δεν θέλουν να έρθουν εδώ για να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο ή κάτι παρεμφερές. Τους νοιάζει το φυσικό αέριο, το υγροποιημένο φυσικό αέριο, η παραγωγή αμμωνίας και το λίπασμα.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Δεν λέμε όχι στην διέλευση από την περιοχή αγωγών φυσικού αερίου. Δεν είμαστε αρνητικοί στην φυσική αποθήκη της Νότιας Καβάλας. Είμαστε αντίθετοι στο πλωτό LNG κι επιφυλακτικοί σε οτιδήποτε άλλο προκύψει στα καλά καθούμενα. Τους θέλουμε τους Ρώσους. Προτιμούμε όμως τις τουριστικού περιεχομένου επενδύσεις τους κι όχι αυτά τα μεγαλόπνοα και πονηρά σχέδια που βασικό στόχο έχουν να λύσουν ενεργειακά προβλήματα της Βαλκανικής ενδοχώρας.

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Βύζικας «ψάχνεται» να κάνει συνδυασμό με τον ίδιο υποψήφιο δήμαρχο. Μαζί του λέει έχει πολλούς πρώην ΠΑΣΟΚ κι ένα μέρος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το δεύτερο δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βύζικα δεν φαίνεται να υπάρχουν. Τουλάχιστον δεν διαπιστώνονται μέχρι τώρα.

 

Εκδήλωση με τον Τσίπρα οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Όχι τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τον Γιώργο Τσίπρα. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για απλή συνωνυμία. Στο μεταξύ η εκδήλωση στη Χρυσούπολη με τον κ. Ήσυχο που δεν έγινε την περασμένη εβδομάδα, θα γίνει αυτή. Μάλλον την Παρασκευή.

 

Ο κόσμος στην ακτή της Ραψάνης είναι κάθε μέρα και περισσότερος. Λογικό κάτι τέτοιο τώρα που το Καλοκαίρι πλησιάζει. Οι λουόμενοι έχουν θέμα. Ενοχλούνται επειδή στην ίδια πλαζ κάποιοι κάνουν μπάνιο με τα σκυλιά τους. Η συζήτηση στην ίδια ακτή είναι καθημερινή. Ζητούν από τον Δήμο Καβάλας να θεσπίσει κανόνες ώστε όσοι διατηρούν σκυλιά να μην μαλώνουν με τους άλλους κολυμβητές για το αν επιτρέπεται ή όχι να τα βάζουν στη θάλασσα. Αλήθεια, τι ισχύει όχι μόνο στην Ραψάνη αλλά και στις άλλες ακτές του Δήμου; Μπορούν τα κατοικίδια να μπαίνουν στη θάλασσα μαζί με τα «αφεντικά» τους;

 

Τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο συμμετείχαν την Κυριακή στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων. Στο άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου είδαμε την Κυριακή το πρωί τον Άρη Βέρρο και τον Τάκη Εμμανουηλίδη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τον Γιώργο Τσακίρη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τον Νίκο Χρυσόπουλο του ΛΑΟΣ, τον Βίκτωρα Αρζόγλου από το κόμμα Νέα Ελλάδα. Παρόντες ήταν επίσης οι Παπουτσής- Εμινίδης από το ΠΑΣΟΚ, Πασχαλίδης-Κλειτσιώτης από την ΝΔ.

 

Οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή η επίσκεψη στην Καβάλα του νέου προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ. Η Ομοσπονδία Καβάλας προετοιμάζει το πρόγραμμα της ίδιας επίσκεψης. Θα είναι μια περιφερειακή συνάντηση του προέδρου με διοικήσεις ομοσπονδιών. Προς το παρόν αναζητείται κατάλληλος χώρος. Ανάλογα με τις εκτιμήσεις που θα υπάρξουν για την προσέλευση, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι.

 

Νέες φήμες στο Νοσοκομείο για το κενό του Διοικητή και του Αναπληρωτή του. Οι θέσεις –λέει- θα καλυφθούν το Καλοκαίρι, μετά τον ανασχηματισμό! Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ότι περιγράψαμε. Για φήμες οι οποίες στο τέλος του μήνα θα διαψευστούν. Τότε το Υπουργείο σκοπεύει να ανακοινώσει τους διοικητές όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

 

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε χθες δελτίο τύπου για το τυπικό τέλος της υπόθεσης Βασιλόπουλου- πρατηρίου υγρών καυσίμων. Η υπόθεση έφθασε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα των οποίων είναι απαλλακτικό. Με την ευκαιρία ο κ. Δήμαρχος έγραψε χθες το ακόλουθο κείμενο: Πριν από ένα μήνα περίπου ένας κύριος με πλησίασε στο δρόμο και με κατηγόρησε ότι βοηθώ τις μεγάλες επιχειρήσεις να καταστρέψουν τις μικρές. Στην εύλογη απορία μου από πού συνάγει αυτό το συμπέρασμα, μου θύμισε την υπόθεση της αδειοδότησης του πολυκαταστήματος Βασιλόπουλου από τον Δήμο, εξαιτίας του οποίου κινδύνευε να κλείσει το μπροστινό πρατήριο καυσίμων. Είναι γεγονός ότι η υπόθεση απασχόλησε τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης για παραπάνω από 15 μήνες και άφησε το στίγμα της στην κοινή γνώμη. Ισως και μια αίσθηση δηλητηρίου σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής, όπου ακόμη και μια νόμιμη ενέργεια προκαλούσε σχόλια και υπαινιγμούς. Προσέξτε! Νόμιμη ενέργεια σημαίνει μονοσήμαντη δράση, χωρίς παρεκκλίσεις και υπεκφυγές. Δεν ακολούθησες αυτά που λέει ο νομοθέτης; Σε περιμένουν η ποινική δίωξη, η κατακραυγή, ο εξοστρακισμός. Και οι ίδιοι που σε κατηγορούσαν γιατί έκανες “άσπρο”, οι ίδιοι θα σε σταυρώσουν επειδή έκανες “μαύρο”. Τα θυμήθηκα όλα αυτά σήμερα το πρωί, όταν διάβαζα το απαλλακτικό πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως όλες οι ενέργειες των δημοτικών υπηρεσιών στην υπόθεση ήταν νόμιμες και σωστές. Αν εξαιρέσει κανείς αυτούς που είχαν άμεσο συμφέρον από την όλη ιστορία (οπότε μπορείς να δικαιολογήσεις το πάθος και την ένταση), οι λοιποί λασπολόγοι και συκοφάντες τι έχουν να πουν τώρα;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης