• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Εξωτερικό βάψιμο για τα κτίρια που υφίστανται από την αρχή της λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ, εκεί όπου υπάρχουν τα αντλιοστάσια της. Ήταν κάτι απαραίτητο που κάνει τα μικρά αυτά κτίσματα πιο όμορφα.

Τον Μάη του 2016, πριν από έναν χρόνο, εγκαινιάστηκε στη Νέα Καρβάλη ο ξενώνας αστέγων. Χρήματα υπήρξαν από δωρεά ιδιώτη και μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Τότε είχαν δοθεί ένα σωρό υποσχέσεις για τον πλήρως εξοπλισμένο ξενώνα. Ο οποίος ουδέποτε λειτούργησε για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε! Κι όπως φαίνεται θα είναι ένας ξενώνας αστέγων μόνο στα χαρτιά και στα λόγια.

 

========================================================================

 

Μπορεί τα ευχάριστα νέα να μην είναι πολλά, πάντως υπάρχουν κι αυτά. Τα καλά νέα των τελευταίων ημερών αφορούν την τουριστική κίνηση η οποία «ζωηρεύει» συνεχώς. Για την πόλη της Καβάλας η συγκεκριμένη ζωντάνια οφείλεται στους Βαλκάνιους. Είχαν να μας επισκεφθούν έναν ολόκληρο Χειμώνα κι όπως όλα δείχνουν δεν μας ξεχνούν.

 

Τώρα που ξανάρχονται μια κατάσταση ανακούφισης διαπιστώνεται στους επαγγελματίες. «Καλά που υπάρχει κι ο τουρισμός» λένε συχνά όσοι επωφελούνται άμεσα. Οι υπόλοιποι προσπαθούν (με αρκετή υπομονή αλήθεια) να επωφεληθούν έμμεσα.

 

Επόμενος στόχος- τώρα που σιγουρέψαμε τον τουρισμό- είναι η βελτίωση του καιρού. Ζητούμε το πραγματικό ελληνικό Καλοκαίρι. Αν δούμε την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αυτό αργεί. Διότι και αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε τις δροσιές και τις βροχές μας… Από εβδομάδα βλέπουμε.

 

Σε τουριστική έκθεση στην Αθήνα ήταν το Σαββατοκύριακο τόσο η Δημωφέλεια όσο και το αεροπορικό σόου. Στο περιθώριο της έκθεσης με την ονομασία “1st Greek Travel Show» η Αναστασία Ιωσηφίδου είχε νέα συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

 

Η κ. Κουντουρά δεν ξέχασε την εκκρεμότητα της με την Καβάλα, υποσχέθηκε να μας επισκεφθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται (μάλλον εντός του Ιουνίου). Ταυτόχρονα διάβασε και βρήκε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις της Δημάρχου. Αυτό το εκμυστηρεύτηκε στην Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου.

 

Συμπολίτης που διάβασε τις πρόσφατες παρατηρήσεις μας για την καθαριότητα στο Διοικητήριο μας έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα. Ζητά η διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας να ασχοληθεί και με το πράσινο που είναι τόσο μπροστά από το Διοικητήριο όσο πίσω και πλάι του μεγάλου κτιρίου. Μάλλον έχει δίκιο αφού οι περιοχές χρειάζονται περιποίηση.

 

Οι επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας και δη οι αγροτικές, έχουν μακροχρόνιες εμπορικές συναλλαγές με τη Γερμανία. Το σπαράγγι του Νέστου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Έπονται ακτινίδια και σταφύλια. Εξ αυτού του λόγου η συνάντηση που άρχισε χθες στο ξενοδοχείο Λούσυ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ κ. Ζαφείρης Μυστακίδης, μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη των υφιστάμενων συνεργασιών.

 

Το Ελληνογερμανικό φόρουμ τροφίμων που ολοκληρώνεται σήμερα είναι… ακριβό σπορ. Κάθε περίπτερο εταιρίας σε αυτό κοστίζει 500 ευρώ ενώ το δικαίωμα συναντήσεων Β2Β έχει τιμή 180 ευρώ. Αν οι τιμές ήταν πιο «φιλικές» τότε ακόμη περισσότερες τοπικές εταιρίες θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία. Οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι σχετικά λίγες, δύο εξ αυτών έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα μιας και οι περισσότερες είναι της ΑΜΘ.

 

Δύο συνεντεύξεις τύπου είναι προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών παρουσιάζει την 57η εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών στο τέλος της εβδομάδας. Ο Δήμος Καβάλας και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μιλούν για το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού που θα γίνει εντός των ημερών στο Πάρκο Φαλήρου.

 

Σχετικά με το έργο της Δημοτικής Καπναποθήκης που έχει αργήσει πολύ, ο κ. Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε χθες ότι αν για αυτό δεν υπάρχουν χρήματα τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια! Ο κ. Μουριάδης με αφορμή τις περικοπές του κράτους και ως προς τις επιχορηγήσεις του Δήμου Καβάλας ζήτησε περισσότερα χρήματα για έργα, λιγότερα για εκδηλώσεις.

 

Σταθερά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του γενικού γραμματέα του Δήμου Καβάλας και πρόεδρου της ΝΟΔΕ Μπάμπη Δράκου. Αρκετοί φίλοι του ετοιμάζονταν χθες το απόγευμα να βρεθούν στο Νοσοκομείο για να τον συναντήσουν. Ο δε Δήμος Καβάλας που τόσο καιρό ήταν σε ρυθμούς Μπάμπη Δράκου, από χθες προσπαθεί να βρει έναν νέο βηματισμό αφού η προσωρινή απουσία του είναι αισθητή.

 

Στο ένθετο «Ταξίδια» της Καθημερινής της Κυριακής μια είδηση που σίγουρα μας αφορά και μας ενδιαφέρει: «Ανακοινώθηκε από τον όμιλο Lufthansa η προσθήκη πέντε νέων ελληνικών προορισμών στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας –Ρόδος, Κάρπαθος, Καβάλα, Σαντορίνη, Ζάκυνθος–, καθώς το 2016 σημειώθηκε αύξηση 5,6% στην επιβατική κίνηση από και προς την Ελλάδα.Στο μεταξύ, έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα Airbus 350-900 που θα ανανεώσουν τον στόλο της, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών».

 

======================================================================================

 

Διαβάστε επίσης