• 19 Απριλίου 2024,

Άγγελος Διγκόζης στους 93,7: « Είμαι υπερήφανος για την ομάδα από το Γενάρη και μετά»

 Άγγελος Διγκόζης στους 93,7: « Είμαι υπερήφανος για την ομάδα από το Γενάρη και μετά»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης από τον προπονητή του ΑΟΚ

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε χθες το μεσημέρι στους 93,7 ο προπονητής του ΑΟΚ, Άγγελος Διγκόζης.

Εκανε το δικό του απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, από τη στιγμή βέβαια που ανέλαβε το πόστο της τεχνικής ηγεσίας.

Αναλυτικά.

Για το πώς θα έχτιζε την ομάδα αν ήταν αυτός το καλοκαίρι προπονητής:

« Εγώ δε χαλούσα τις ισορροπίες στο οικονομικό.  Φαινόταν ότι υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια με τις υψηλές και χαμηλές αποδοχές.

Σίγουρα σε αυτό δε φταίει η διοικούσα. Προσπαθήσανε για το καλύτερο.  Εγώ θα έπαιρνα περισσότερους παίκτες αλλά με λιγότερα χρήματα.  Να ήταν γεμάτο το ρόστερ.  Για τους ξένους θα έπαιρνα έναν παίκτη του στυλ Πόποβιτς.  Ο Πόποβιτς κάνει τη διαφορά.  Δίπλα στον Πόποβιτς θα έχτιζα την ομάδα.  Αν και είμαι κατά να έχω ξένους παίκτες σ` ένα ρόστερ της Γ` Εθνικής.  Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να ήταν 100% Ελληνική ομάδα.  Δε θέλω να μειώσω κανέναν. Ο Πόποβιτς θα έκανε τη διαφορά και θα είχα παίκτες νεαρούς στην ομάδα μου που θα έπαιρναν κάτι από αυτόν. Αυτό και για το  Χάρη Παππά που έχει πολλές παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες. Φυσικά και ο Λαδάκης.  Όπως επίσης να έχει μια ομάδα προπονητή ξένο στη Γ` Εθνική. Επίσης θα έπαιρνα ποδοσφαιριστές που θα έπαιζαν σε περισσότερες από μια θέσεις και γνωρίζονται μεταξύ τους από τη κοινή παρουσία που είχαν σε άλλες ομάδες.  Θα ήθελα να είχα και το Σγκούρι που ήταν πέρσι στο Νέστο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Παβίσεβιτς και ο Ζλατκόφσκι δεν έχουν αξία»

 

Γενικά για τη χρονιά :« Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Φυσικά για τους ανθρώπους της διοικούσας που για μια ακόμη φορά έβαλαν πολλά χρήματα στο σύλλογο. Καταλαβαίνω γιατί είναι πάρα πολύ στεναχωρημένοι.  Είναι δύσκολο να βάζεις χρήματα στη σημερινή εποχή και να μη μπορεί λίγο να χαμογελάσει το χειλάκι σου. Περιμένουμε τις αποφάσεις τους.  Πραγματικά αγαπάνε και νοιάζονται για την ομάδα.

 

Για το θέμα του Χάρη Παππά:

« Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Υπήρχε και υπάρχει σεβασμός προς τον ποδοσφαιριστή Χάρη Παππά.  Υπήρχε η σχέση ποδοσφαιριστή με προπονητή. Τα αποτελέσματα από την 5η αγωνιστική μέχρι το Δεκέμβριο, δε δικαιώνουν ούτε το Χάρη Παππά, ούτε τον Άγγελο Διγκόζη.

Ο Χάρης μπορεί να έχει τη δική του άποψη, όπως και εγώ και η διοικούσα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα δε βγήκε κατηγορία, να μην εστιάζουμε σε κάποιους παίκτες».

 

Για το αν υπήρχαν παρέες μέσα στα αποδυτήρια:

« Σε όλα τα αποδυτήρια υπάρχουν παρέες.  Τα αποτελέσματα από το Γενάρη και μετά έδειξαν ότι αυτό είχε επηρεάσει την ομάδα μέχρι ενός βαθμού».

 

Για την παρουσία της ομάδας από το Γενάρη και μετά:

« Μετά το ματς με τον Αλμωπό και σίγουρα μετά τη ήττα με τη Νάουσα εδώ μέσα, καθίσαμε με τη διοικούσα επιτροπή και συζητήσαμε κάποια βασικά πράγματα. Υπήρχε προβληματισμός και είπα ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει.

Να έρθουν παιδιά με όρεξη, με φιλοδοξία και να έχουν ένα στόχο. Ευχαριστώ τη διοικούσα που τους είπα πέντε πράγματα και με πιστέψανε. Δικαιώθηκα με τα αποτελέσματα μετά το Γενάρη. Ευχαριστώ και το Θεό.  Σίγουρα υπάρχουν και κάποια λάθη στις επιλογές αλλά μετά το Γενάρη η ομάδα είχε 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες από Δόξα και Καλαμαριά. Μάλιστα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπράβο στα παιδιά και συγχαρητήρια στους παίκτες που ήταν στο ρόστερ από το Γενάρη και μετά.  Είμαι πολύ χαρούμενος που η διοικούσα μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα από το Γενάρη και μετά. Ηρθαν παίκτες που οι περισσότεροι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες που έπαιζαν αν εξαιρέσουμε τον Τέλλο και τον Παναγιωτόπουλο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με τους συνεργάτες μου προσπαθήσαμε και γίναμε ομάδα. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο γήπεδο.  Σε πολλές προπονήσεις δουλέψαμε πάνω από 2 ώρες σε θέματα τακτικής. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου. Συγχαρητήρια και πάλι. Υπάρχει τώρα η βάση. Εμένα δε με τρομάζει τίποτα. Υπάρχει σεβασμός για όλους τους αντιπάλους. Εγώ θα κρατούσα ένα βασικό κορμό και θα έπαιρνα κάποιους που θα έκαναν τη διαφορά».

 

Για το αν πρέπει να παίζουν Καβαλιωτάκια στον ΑΟΚ:

«  Από το Γενάρη και μετά υπήρχαν πολλά Καβαλιωτάκια στο ρόστερ της ομάδας.  Πήραμε παίκτες από το Α` τοπικό και έπαιξαν.  Υπάρχουν παίκτες και άλλοι που μπορούν να έρθουν στον ΑΟΚ. Ταλέντα υπάρχουν.

Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο τριετίας. Αν υπήρχαν ο Παππάς, ο Λαδάκης, ο Πουρτουλίδης και ήταν 25χρονών θα έλεγα  ότι μπορούμε να πάμε ψηλά με αυτούς.  Θέλει πολύ δουλειά τώρα. Μόνο με ταλέντα μια ομάδα δε μπορεί να πάει. Πρέπει να υπάρχει ένας κορμός με έμπειρους παίκτες και ας είναι απέξω»

 

Για το αν είναι υπερήφανος που εργάστηκε στον ΑΟΚ:

« Ναι είμαι υπερήφανος. Όταν δουλεύεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Οφείλω να ευχαριστήσω τη διοικούσα. Οι άνθρωποι ήταν από την αρχή ξεκάθαροι. Τελειώσαμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Η διοικούσα απλά έπρεπε να ήταν πιο αυστηρή όταν έδινα τα λεφτά της, το περασμένο καλοκαίρι. Έπρεπε να ελέγχουν τις καταστάσεις.  Να περνάνε όλοι οι παίκτες από μικροσκόπιο».

 

Για τον κόσμο της ομάδας:

« Από το Γενάρη και μετά θα περίμενα περισσότερο κόσμο με την Καλαμαριά. Με τη Δόξα είχαμε κόσμο. Δεν είχαμε με το Νέστο και θα περίμενα να ερχόταν να χειροκροτήσει την ομάδα για την προσπάθεια που έγινε. Σίγουρα και οι φίλαθλοι έχουν δίκαιο.  Είναι λογικό να υπάρχει στεναχώρια όταν από νωρίς μένεις δίχως το στόχο του πρωταθλητισμού. Χρειαζότανε κόσμο και η διοικούσα. Αν υπήρχε μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο τότε θα υπήρχε μεγαλύτερη όρεξη από τη διοικούσα».

Τ. Π

Διαβάστε επίσης