• 18 Απριλίου 2024,

Θανάσης Στουπίδης: « Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην Καβάλα BC»

 Θανάσης Στουπίδης: « Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά στην Καβάλα BC»

Με την ιδιότητα του ως Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και επί χρόνια παράγοντας της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκε στο στούντιο του ραδιοφώνου της Πρωινής, ο Θανάσης Στουπίδης μιλώντας παράλληλα και για τον υποβιβασμό της Καβάλα BC στη Β` Εθνική.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

Για  το γεγονός ότι ο ΓΣΕ διεκδικεί την άνοδο στη Γ` Εθνική: « Σίγουρα η Ελευθερούπολη ξεκινώντας το πρωτάθλημα ήταν το φαβορί για την άνοδο και μέχρι τώρα το αποδεικνύει.   Εύχομαι να φτάσει μέχρι τέλος, γιατί έκαναν μια προσπάθεια και ξόδεψαν αρκετά χρήματα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με παίκτες έμπειρους που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι δίκαια είναι το φαβορί. Δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι παρά το γεγονός ότι κάποια παιχνίδια κρύβουν παγίδες.  Μέσα στην Καβάλα ήδη έχουν υποβιβαστεί δυο ομάδες από τη Γ` Εθνική και καλό θα είναι ο ΓΣΕ να παίξει του χρόνου σε αυτή την κατηγορία».

Για το αν είναι πισωγύρισμα για την Καβάλα, ο υποβιβασμός τριών ομάδων από Εθνικές κατηγορίες: « Σίγουρα δεν είναι θετικό. Μπορείς να δεις όμως να δεις και κάποια καλά. Μπήκαν και έπαιξαν νέα παιδιά  και στις  τρεις ομάδες. Μπορεί από κάποιο τέλος να ξεκινήσει μια καλύτερη αρχή. Αν το διαχειριστούμε σωστά, μπορεί να έρθουν καλά αποτελέσματα. Σίγουρα δεν είναι καλό που υποβιβάστηκαν οι ομάδες αλλά ίσως βγει κάτι καλό».

Για τον υποβιβασμό της Καβάλα BC: « Σίγουρα υπάρχει μεγάλη στεναχώρια από τον υποβιβασμό.  Είναι μια ομάδα που σε δυο χρόνια υποβιβάστηκε δυο κατηγορίες. Τα οικονομικά δεδομένα ήταν δύσκολα φέτος. Πιστεύω ότι έγιναν λάθος κινήσεις το καλοκαίρι από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκαν έμπειροι παίκτες. Τουλάχιστον ένας η δυο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Τα νέα παιδιά σηκώσανε μεγάλο βάρος και αξίζουν συγχαρητήρια όπως και οι δυο προπονητές, ο Ηλίας Μωσαϊδης και ο Νίκος Πενταζίδης. Φτάσαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την παραμονή, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε για κάποιους λόγους που είναι γνωστοί. Ημασταν στο γήπεδο και είδαμε κάποια πράγματα. Μπορεί να επανέλθει γρήγορα.  Υπάρχει ένα μπασκετικό κοινό, μεγάλο για την πόλη.  Πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι καλές επιλογές. Σίγουρα χρειάζονται χρήματα, λιγότερα από αυτά που δαπανήθηκαν φέτος. Η Β` Εθνική είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές πρέπει να γίνουν γρήγορα και να κλείσεις τον κορμό σου, μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Μετά να γίνουν μια η δυο προσθήκες. Ένας μεγάλος πυρήνας φιλάθλων πιστεύω ότι θα μείνει κοντά στην ομάδα και έτσι πρέπει. Ακόμη υπάρχει φλόγα».

Για τον υποβιβασμό της Αγίας Βαρβάρας: « Η ομάδα ήταν 5 χρόνια στη Γ` Εθνική. Έγινε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η πορεία μας αφήνει όλους ικανοποιημένους.  Δυστυχώς το καλοκαίρι έγιναν κάποιες αλλαγές και μας στοίχησε πολύ το γεγονός ότι η Ενωση έριξε το μπάτζετ και πήρε δυο παίκτες από μας. Ο Κουμλέλης ειδικά ήταν μεγάλη απώλεια για την Αγία Βαρβάρα.  Είδατε και εσείς το πόσο καλός ήταν φέτος και στην Α2.  Αν τον είχαμε στην ομάδα θα μέναμε στην κατηγορία. Μας στοίχησε επίσης ότι το θέμα του Κουμλέλη έκλεισε αργά και δε μπορέσαμε να κάνουμε κάποιες άλλες κινήσεις.  Αναγκαστήκαμε να πάρουμε κάποιους φοιτητές. Δεν έφτανε μόνο ο Δανίκας που βοήθησε την ομάδα. Επίσης είχαμε μέσα στη χρονιά αρκετούς τραυματισμούς. Αυτό μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Ηταν μια ομάδα που δεν είχε εμπειρίες και κάποια στιγμή μας πήρε από κάτω. Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά που προσπαθήσανε έως το τέλος.  Δουλέψανε πολύ με τον κ. Καμαράκη.  Εμείς θέλουμε να μείνει ο κ. Καμαράκης όπως και αυτός θέλει να συνεχίσει. Είναι ο κ. Καμαράκης μεγάλο κεφάλαιο για το μπάσκετ. Το θέμα είναι να έχει παιδιά να δουλέψει. Θα δούμε τις συνθήκες που υπάρχουν. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Μια ομάδα με νέα παιδιά και θα βάλουμε κάποιους έμπειρους που θα βοηθάνε και στα αποδυτήρια. Θέλουν να έρθουν ορισμένοι έμπειροι. Ο μόνος που μας βοήθησε το καλοκαίρι και μας έδωσε κάποιους παίκτες είναι ο Νίκος Καλφόπουλος. Θέλω να τον ευχαριστήσω».

Διαβάστε επίσης