μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης Βαρουφάκη στην Καβάλα ήταν όλα όσα περιμέναμε. Η προσέλευση του κοινού μεγάλη. Η  οργάνωση άριστη κι ο πρώην Υπουργός «φορτσάτος» προκειμένου να υλοποιήσει τα γνωστά πολιτικά του σχέδια. Όταν στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο ένας από τους παριστάμενους αποχώρησε απογοητευμένος. «Ήρθα για τον Βαρουφάκη κι όχι να δω βίντεο» είπε και δεν έκρυψε την ανυπομονησία του. Ο κ. Βαρουφάκης άρχισε να μιλά αμέσως μετά την προβολή του 20λεπτου βίντεο.

 

=============================================================

 

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας θα συζητηθεί αύριο το πρωί μία ακόμη υπόθεση σχετικά με τη ΒΦΛ, την παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι θα είναι εκεί. Λεωφορεία αναχωρούν σήμερα το μεσημέρι. Η εταιρία πληρώνει το ταξίδι, φέρεται να χορηγεί 50 ευρώ σε κάθε έναν εργαζόμενο για τα απαραίτητα έξοδα του! Επιστρέφουν την Πέμπτη όπου σε όλους όσους ταξιδέψουν θα δοθεί άδεια ανάπαυσης.

 

Ίδια κινητοποίηση και ταξίδι από την Καβάλα στην Αθήνα και για τους απολυμένους. Με τη διαφορά ότι αυτοί δεν θα έχουν μπόνους 50 ευρώ ούτε και ρεπό. Το δικό τους ταξίδι εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι γίνεται με άλλους και δυσκολότερους όρους. Εργαζόμενοι και απολυμένοι θα συναντηθούν ξανά έξω από το δικαστήριο της πρωτεύουσας.

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος φαίνεται να έκανε κάτι πολύ απλό και χρήσιμο. Διάβασε τον πρόσφατα ψηφισμένο κανονισμό του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σημείωσε τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα επιλεγούν οι νέοι δικαιούχοι. Αμέσως μετά συνέκρινε τα εισοδηματικά κριτήρια με τα προηγούμενα. Του προγράμματος Στηρίζω και του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ).

 

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν το περιεχόμενο του Κυριακάτικου δελτίου τύπου του συνδυασμού. Αν όλα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό είναι αλήθεια (που όπως φαίνεται είναι), τότε όντως οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου μειώνονται. Είδηση δυσάρεστη και μη αναμενόμενη. Η διοίκηση πρέπει να απαντήσει αμέσως. Να διορθώσει το συμπέρασμα ή να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να ενεργοποιήσει το δυναμικό του, προκειμένου να υπάρξει εκπρόσωπος του που θα ασχολείται με τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Παντοπωλείου. Αυτό στηρίζεται και σε διαπαραταξιακή δημοτική επιτροπή, από την οποία δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς. Όλες οι παρατάξεις πρέπει να βρουν και να ορίσουν έναν κατ’ ουσία εθελοντή εκπρόσωπο τους που θα βοηθήσει τη λειτουργία μιας απαραίτητης δομής του Δήμου μας.

 

Μιας και βρισκόμαστε στον χώρο του κ. Παπαδόπουλου και των συνεργατών του, να θυμίσουμε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Προυσαεύ άκουσε τον υποψήφιο πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. κ. Καμίνη. Στηρίζει ωστόσο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Σε εξέλιξη από τις αρχές Σεπτέμβρη το δημοτικό έργο απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων από τους δρόμους της πόλης. Η αρμόδια δημοτική αστυνομία ισχυρίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις όσοι παράτησαν τα οχήματα τους σε διάφορα σημεία της Καβάλας, τα απομακρύνουν μόνοι τους προκειμένου να γλιτώσουν τη δημοτική δράση. Δεκτό. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι συγκεκριμένα τέτοιου του είδους περιστατικά δεν αντιμετωπίζονται.

 

Ένα κόκκινο παρατημένο Μερσεντές βρίσκεται εδώ και μήνες στην αυλή του παλιού δικαστηρίου. Δεν το είδαν (στη Δημοτική Αστυνομία) προκειμένου να το σημάνουν και μετά να το απομακρύνουν; Ένα ημιφορτηγό σκουριάζει στο Περιστέρι, στον χώρο στάθμευσης μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο. Ούτε αυτό το είδαν;

 

Τυχαία συνάντηση με τον Θόδωρο Καλλιοντζή είχε την Παρασκευή το πρωί ο Κίμωνας Παπαδόπουλος. Αυτή ήταν πολύ σύντομη κι έγινε στο κέντρο της πόλης. Μόλις επιχειρήθηκε το στιγμιότυπο να φωτογραφηθεί για να προβληθεί, ο πρώην Νομάρχης αύξησε το βήμα του κι έφυγε.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν κρύβουν την ενόχληση τους για το ότι αργεί η λειτουργία του ΕΠΑΛ της Θάσου. Επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο Θάσου που όλο υπόσχεται ολοκλήρωση των έργων κι όλο τα έργα συνεχίζονται. Το σχολείο έπρεπε να έχει ήδη λειτουργήσει, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό συνεχώς αναβάλλεται. Τώρα η πιθανή ημερομηνία λειτουργίας του σχολείου αναφέρεται στις πρώτες 10 μέρες του Νοέμβρη.

 

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Καβάλας του κόμματος «Το Ποτάμι» παραδέχονταν προχθές: «Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δεν φαίνεται να επισκεφθεί την Καβάλα για τις εκλογές στη ΔΗ.ΣΥ. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μας τηλεφωνήσουν και ξαφνικά να μας πουν ότι η επίσκεψη θα γίνει την επόμενη (της τηλεφωνικής επικοινωνίας) ημέρα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τρέχουμε…».

 

Με απόφαση που έλαβε χθες ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος θα γίνει προμήθεια λουκουμιών για τις ανάγκες των εκδηλώσεων της εθνικής εορτής της 28ης Οκτώβρη! Τα λουκούμια που μάλλον θα μοιραστούν ως κέρασμα,  θα αγοραστούν αντί του ποσού των 516 ευρώ. Τι σχέση έχουν τα λουκούμια με την επέτειο του «ΟΧΙ», αρμόδιος να το πει είναι ο Δήμαρχος Νέστου. Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα συνδέεται ο ελληνοιταλικός πόλεμος με το συμπαθητικό αυτό γλύκισμα.

 

Ο πιο ωραίος μασόνος είναι αυτός που δεν σου γεμίζει το μάτι, δεν μπορείς να φανταστείς το πραγματικό του ενδιαφέρον και κίνητρο. Κυκλοφορεί παντού κι όταν τον ρωτάς για την παρουσία του απαντά … αλλάζοντας τη συζήτηση. Τον ενδιαφέρουν τα πάντα. Βρίσκει θέση στο ακροατήριο και παρακολουθεί προσεκτικά. Κάτι σαν απεσταλμένος με λίγα λόγια.

 

Εκτός αν το γεγονός που ενδιαφέρει πραγματοποιηθεί Τρίτη απόγευμα ή βράδυ. Τότε ανακύπτει πρόβλημα αφού απόγευμα Τρίτης υπάρχει το καθιερωμένο ραντεβού των μασόνων της Καβάλας στο γνωστό ακίνητο στις οδούς 7ης Μεραρχίας και Κομνηνών. Όποιος δε το ξέρει, εύκολα μπορεί να το καταλάβει. Είναι αυτό με τα σκαλάκια στο πεζοδρόμιο, σε σημείο να μην μπορεί να κινηθεί πεζός. Πολύ περισσότερο μια μάνα με το καρότσι της. Για τόση ευαισθησία και μεγαλοψυχία μιλάμε…

 

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για την ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή Δικτύου ύδρευσης υψηλής ζώνης». Η παράταση που δόθηκε είναι η 6η. Ζητήθηκε από τον ανάδοχο, εκτός από τη ΔΕΥΑΚ δεν είχε διαφωνία και η αρμόδια υπηρεσία της ΑΜΘ. Το έργο σύμφωνα με το αρχικό του χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο του 2015!

 

Κριτική Δημοσθένη Μπρούσαλη στην Δημωφέλεια

Αναλυτικό το κείμενο του Δημοσθένη Μπρούσαλη, υπάρχει στο διαδίκτυο από το βράδυ της Κυριακής. Ο συνεργάτης του πρώην Δημάρχου ασκεί κριτική στη Δημωφέλεια για τον τρόπο που συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Νόστος. Όπως φαίνεται εκεί ήταν ο κ. Μπρούσαλης. Η κριτική του οποίου καταλήγει ως εξής:

« Η Καβάλα ήταν ηχηρά απούσα!  Προσπέρασε μια σημαντική ευκαιρία να προβάλλει τους Φιλίππους (το πιο πρόσφατο Μνημείο UNESCO, ποιός άλλος προορισμός το διέθετε;) και το Φεστιβάλ, τον Δρόμο του νερού, το Μονοπάτι Φυσικού κάλους, το Πυλοθεραπευτήριο στις Κρηνίδες, τις άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει, και τα τόσα προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει, διεκδικώντας αυτό που αξίζει από μια μεγάλη, αξιόλογη διεθνή αγορά που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της πόλης μας. Αυτό συνέβη διότι επανειλημμένα αρνηθήκατε (αναφέρεται στην κ. Αναστασία Ιωσηφίδου) την αυτοτελή παρουσία μας στην NOSTOS και την άμεση πρόσβασή μας στις επαγγελματικές Β2Β συναντήσεις, προβάλλοντας έλλειψη budget (κόστος περίπου 2.000 ευρώ!). Υποθέτω, η παρουσία της Καβάλας σε σημαντικές νέες αγορές, όπως η μακρινή Ινδία που προφανώς στοιχίζει πολλά, δεν επέτρεψε παρουσία και στην κοντινή Ναύπακτο. Ειλικρινά ελπίζω να είμαστε παρόντες στην επόμενη ΝΟSTOS, το 2018».

Η καθιερωμένη απόφαση

Κάθε φορά που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο υπάρχει εισήγηση- έγκριση δαπανών εκδηλώσεων. Η χθεσινή απόφαση είχε σχέση με τις εκδηλώσεις του Σαββάτου: Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα διοργανωθούν από το Δήμο Καβάλας εκδηλώσεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και πιο συγκεκριμένα στις Κρηνίδες, στη Λυδία, στον Αμυγδαλεώνα και στο Ζυγό.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων ανέρχεται στο ποσό των 1.285,00 €. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα διοργανωθούν από το Δήμο Καβάλας εκδηλώσεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων στο τέλος των οποίων θα παρατεθεί catering το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 600,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης