• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Παρουσία του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη καθαρίστηκε προχθές όλο το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας. Οι εργάτες του Δήμου έβγαλαν πολλά και διάφορα σκουπίδια, απόδειξη ότι η κακή νοοτροπία πολλών (διερχόμενων) δεν αλλάζει. Η όμορφη εικόνα ενός σιντριβανιού που τις περισσότερες μέρες του χρόνου δεν λειτουργεί, είναι προσωρινή. Σύντομα για λόγους που εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, τα σκουπίδια θα επανέλθουν.

Το πρόβλημα (μαζί με όλα τα άλλα της κεντρικής πλατείας) θα λυθεί με το έργο ανάπλασης της. Στο οποίο ελπίζουμε. Το έργο είναι αρκετά μακρινό. Κακά τα ψέματα, έχουμε συνηθίσει στα μακρινά και φιλόδοξα έργα. Αρκεί να προλάβουμε να τα δούμε…

 

Φωτογραφία από μια άλλη στιγμή της καθημερινότητας. Τα συνθήματα στον τοίχο του κτιρίου του ΟΤΕ σβήνονται με επιμέλεια. Η εργασία αυτή γίνεται πάντα πρωινές ώρες. Μόλις νυχτώσει ότι σβήστηκε επανέρχεται. Με λίγα λόγια σε δουλειά να βρισκόμαστε.

 

Εργασίες εγκατάστασης χλοοτάπητα, όπως μας έχουν ενημερώσει από το τμήμα πρασίνου του Δήμου Καβάλας , πραγματοποιήθηκαν στον κόμβο του Νοσοκομείου . Από τις τελευταίες για το 2017 αφού η πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας έφτασε στο τέλος της .

=======================================================================

Ούτε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξέδωσε την απαραίτητη ανακοίνωση -απόφαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν αύριο στο κέντρο της πόλης. Την κρατά φαίνεται ως έκπληξη για να την παρουσιάσει τελευταία ώρα! Ευχόμαστε να προλάβει σήμερα.

Πρόκειται για μια απόφαση που αφορά ένα σωρό κόσμο, ο οποίος κυκλοφορεί και εργάζεται το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Καβάλας. Ενδιαφέρει τους πολίτες, ειδικά αυτούς που κάθε Σάββατο έχουν ελεύθερο χρόνο να βρίσκονται στην αγορά. Θυμίζουμε ότι στο κέντρο της πόλης κάθε Σάββατο υπάρχει και η λαϊκή.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας είχε δημιουργηθεί το γνωστό θέμα με το βίντεο του Euronews, τον κ. Αντωνιάδη και τον κ. Μέτιο. Εκείνη η … φωτιά έσβησε, νέα δεν φαίνεται να ανάβει σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΟΔΕ Καβάλας πρόσφατα συνεδρίασε. Κάποιο τοπικό θέμα δεν φαίνεται να συζητήθηκε. Λες και έπαψαν να υπάρχουν τέτοια από το επίμαχο βίντεο και μετά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Θανάσης Μήττας όπως και η σύζυγος του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη των προετοιμασιών της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του νέου έτους. Ο κ. Δράκος φέρεται να πρότεινε τρεις ομιλητές, ώστε να υπάρχει ευελιξία στο να πεισθεί ένας εκ των τριών να έρθει στην Καβάλα.

Ειδικότερα μνημόνευσε το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η προσπάθεια να «κλειδώσει» ένας από τους τρεις ξεκίνησε. Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει όχι μόνο ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο φερόμενος ως βέβαιος υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Καλή επιτυχία.

Κι επειδή η ΝΟΔΕ Καβάλας μέσω του βίντεο του Euronews εμφανίστηκε να παρακολουθεί τα δρώμενα του τουρισμού, διατυπώνουμε την απορία μας: Δεν έχει κάτι να ανακοινώσει για το πολυσυζητημένο συνέδριο της Κυβέρνησης στην Κομοτηνή; Μάλλον όχι. Δεν είναι της ίδιας πολιτικής σημασίας με το βίντεο…

Στο Τριμελές Καβάλας δικάζονταν χθες υπόθεση με κατηγορούμενο όλο το προηγούμενο τοπικό συμβούλιο της Καβάλας. Μάρτυρας υπεράσπισης εξετάζονταν ο Κωστής Σιμιτσής. Η ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Απόστολου Αγελαράκη δεν ήταν συνηθισμένη. Περιελάμβανε και εκτίμηση περί του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών τον Μάη του 2014.

«Ως Δήμαρχος κύριε Σιμιτσή, είναι αλήθεια ότι διαβάζατε όλα τα εισερχόμενα έγγραφα του Δήμου; Κάτι που σας στοίχισε πολιτικά» είπε ο αγαπητός κ. Αγελαράκης. Ο εξεταζόμενος μάρτυρας συμφώνησε ότι διάβαζε όλα τα εισερχόμενα έγγραφα. Δεν επεκτάθηκε περαιτέρω για το αν αυτό του στοίχησε ή όχι.

Ένας από τους πολλούς τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, χρησιμοποιεί για τη δραστηριότητα του δημοτικούς χώρους, έλαβε ειδοποίηση. Να περάσει από το ταμείο να πληρώσει. «Μα πληρώσαμε» απάντησε εκπρόσωπος του. Τότε έμαθε ότι το χρέος που υπάρχει προέρχεται από την περσινή περίοδο. «Τα περσινά τα πληρώσαμε εδώ και πολύ καιρό» επέμενε ο εκπρόσωπος του συλλόγου.

Στο τέλος του διαλόγου πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για επιπλέον πληρωμή ποσού περίπου 600 ευρώ, επειδή πέρσι ο σύλλογος εμφανίζεται να χρησιμοποίησε τους χώρους προπόνησης (χώροι του Δήμου Καβάλας) επιπλέον ώρες από αυτές που του είχαν παραχωρηθεί!

Πολλούς και διάφορους επηρέασε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Αθήνα, εκεί όπου θρηνήσαμε αρκετά θύματα. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν χθες τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας κ. Σταύρο Κιβράκη, ο οποίος υιοθέτησε τις εκτιμήσεις πιο ειδικών. Σύμφωνα με αυτές τέτοιες κακοκαιρίες εμφανίζονται κάθε 40 περίπου χρόνια. Όσο για τον πρώην Δήμαρχο Στάθη Εριφυλλίδη, θυμήθηκε τα έργα διαμόρφωσης ρεμάτων που έγιναν επί των ημερών του. «Τα ρέματα αυτά πρέπει να καθαρίζονται συχνά» σημείωσε με χθεσινές του δηλώσεις.

Μας θύμισε έτσι τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Περιγιαλίου, οι οποίοι ζήτησαν από τη διοίκηση των καθαρισμό των δύο μεγάλων ρεμάτων που υπάρχουν στην ίδια συνοικία. Άραγε καθαρίστηκαν; Προς τούτο είχε δώσει υπόσχεση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Με νέες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» εξασφαλίστηκε πίστωση 4.000 ευρώ για συμμετοχή στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Μικρότερη πίστωση θα διατεθεί για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Παλιό καπνομάγαζο επί των οδών Βενιζέλου και Βότση βάφτηκε μαύρο, αλλάζοντας προς το χειρότερο την εικόνα όλης της περιοχής. Πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση- μαθαίνουμε- αφού στο μαύρο εξωτερικό χρώμα θα προστεθούν φώτα Led και λέιζερ.  Η ιδέα ανήκει σε διακοσμητή, που με αυτόν τον τρόπο ανέλαβε να αναδείξει την εξωτερικό όψη του κέντρου διασκέδασης πρώην Box.

Χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα υποτιθέμενα παραπτώματα 3 εργαζόμενων που ντε και καλά να τιμωρηθούν!!!

Επιτροπή της ΔΕΥΑΚ επρόκειτο αυτό το Φθινόπωρο (που σε λίγο τελειώνει) να παρουσιάσει την πρόταση της, για την προσαρμογή σε κοινοτική οδηγία. Θέμα της οποίας είναι η τιμολογιακή πολιτική, οι χρεώσεις στο νερό κτλ. Αν μάθατε κάτι καινούργιο από την επιτροπή, να το πείτε και σε μας…

Ένταση υπήρξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Βασίλη Ξουλόγη να παραιτηθεί λόγω της έκτασης που έλαβε η γνωστή του καταγγελία για την επιλογή και απασχόληση προσωπικού δύο μηνών. Ο κ. Ξουλόγης αντέδρασε και απάντησε και κάπως έτσι «χάθηκε η μπάλα» για ένα περίπου 20λεπτο.

Η αποχώρηση του Άγγελου Τσατσούλη από το Επιμελητήριο, τις διαδικασίες και τα όργανα του έγινε πολύ απλά. Στη διάρκεια της συνεδρίασης την Τετάρτη. Ο αποχαιρετισμός του ήταν επίσης απλός. Ο Μάρκος Δέμπας σχολίασε θετικά τον πρόεδρο που αποχωρεί, κάποιοι χειροκρότησαν. Τον κ. Τσατσούλη.

Μια σκηνή που κράτησε λίγα λεπτά της ώρας, η οποία δημιούργησε φανερή αμηχανία στον κ. Παύλο Ζησίμου. Ο οποίος καλό θα είναι να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Θα το κάνει σύντομα αν και έπρεπε να είναι έτοιμος από καιρό. Τι πιστεύει για την απερχόμενη διοίκηση; Πως σχολιάζει τον Άγγελο Τσατσούλη ως πρόεδρο επί σειρά ετών; Είναι δύο βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει, καλύπτοντας το μεγάλο κενό που φαίνεται να υπάρχει.

Όσο για την αναμνηστική φωτογραφία που επακολούθησε, η οποία γρήγορα διαδόθηκε μέσω του διαδικτύου, όντως δεν είναι πετυχημένη. Απουσιάζουν μέλη του δ.σ. που για μια τέτοια στιγμή έπρεπε να είναι εκεί ώστε να φωτογραφηθούν. Τι μεσολάβησε και δεν φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί, δεν γνωρίζουμε.

 

Διαβάστε επίσης