μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο Περιγιάλι το δημοτικό γκαράζ, οι υπηρεσίες Καθαριότητας- Κήπων- Δενδροστοιχιών

Φέτος η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου Καβάλας δεν έγινε στο Όσκαρ, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μετακόμισε στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» επειδή ο Δήμος ναι μεν (ξανά) νοίκιασε το Όσκαρ αλλά η έγκριση της απόφασης του από την Αποκεντρωμένη αργεί. Ο Δήμος Καβάλας την περιμένει κι έτσι η βολική αίθουσα του Όσκαρ δεν χρησιμοποιείται εδώ και μήνες. Ρόλο έπαιξε και το ότι η διαδικασία για τη νέα μίσθωση του είχε λάθη κι έτσι έγινε δύο φορές το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 2017.

Κάθε εμπόδιο σε καλό, λέει ο λαός μας. Το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» ήταν γεμάτο κόσμο, «ζεστό» και φιλόξενο. Κατάλληλο για την περίσταση. Η μαζική συμμετοχή δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δείχνει ότι οι επόμενες εκλογές δεν αργούν. Η κ. Τσανάκα προσαρμοσμένη κι αυτή στα ίδια δεδομένα, μίλησε πολύ φιλικά στους παρόντες στην εκδήλωση εργαζόμενους. Κάποιους τους ανέφερε με το όνομα τους, δίδοντας τους δημοσίως συγχαρητήρια (Βρετός, Μιχαήλ κτλ). Για όλους είπε « Σας αγαπώ σα παιδιά μου. Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή. Πιστεύω ότι δεν έχω αδικήσει κανέναν».

Μακρά και όχι μόνο συνδικαλιστικής φύσεως ήταν η ομιλία του προέδρου του σωματείου Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου. Είχε πολιτικές ιδεολογικές αναφορές. Σχολιασμό της δημοτικής επικαιρότητας, καταγγελία αλλά και δήλωση συνδικαλιστικής του «αποστρατείας». Το σωματείο προγραμματίζει εκλογές σε έναν περίπου μήνα.

Η είδηση που προέκυψε αφορά τις πρώτες σκέψεις μεταφοράς σε άλλο χώρο του τμήματος της Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται δημοτικό οικόπεδο στο Περιγιάλι για να φιλοξενήσει: Το γκαράζ του Δήμου, το τμήμα Καθαριότητας και το τμήμα Κήπων και Δενδροστοιχιών.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου αναφέρθηκε σε περιστατικό που έγινε πρόσφατα στο Δήμο με εμπλεκόμενους κάποιους από τους συμβασιούχους της Καθαριότητας. «Εργαζόμενοι να στρέφονται κατά εργαζομένων είναι φασισμός» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Τσανάκα έδωσε την ευκαιρία στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να απευθύνουν χαιρετισμό. « Περίμενα από σας το όραμα σας. Το έκανε με την ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου» είπε ο κ. Σιμιτσής ενώ ο Μάκης Παπαδόπουλος ξάφνιασε και τη Δήμαρχο και το ακροατήριο όταν είπε: « Ευχαριστώ τη Δήμαρχο για τη καλή σχέση και συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα μας».

Η εκδήλωση περιελάμβανε πάρα πολλά καλά λόγια για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Τα ακούσαμε απ’ όλους τους αιρετούς. Η αντίδραση των υπαλλήλων; Η φυσιολογική. Αντί της καθιερωμένης 3ήμερης άδειας σε κάθε υπάλληλο του τμήματος που θα τύχαινε το φλουρί, ζήτησαν η άδεια να είναι 5 ημερών! Το αίτημα τους , προς γενική έκπληξη, δεν έγινε δεκτό. Όσο για το φλουρί, βρέθηκε στο κομμάτι των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη». Καλή άδεια λοιπόν.

 

===================================================================================

 

Το καλό να λέγεται. Η προχθεσινή ασφαλτόστρωση στην οδό Κομνηνών έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Μια μέρα πριν το έργο η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε τους οδηγούς να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών τηρήθηκε κατά γράμμα ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι άριστο. Η εταιρία που ασφαλτόστρωσε τμήμα της οδού Κομνηνών είναι η εταιρία Βουγιουκλή. Έχει ιδιαίτερα θετικό παρελθόν αφού η ίδια εταιρία ασφαλτόστρωσε και την οδό Βενιζέλου και την οδό Ερυθρού Σταυρού.

 

Την Άνοιξη του 2017 είχε εκλογές για νέα διοίκηση ο σύλλογος των Εβριτών. Τα πράγματα φαίνεται δεν πήγαν καλά κι έτσι την τελευταία Κυριακή αυτού του μήνα ο σύλλογος έχει πάλι εκλογές. Εκλογές αλλά σε σωστό και όχι πρόωρο χρόνο έχει μεθαύριο η Θρακική Εστία.

 

Κατόπιν εορτής πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη στην πόλη μας του αφεντικού του ΤΑΡ, της κ. Παπαλεξανδρή. Ευθύνη έχει για αυτό το γεγονός το τμήμα ΑΜ του ΓΕΩΤΕΕ. Μία μέρα μετά την επίσκεψη ιστοσελίδες των Αθηνών επανήλθαν στα περί της μελέτης του ΤΕΕ ως προς την όδευση. Για την οποία συνεχώς ακούμε, συνεχώς διαβάζουμε αλλά επίσημα δεν τη γνωρίζει κανείς.

 

Απ’ ότι θυμόμαστε ούτε πέρσι παραβρέθηκε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ στην κοπή της πίτας του Δήμου Καβάλας. Ούτε φυσικά ο πρόεδρος της. Πέρσι το κομμάτι της ΔΕΥΑΚ έλαβε ο διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας κ. Άγγελος Λογκάρης. Ο οποίος φέτος απουσίαζε από το «Αντιγόνη Βαλάκου».

 

Κι άλλα παραλειπόμενα από τη βασιλόπιτα του Δήμου Καβάλας. Άπαντες ανέμεναν τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Τον ανέφερε άλλωστε η πρόσκληση στην εκδήλωση. Ο Μητροπολίτης δεν εμφανίστηκε ποτέ αφού την ίδια ώρα βρίσκονταν  στον εσπερινό του εορτάζοντα ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στη Χρυσούπολη.

 

Η Δήμαρχος Καβάλας και δύο τρεις άλλοι συνεργάτες της μπήκαν στο «Αντιγόνη Βαλάκου» από την πίσω πόρτα, δηλαδή από την έξοδο κινδύνου. Στην κεντρική είσοδο μοιράζονταν τα δώρα φιάλες με κρασί ενώ σε ρόλο οικοδεσπότη ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πέτρος Πετρόπουλος.

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο η ΔΕΥΑΚ να λειτουργεί ταμείο στις Κρηνίδες μία φορά την εβδομάδα. Αμέσως η Δήμαρχος τον διέψευσε ή μάλλον διόρθωσε την έως τότε ισχύουσα απόφαση της επιχείρησης.

 

Ήταν φανερό ότι η παρέμβαση της Δημάρχου ακύρωνε τη σχετική απόφαση, την οποία πρώτος έμαθε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Παρόλα αυτά δύο ημέρες μετά ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε δελτίο τύπου με παρόμοιο περιεχόμενο. Ή η Δήμαρχος δεν τον έπεισε (… παρά την καλή σχέση που υπάρχει ανάμεσα τους) ή επέμενε στη καταγγελία του (σα να μην απαντήθηκε ποτέ), για να σιγουρέψει ότι το ταμείο της ΔΕΥΑΚ στις Κρηνίδες θα λειτουργεί κάθε μέρα και όχι μόνο κάθε Τετάρτη. Αν αυτός ήταν ο στόχος του, που ήταν, τον πέτυχε.

 

Τη Δευτέρα επιστρέφουν στην εργασία τους οι απολυμένοι της ΒΦΛ. Επειδή οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, ουδείς γνωρίζει πόσοι ακριβώς θα γυρίσουν. Ας βάλουμε ως νούμερο βάσης τους 155 και βλέπουμε. Μάλλον θα είναι λιγότεροι.

 

Την Κυριακή 28 Γενάρη η γενική συνέλευση του ΕΥΚ, όπου η πλειοψηφία θα επιμείνει για τον πειθαρχικό κανονισμό όσον αφορά τα μέλη της διοίκησης. Προβλέπουμε ότι εκείνη την ημέρα το κτίριο του ΕΥΚ θα είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς αφού το ΠΑΜΕ δεν αστειεύεται. Το απόγευμα της Τετάρτης (προχθές) ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκονταν πέριξ της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Χ. Αυγής.

 

Αναγνώστης της Πρωινής σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τμήμα της Εγνατίας οδού. Μας γράφει τα ακόλουθα: «Από τον κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι αυτόν της Νέας Ηρακλείτσας ο δρόμος είναι σε κακό χάλι. Χαλίκια από την άσφαλτο πετάγονται στα αμάξια, κάνουν ζημιά στα παρμπρίζ».

 

Με καθυστέρηση λίγων ημερών θα πληρωθούν σήμερα τα επιδόματα της Πρόνοιας στους δικαιούχους όλου του Νομού Καβάλας. Ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ παρακολούθησε το θέμα, στο πλαίσιο της καλής του συνεργασίας με τους παράγοντες του Δήμου.

 

Συνωστισμός εκδηλώσεων- κοπή βασιλόπιτας- κι αυτήν την Κυριακή. Αντίθετα αύριο Σάββατο οι εκδηλώσεις είναι ελάχιστες. Την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι κόβουν βασιλόπιτες οι Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος της Παναγίας, Σύλλογος Πολύτεκνων και Σύλλογος Εβριτών.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς σχολιάζει όσα συμβαίνουν γύρω μας, έχουν σχέση με την πόλη και τους ανθρώπους της. Γράφει στο Facebook: «Μια άλλη επίπτωση των μνημονίων. Έκαναν τους δικηγόρους μάγειρες».

 

Μέσω του Facebook η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Αναστασία Ιωσηφίδου δημοσιοποίησε χθες το απόγευμα τις πρώτες φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Βομβάης. Η κ. Ιωσηφίδου δε χάνει την ευκαιρία- αν τόσο μακριά από την Καβάλα- να γράψει τις πρώτες της εντυπώσεις: «Μετά από τα χρόνια της ανυποληψίας και του “ποια είναι η Καβάλα” επιτέλους η πόλη μας φιγουράρει στη μαρκίζα του διεθνούς περιπτέρου του ΕΟΤ δίπλα στη Σαντορίνη και τη Μύκονο διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Έτσι την θέλουμε άλλωστε όλοι μας . Εκεί πάντα στα ψηλά!».

Διαβάστε επίσης