• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στο τέλος το σοβαρό πρόβλημα της ΒΦΛ θα λυθεί στα δικαστήρια από τους έλληνες δικαστές. Ακόμη κι αν υπάρξει πολιτικής φύσης πρωτοβουλία και δράση, πάλι τα δικαστήρια θα χρειαστεί να αποφανθούν. Στην Ελλάδα ότι λύνει η δικαιοσύνη το λύνει με καθυστέρηση. Με αργοπορία. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε μπόλικη ακόμη υπομονή παρά το ότι όλο το Καλοκαίρι το περάσαμε παρακολουθώντας την συγκεκριμένη υπόθεση. Κάποιοι άνθρωποι στη γέφυρα, κάποιοι άλλοι τους αντικατέστησαν στη δουλειά, μια κοινωνία άνω κάτω, πολλές μηνύσεις σε εκκρεμότητα. Κάποτε ελπίζαμε το ζήτημα να λυθεί με απευθείας συνεννόηση. Τώρα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

 

Κι όμως, αυτό θα ήταν το καλύτερο. Την κρίσιμη όμως στιγμή- στην αρχή του Καλοκαιριού- η εταιρία επέμενε σε σκληρή γραμμή, δεν άκουσε τις πολλές φωνές ακόμη και των ουδέτερων προκειμένου να βάλει νερό στο κρασί της. Οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Ευχόμαστε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εκδοθούν γρήγορα, η Κυβέρνηση να κάνει ότι είναι να κάνει (αλλιώς να μας το πει ότι δεν θα κάνει τίποτα) ώστε το μοναδικό εργοστάσιο λιπασμάτων στη χώρα να βρει πάλι τον δρόμο του.

 

Το χθεσινό ρεπορτάζ από τα δικαστήρια ήταν ακριβώς ίδιο με όλα τα προηγούμενα (επίσης στα δικαστήρια). Μαχητικοί οι άνδρες και οι γυναίκες με τα μπλε μπλουζάκια. Πολλοί αστυνομικοί, είχαν το νου τους να μη γίνουν επεισόδια. Επεισόδια δεν έγιναν επειδή αυτά μας «τέλειωσαν» προ πολλού. Η ακροαματική διαδικασία μακρά. Τα δεδομένα τέθηκαν αναλυτικά υπόψη του δικαστηρίου, η απόφαση του οποίου θα έχει βαρύνουσα σημασία. Λένε ότι θα εκδοθεί εντός του μήνα. Μακάρι.

 

Καινούργιο σύνθημα που ακούστηκε χθες από τους εργαζόμενους της ΒΦΛ: «Καλαντζή, Καλαντζή έφερες την Καβάλα στην καταστροφή». Το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε όταν οι διαδηλωτές έφθαναν στο δικαστικό μέγαρο. Ήταν η απάντηση τους στην υποτιθέμενη μεσολαβητική προσπάθεια που επιχείρησε τον Αύγουστο ο πρώην Υπουργός. Όπως δείχνει το σύνθημα ο κ. Καλαντζής λογίζεται με την πλευρά της εταιρίας. Άρα δεν έχει αξία να μεσολαβήσει. Δεν έχει την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων. Μεσολαβήσεις δικαιούνται να κάνουν όσοι είναι στη μέση αλλά κι αυτή η περίοδος πέρασε οριστικά κι αποτέλεσμα δεν υπήρξε κανένα.

 

Κάπου ανάμεσα στον κόσμο της ΒΦΛ εθεάθη κι αυτός του Δήμου Παγγαίου. Της πρώην διοίκησης του Δήμου Παγγαίου. Ξουλόγης, Ματσάγγος, Τσίλογλου και πολλοί άλλοι ήταν χθες το πρωί στο δικαστήριο για να «απαντήσουν» καταγγελία που είναι υπό διερεύνηση, αφορά τον βιολογικό της Ελευθερούπολης. «Πρόκειται για καταγγελίες της έντονης προεκλογικής περιόδου του 2014. Θα αποδειχθεί ότι δεν είχαν βάση» ειπώθηκε από το «στρατόπεδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του ίδιου Δήμου. Όπως η ζωή συνεχίζεται, έτσι συνεχίζονται τα δικαστήρια σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν του Δήμου Παγγαίου. Συμπληρώνονται δε με νέα, με φρέσκιες καταγγελίες που αφορούν τους νυν. Τόσο ωραία.

 

Στο δικαστήριο χθες το πρωί ήταν και ο Κώστας Γάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του ίδιου Δήμου. Άγνωστος ο λόγος. Μάλλον επαγγελματικός. Του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις για τα δύο χρόνια διοίκησης Αναστασιάδη. Το απέφυγε αφού όπως είπε «… θα κάνει απολογισμό ο Δήμαρχος».

 

Ως δικηγόρος εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Είχε κι αυτός υπόθεση στα ασφαλιστικά μέτρα. Δεν ξαφνιάστηκε από την πολυκοσμία, προτίμησε να ασπαστεί την συνάδελφο του Αναστασία Ιωσηφίδου. Η μεταξύ τους σύντομη συζήτηση έγινε σε άριστο κλίμα.

 

Σωστό αυτό που δήλωσε χθες ο Βαγγέλης Παππάς. Κάποιοι- είπε- αποφεύγουν να ασχοληθούν με το πρόβλημα της ΒΦΛ. Θα τον συμπληρώσουμε: Κι όταν μετά κόπων και βασάνων ασχολούνται, το κάνουν όχι γιατί το θέλουν αλλά επειδή επιθυμούν να βγουν από την υποχρέωση…

 

Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα Άννα Γιοβανιού επανέλαβε τη Δευτέρα τις γνωστές της δηλώσεις. Σύμφωνα με τις οποίες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα μεταφερθούν για να φιλοξενηθούν κι άλλοι πρόσφυγες. Μείωσε τον αριθμό των καινούργιων προσφύγων. Από 400 που έλεγε τόσες μέρες, τώρα τους υπολογίζει σε 200. Η κ. Γιοβανιού είναι ειλικρινής, μας προειδοποιεί και μας ενημερώνει συνεχώς. Έλα όμως που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε άλλα…

 

Κατά τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές τέτοιος σχεδιασμός δεν υπάρχει! Το δηλώνουν και το ξαναδηλώνουν λες και κάνουν αντιπερισπασμό στην κ. Γιοβανιού. Το καλό θα είναι να έχουν αυτοί δίκιο. Το κακό θα είναι να δικαιωθεί η κ. Γιοβανιού… Θα είναι κακό επειδή κοτζαμάν βουλευτές δεν θα γνωρίζουν αυτό που ξέρει από μέρες η εκπρόσωπος μιας ΜΚΟ. Ποιος κάνει κουμάντο με τους πρόσφυγες τελικά; Η Κυβέρνηση ή οι ΜΚΟ; Σύντομα θα το μάθουμε.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης (ταυτόχρονα και πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ) περιμένει πως και πως την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιμένει την απάντηση που για τα έργα της Παιδόπολης του υποσχέθηκε ο Φίλιππος Φιλιππίδης.

 

Αυτή η είδηση δεν θα γίνει δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΚ. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν την συμφέρει να γνωστοποιηθεί η συγκεκριμένη ασυνέπεια και τσαπατσουλιά της. Έχουμε και λέμε. Τον Ιούνιο υπέστη ζημιά ο αποχετευτικός αγωγός στη Ραψάνη. Για να διορθώσουν το πρόβλημα ξήλωσαν πεζοδρόμιο στη Χ. Σμύρνης. Το οποίο το διόρθωσαν τμηματικά. Οι τελευταίες (;) εργασίες άρχισαν χθες. Τρεις μήνες μετά! Δυστυχώς σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ … ξεχνά και το δελτίο τύπου και τις φωτογραφίες!

 

Ρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης για το σχέδιο μετατροπής του παλιού νοσοκομείου σε ξενοδοχείο. Απάντησε: «Πιστεύω ότι θα βρεθεί επενδυτής. Φυσικά θα παίξει ρόλο το τι όροι θα τεθούν. Ως τώρα είμαστε μόνο λόγια. Αυτά του κ. Αλεξιάδη».

 

Η Ενεργειακή Αιγαίου για τη μεταφορά του προσωπικού της στις εξέδρες χρησιμοποιεί ένα νέο πλοίο της, αν δεν κάνουμε λάθος ονομάζεται «Energean Wave». Αυτό εκτελεί δρομολόγια τρεις φορές την ημέρα, όσα κι οι βάρδιες. Το νέο πλοίο έχει «κουσούρι». Ο θόρυβος του είναι δυνατός με αποτέλεσμα να διατυπώνονται ήδη παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών . Πρώτα πρώτα από την Παναγία (συνοικία πάνω από το λιμάνι, απ’ όπου το πλοίο ξεκινά). Ο δυνατός θόρυβος οφείλεται στο προσόν του σκάφους που διαθέτει πολλές μηχανές. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να τον συνηθίσουμε;

 

Ελπίδα μας είναι να μην κάνει μόνο αυτό τη μεταφορά του προσωπικού αλλά να εμπλακούν και τα άλλα. Τα προηγούμενα, που είναι σχετικά αθόρυβα. Εκτός αν μετά τα λάστιχα στην Πυροσβεστική η εταιρία αναλάβει να αγοράσει για τους καβαλιώτες ωτοασπίδες. Που να βρεις αλήθεια τόσες ωτοασπίδες; Οπότε ας σκεφθούμε μια άλλη λύση.

 

Ίδιας φύσης παράπονα θορύβου διατυπώνονται από τη συνοικία του Περιγιαλίου. Ενοχλούν οι συναυλίες στο στρατόπεδο αφού περίοικοι ισχυρίζονται ότι « …θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, το πρωί έχουμε να πάμε στη δουλειά». Πάντως αυτή με τους Μπλε το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τελευταία για την θερινή περίοδο. Του χρόνου πάλι.

 

Επειδή η δήμαρχος απουσιάζει στην Αθήνα (επιστρέφει σήμερα το απόγευμα) η απαραίτητη συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση στην αγορά (την Παρασκευή) θα γίνει αύριο. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου, θα γίνει μάλλον στις 2 αύριο το μεσημέρι. Τόπος της συνέντευξης τύπου ορίστηκε η ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Δ. Βιβλιοθήκης.

 

Κι άλλες συνεντεύξεις τύπου. Σήμερα δίνει η ΠΑΣΕΒΕ με θέμα τη συμμετοχή των επαγγελματιών στη ΔΕΘ. Αύριο προγραμματίζεται συνέντευξη τύπου στο ΤΕΙ για το διεθνές θερινό σχολείο.

 

Υπάρχουν καλά νέα για το ΕΚΑΒ Καβάλας. Έρχονται 5 καινούργια οχήματα (ασθενοφόρα), 3 άτομα εποχιακό προσωπικό ενώ αγοράζεται κοντέινερ. Σε αυτό θα συγκεντρωθούν τα άχρηστα υλικά που υπάρχουν γύρω από τα κτίρια του ΕΚΑΒΕ ώστε αμέσως μετά να επιδιωχθεί να εκποιηθούν. Με αυτή την ενέργεια ο περιβάλλον χώρος του τμήματος θα καθαρίσει, θα γίνει επιτέλους πιο όμορφος.

 

Ο αντιδήμαρχος Θάσου Γιάννης Πλαφαδέλης σχολιάζει τα προβλήματα με την ύδρευση στη Θάσο στην διάρκεια του φετινού Καλοκαιριού: «Αν αναλογιστούμε τις πρωτοφανείς συνθήκες ανομβρίας για το νησί, τη μεγάλη αύξηση τουριστών και την αύξηση των κλινών και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τρία μεγάλα ξενοδοχεία επιπλέον) η κατάσταση με την ύδρευση είναι αρκετά καλή. Προβλήματα υπήρξαν για ένα διάστημα στα Λιμενάρια και στα Κοίνυρα . Σε ορεινά χωριά για κάποιες μέρες αλλά το ζήτημα λύθηκε με επιτόπου παρεμβάσεις».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης