μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Βλέποντας τι έγινε στις προηγούμενες (και πρόσφατες) συναυλίες του Βέρτη, ακούγοντας τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Καβάλα, εύκολα μπορούμε να καταθέσουμε την πρόβλεψη μας για σήμερα το βράδυ. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι θα βρίσκονται στο λιμάνι. Εκεί όπου πρώτη φορά συναυλίες έγιναν λόγω του Cosmopolis. Τότε βέβαια ήταν διαφορετικά. Οι οργανωτές σωστά είχαν επιλέξει περιοχή πλησίον της θάλασσας. Αντίθετα ο συντοπίτης Βέρτης αρκέστηκε με το πάρκινγκ πίσω από το Τελωνείο. Κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο Ιμαρέτ (και την υπόλοιπη συνοικία της Παναγίας), αρκετά μακριά από την θάλασσα.

 

Μπροστά μπροστά- στα πόδια σχεδόν του καλλιτέχνη- θα βρίσκονται δεκάδες ή και εκατοντάδες κοριτσάκια που σε όλη τη διάρκεια του γεγονότος θα είναι όρθια. Παρά τα τεράστια ηχεία που ήδη στήθηκαν, οι τσιρίδες αυτού του κοινού θα ακούγονται πολύ και θα ξεχωρίζουν. Θα είναι δυνατές, ειδικά όταν ο Βέρτης εμφανιστεί πρώτη φορά στην τεραστίων διαστάσεων σκηνή. Η συναυλία αρχίζει νωρίς, ώστε να τελειώσει νωρίς. Κατά τα άλλα ο χώρος θα μοιάζει πολύ με νυχτερινό κέντρο. Θα προσφέρονται- με απόδειξη φυσικά- όλα τα ποτά. Με όλα τα σχετικά κομφόρ.

 

Το ΣΔΟΕ είναι βέβαιο ότι σήμερα το βράδυ θα είναι στη συναυλία. Προχθές σημείωσε μια ακόμη μεγάλη (κοντινή) επιτυχία. Σε συναυλία του Πλούταρχου στην Αλεξανδρούπολη βρήκε 1.000 περίπου αθεώρητα εισιτήρια. Η είδηση έγινε αφορμή για να ελέγξουν οι κάτοικοι εισιτηρίων του Βέρτη ότι αγόρασαν. Τα βρήκαν νομίμως τρυπημένα κτλ. Η όλη διοργάνωση είναι σπουδαία, πήρε καλά μαθήματα από τα παθήματα των άλλων κι έτσι δεν αναμένεται να δώσει οποιοδήποτε τέτοιου είδους δικαίωμα.

 

Ο Βέρτης κατάγεται από τον Νομό Καβάλας, άσχετα αν ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη δεν είχε και δεν έχει. Παρόλα αυτά είναι δικός μας άνθρωπος. Τον τιμά που αυτό το αναγνωρίζει και το δηλώνει πρώτος αυτός. Κάπως έτσι η σημερινή συναυλία «αγγίζει» τις ευαίσθητες μας χορδές, αντιμετωπίζεται διαφορετικά απ’ όλες τις άλλες.

 

Την ίδια πάνω κάτω ώρα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παρουσιάζει τον Πλούτο που αυτός σχεδίασε και σκηνοθέτησε. Άλλου είδους γεγονός κι άλλο κοινό. Φοβόμαστε ωστόσο ότι στου Βέρτη το βράδυ θα έχει περισσότερο κόσμο από τον Πλούτο του Σαββόπουλου. Τον οποίο όσοι σήμερα χάσουν, έχουν μία ακόμη ευκαιρία (αύριο βράδυ) να δουν. Πάλι στους Φιλίππους. Τα έφερε έτσι η ζωή που σήμερα 9 Αυγούστου του 2013 «κοντράρονται» στην Καβάλα ο Νίκος Βέρτης και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Η μοντέρνα λαϊκή(;) μουσική με το διαχρονικό έργο του Αριστοφάνη…

 

Η Κατερίνα Πετράκη (πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο), ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης είναι φίλοι του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Κοπατσάρη. Αυτό μαρτυρά το facebook. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι και οι τρεις ήταν φίλοι του διοικητή από παλιά. Μάλλον αυτή η ηλεκτρονική φιλία εξασφαλίστηκε πρόσφατα. Αν η σχέση σημαίνει και κάτι το ουσιαστικότερο δεν το ξέρουμε. Ούτε και το πιστεύουμε. Πρόκειται για σημεία των καιρών και εντυπώσεις. Τις οποίες κάποιοι συστηματικά προσδοκούν δια του πολυσυζητημένου facebook. Του οποίου στενός φίλος δεν φαίνεται να είναι ο Χ. Κοπατσάρης.

 

Έτσι συμβαίνει στην εποχή μας. Ακούς ένα νέο όνομα, ένα νέο πρόσωπο. Σπεύδεις στο facebook για να το βρεις. Κι όταν το βρίσκεις βλέπεις τις φωτογραφίες του. Το «γνωρίζεις» εξ αποστάσεως. Μετά αποφασίζεις για το επόμενο βήμα. Πιθανότερο είναι να καταθέσεις ηλεκτρονικό αίτημα φιλίας. Λογικότερο είναι αυτό να γίνει δεκτό. Τούτη η ηλεκτρονική σχέση δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας. Απλά να είχαμε να λέγαμε…

 

Κι άντε καλά ο βουλευτής ή η πρόεδρος του σωματείου.Από πού κι ως που ο Χρήστος Μποσμπότης φίλος του Κοπατσάρη; Η απάντηση είναι εύκολη. Όσοι γνωρίζουν τον Χρήστο Μποσμπότη ξέρουν ότι πάει παντού. Από τις συναυλίες του Ρόκου μπορεί να βρεθεί στη Σαλιάρα της Θάσου για βουτιές. Από τη μαχητική παρουσία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, στα διόδια για «αντίσταση». Αυτές οι διαδρομές είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν είναι διαδικτυακές. Τότε ο Χρήστος απογειώνεται και χάνεται… Είναι παντού και πουθενά, που λέει και το τραγούδι.

 

Κι επειδή κινούμαστε σε γήπεδα του Πραβιού ας βάλουμε στη συζήτηση και τον Γιάννη Φιλόσογλου. Ο οποίος ναι, άρχισε προεκλογική εκστρατεία. Πάει σε εκδηλώσεις, πανηγύρια, γλέντια κτλ. Στην έδρα του Δήμου αλλά και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Τώρα με ποιόν θα είναι υποψήφιος, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Με ότι μείνει από τον παλιό του συνδυασμό…

 

Η στήλη το έγραψε ως πρόβλεψη σε ανύποπτη στιγμή. Τώρα κάτι τέτοιο πάει να γίνει. Προς το παρόν είναι στο ξεκίνημα του. Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών του 2014 προσπαθούν να τα βρουν μεταξύ τους, να δημιουργήσουν μια ενιαία προσπάθεια. Να γίνουν ακόμη πιο απειλητικοί σε σχέση με το καθιερωμένο σύστημα της προεκλογικής περιόδου. Όλοι όσοι δεν δεσμεύονται από κόμματα και διαδικασίες συναντώνται και συζητούν. Κάπου τον Σεπτέμβρη θα έχουμε νέα. Προς το τέλος Σεπτέμβρη ακόμη πιο συγκεκριμένα δεδομένα.

 

Χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος φέρεται να υποστήριξε (δημόσια αλλά και ιδιωτικά) ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον γιατρό Νίκο Κιοσέ. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Ίσως να πρόκειται για παρεξήγηση που μπορεί να έχει σχέση με την απειρία κάποιων. Άλλα ακούν, άλλα συζητούν κι άλλα διαδίδουν.

 

Διαβάζουμε ότι ο Γιώργος Παυλίδης άρχισε να ετοιμάζει το συνδυασμό του για τις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές στην ΑΜΘ. Αδιαφορώντας για τα σενάρια συνεργασίας ΝΔ με ΠΑΣΟΚ (τα οποία ευνοούν τον Άρη Γιαννακίδη), προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την Περιφερειακή Αναγέννηση. Επικαιροποιεί τον κατάλογο με τα στελέχη της, προγραμματίζει αλλαγές. Μία εξ αυτών θα είναι –λένε στη Κομοτηνή- η αλλαγή υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Για αυτή τη θέση προωθεί τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Ίδια αλλαγή θα γίνει και στην Καβάλα. Ο Ανδρέας δεν έχει διάθεση όπως τον έμπλεξαν… Γιατί αυτό λέει στο περιβάλλον του ο κ. Μπαλίκας. Άλλοι τον έμπλεξαν με το Βιοτεχνικό Πάρκο και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.

 

Έπρεπε να υπάρχει κάμερα να βιντεοσκοπήσει την σκηνή που αμέσως θα σας περιγράψουμε. Περίπου 15 σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας έβγαιναν χθες κατά τις 12 το μεσημέρι από το γραφείο του κ. Σιμιτσή, με τον οποίο είχαν συνάντηση. Έπρεπε να τους βλέπατε. Ταυτόχρονα να τους έβλεπε η Κυβέρνηση. Οι υπουργοί που μιλούν στις τηλεοράσεις για διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Άνθρωποι που στα καλά καθούμενα έχασαν τις δουλειές τους, άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση. Αυτοί οι άνθρωποι περπατούσαν στο διάδρομο του Δημαρχείου κι ήταν σα να μην υπάρχουν. Τόσο άθλια είναι η κατάσταση τους από ψυχολογικής πλευράς. Εκεί τους κατάντησαν.

 

Ίδια πάνω κάτω δεδομένα χθες το πρωί στον 5ο όροφο του Διοικητηρίου. 23 καθηγητές προσήλθαν στην υπηρεσία όπου παρέλαβαν τα έγγραφα με τα οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ως ελάχιστη αντίδραση, που μπορεί να είναι μόνο συμβολική, υπέγραψαν την παραλαβή των διαθεσιμοτήτων με επιφύλαξη. Μπας κι αυτή η επιφύλαξη τους βγει σε καλό αύριο μεθαύριο…

 

Μόλις στη Θάσο άκουσαν ότι το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί προς ιδιωτικοποίηση αμμουδιές και μαρίνες έφτιαξαν Συντονιστική Επιτροπή φορέων. Η Επιτροπή ζήτησε από τη πρώτη στιγμή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου. Ο Δήμαρχος Θάσου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες στην Αθήνα αλλά δεν έκανε την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξ αυτού του λόγου δέχεται κριτική από τη Συντονιστική Επιτροπή. Τα μέλη της οποίας του γκρινιάζουν.

 

Ένα διαφορετικό τροχαίο ατύχημα, μόνο με υλικές ζημιές, σημειώθηκε τις προάλλες στην οδό 7ης Μεραρχίας. Ξημερώματα, αυτοκίνητο κατεβαίνει το δρόμο. Η οδηγός χάνει τον έλεγχο. Πέφτει πάνω σε κάδο. Ο κάδος πάνω σε τζαμαρία καταστήματος, την οποία σπάζει. Η οδηγός διαμαρτυρήθηκε ότι της έφταιγαν τα φώτα που επί μέρες δεν λειτουργούσαν. Αυτό είναι αλήθεια. Εδώ και λίγο καιρό ο φωτισμός επί της 7ης Μεραρχίας είναι εκτός λειτουργίας. Άγνωστο γιατί. Τηλεφώνησαν οι περίοικοι στο Δήμο (που άλλου;) αλλά δεν έγινε τίποτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης