• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Την διοίκηση του ΟΑΕΔ κατήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Όπως εξήγησε ο Οργανισμός δεν κατήρτισε για το 2013 πίνακα ανέργων, από τον οποίο θα γίνονταν οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στους Δήμους για τα έργα αυτεπιστασίας. Εξαντλήθηκε ο πίνακας του 2012 αλλά οι θέσεις εργατών και τεχνιτών δεν καλύφθηκαν όλες. Αυτό κατά τον κ. Σιμιτσή σημαίνει χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και προβλήματα στην εκτέλεση μικρών δημοτικών έργων. Παραιτήθηκε χθες ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος. Πρόκειται για τον Γιάννη Αντωνιάδη που επικαλείται προσωπικούς λόγους. Στην πραγματικότητα ο κ. Αντωνιάδης αποχωρεί από την ομάδα Σιμιτσή για να υποστηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλο. Περιφρούρηση στον αγωγό φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ έκαναν χθες εργαζόμενοι της Καβάλα Όιλ. Η ΔΕΠΑ απειλεί να κόψει το αέριο για ασήμαντη αφορμή ενώ η τοπική εταιρία την πληρώνει κανονικά. Κρατούμενη στην Α.Δ. Καβάλας είναι από χθες 59χρονη κάτοικος χωριού στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Στο σπίτι της βρέθηκαν πολλά χάλκινα αρχαία νομίσματα, αμφορείς και αγαλματίδια. Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις. Συνάντηση με την αεροπορική εταιρία Aegean είχε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Αρχέλαος Γρανάς. Ασκούνται πιέσεις η εταιρία να επανέλθει στο αεροδρόμιο της Καβάλας με αφορμή πτήσεις από Αθήνα για την Γαλλία.

 

Στα γραφεία του ΕΛΓΑ ήταν χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Παρέδωσε οπτικό υλικό που αποδεικνύει τη μεγάλη ζημιά στις καλλιέργειες από το μπουρίνι που την προηγούμενη εβδομάδα έπληξε το βόρειο τμήμα της επαρχίας Νέστου. 7 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα, την Ελευθερούπολη και την Νέα Ηρακλίτσα έλαβαν χθες το ειδικό σήμα που ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μείωσαν τις τιμές τους. Ξεσηκωμό κατά της κυβερνητικής πολιτικής ζήτησαν με συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν άσκησαν κριτική στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Αρσονιάδη. Αντιεξουσιαστές κρέμασαν χθες το πρωί πανό στις Καμάρες. Το πανό απομάκρυνε ο Δήμος Καβάλας. 23 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης της Καβάλας παρέλαβαν χθες με επιφύλαξη τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι σχολικοί φύλακες αλλά και οι εργαζόμενοι του ΔΗΠΕΘΕ είχαν χθες συνάντηση με τον Δήμαρχο. 500 περίπου αιτήσεις κατατέθηκαν από ισάριθμες οικογένειες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, προκειμένου βρέφη και νήπια να φιλοξενηθούν σε αυτούς δωρεάν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Προσωρινά αποτελέσματα στις 25 Αυγούστου.

 

Από το Επιμελητήριο το απόγευμα αρχίζει την επίσημη επίσκεψη του στην Καβάλα ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Αύριο και μεθαύριο θα είναι στη Θάσο. Το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων η παράσταση Πλούτος του Διονύση Σαββόπουλου. Περισσότερα από 4.000 εισιτήρια πουλήθηκαν ήδη για την σημερινή συναυλία στο λιμάνι του Νίκου Βέρτη. Αύριο το απόγευμα πραγματοποιείται στη Σκάλα Πρίνου Θάσου η καθιερωμένη γιορτή μελιού. Από την Κυριακή ως και την Τρίτη στους κήπους του Ιμαρέτ η θεατρική παράσταση «Ο γηραιός πατήρ μου».

 

Στην Καβάλα βρίσκεται από χθες ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Γιάννης Τοπαλίδης. Τη Δευτέρα επίσημη παρουσίαση αλλά και πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών. Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Έμειναν στην Ένωση Καραθανάσης και Καλαμπάκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης