• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ανακοινώθηκε για να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου- παρουσίαση του προγράμματος του 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Τόπος της συνέντευξης τύπου ο γνωστός. Η αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Σχολείου στο φάρο της Παναγίας. Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Γκόνης και ο Σωκράτης Μποζούδης. Ίσως κι ο Δήμαρχος. Μια πρώτη αναφορά στο θέμα του φετινού φεστιβάλ, στα λογότυπα του κτλ υπάρχει ήδη. Στην πινακίδα που βρίσκεται στο δρόμο προς τον Άγιο Σίλα (φωτογραφία). Καλό φεστιβάλ λοιπόν. Οι εκδηλώσεις του αρχίζουν μαζί με τον Ιούλιο. Όπως κάθε χρόνο με λίγα λόγια.

 


 

Την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησε και ο Πάνος Γεωργιάδης. Γνωστός από τη θετική δράση του στο αεροπορικό σόου της Καβάλας. Η παρουσία του στην αίθουσα λέγεται ότι δεν ήταν τυχαία. Σχετίζεται- ίσως- με την υποψηφιότητα του κ. Ντίνου Κλειτσιώτη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παύλος Γεωργιάδης (αδελφός του Πάνου) παραβρέθηκε στην εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κλειτσιώτη.

 

Η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου δεν έκανε ως χθες το επόμενο, το καθοριστικό βήμα. Δεν προσκάλεσε στη συνέντευξη τύπου που προανήγγειλε. Δεν προγραμμάτισε συγκεκριμένα τις αναμενόμενες της ανακοινώσεις. Πέμπτη σήμερα, λίγο δύσκολο να υπάρξει συνέντευξη τύπου εντός των ημερών. Άρα το ενδιαφέρον μεταφέρεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στη συνεδρίαση του τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Φιλήμονα Ξουλόγη (και) από αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης της Δημωφέλειας. Και τον αντικατέστησε. Κάπως έτσι η ενασχόληση του με τα κοινά για την τρέχουσα 4ετία τελειώνει οριστικά. Για μετά, με αφορμή τις εκλογές του χρόνου, βλέπουμε.

 

Εξελίσσεται ο διαγωνισμός στο Νοσοκομείο για την προμήθεια «Συστήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου- Στεφανιογράφου δύο επιπέδων». Το πρώτο πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού απορρίπτει την προσφορά της Siemens. Έτσι στην επόμενη φάση συνεχίζει μόνο η προσφορά της Philips. Πλέον θα ανοιχτεί η οικονομική της προσφορά ώστε όλα να φθάσουν, κάποια στιγμή, στην ουσία τους.

 

Η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με προσωπικό άλλων Διευθύνσεων συνεχίζεται. Είναι κάτι καθιερωμένο. Απαραίτητο. Μόνο που τώρα τελευταία και με τον ίδιο τρόπο ενισχύονται και τμήματα που ως πρόσφατα δεν είχαν τέτοια ανάγκη. Όπως για παράδειγμα η Τροχαία Καβάλας. Αν δείτε στο δρόμο κάποιον τροχονόμο άγνωστο, μπορεί και να είναι αυτής της κατηγορίας. Ακούμε ότι η Τροχαία Καβάλας ειδικά αυτήν την περίοδο έχει ενισχύσεις από τα Τρίκαλα!

 

Συνεχίζει να ετοιμάζεται το Μπαλαούρο ώστε να επαναλειτουργήσει. Η γνωστή ταβέρνα στα Σφαγεία γίνεται από την αρχή, μετά και την φωτιά που αντιμετώπισε. Φαίνεται ότι θα προλάβει αρκετό από το Καλοκαίρι που διανύουμε. Εντός των ημερών λειτουργεί νέα επιχείρηση εστίασης στην πρώην Δωδώνη (παραλία) ενώ λίγο πιο κάτω ετοιμάζεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος του «Άπαρτο». Δίπλα σχεδόν στον υφιστάμενο. Στον Άγιο Νικόλαο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες η ταβέρνα που με μεράκι προετοίμασε ο Κώστας Κεψαχιάς. Επί της οδού Ύδρας.

 

Το προσωπικό του ΕΟΔΥ στο Ν. Καβάλας λιγόστεψε προσωρινά. Και τα σημεία των ράπιντ τεστ το ίδιο. Δευτέρα και Τρίτη υπήρχαν μόνο σε Καβάλα και Κ.Υ. Πρίνου. Χθες επανήλθαν στη Χρυσούπολη και σήμερα επανέρχονται και στην Ελευθερούπολη. Το ότι το προσωπικό λιγόστεψε οφείλεται και στην ανάγκη αυτό να κάνει χρήση άδειας. Στο μεταξύ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και στο Ν. Καβάλας, αυξήθηκαν πάλι οι πολίτες που σπεύδουν στα ίδια σημεία για να κάνουν τα τεστ.

 

Συνεχίζεται η προανάκριση της Π.Υ. Καβάλας για την αιτία της πρόσφατης φωτιάς σε πυλωτή πολυκατοικίας. Ειδικότερα στην οδό Ζαλόγγου 3. Αν και η διαδικασία είναι μυστική, μέχρι τώρα δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Μια συγκεκριμένη αιτία. Κι αυτή η φωτιά σε πυλωτή μοιάζει με μυστήριο…

 

Η συναυλία στο Ακόντισμα με τον Γιάννη Αγγελάκα έπεσε θύμα της κακοκαιρίας του περασμένου Σαββάτου. Τελικά δεν έγινε. Οι έχοντες την ευθύνη του γεγονότος δεν άργησαν καθόλου. Όρισαν ήδη νέα ημερομηνία, πάλι στο Ακόντισμα. Η συναυλία προγραμματίστηκε να γίνει στις 14 Ιουλίου. Με την ευχή εκείνο το βράδυ ο καιρός να είναι σύμμαχος.

 

Κάτοικοι του οικισμού Σαράντα στη Νέα Ηρακλείτσα δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από την πρόσφατη παρέμβαση. Έγινε καθαρισμός του κεντρικού ρέματος της περιοχής. Ως την κατάληξη του στη θάλασσα. Ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί, μας λένε. Ευχαριστούν ταυτόχρονα τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη. Ενδιαφέρθηκε και έδρασε αμέσως.

 

Χθες ο κ. Πολίτης ανακοίνωσε ότι το έργο στο κεντρικό λιμάνι ξανάρχισε: «Κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής δαπέδων απο οπλισμένο σκυρόδεμα και κατασκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον κεντρικό λιμένα Απόστολος Παύλος. Θα εκδοθεί δελτίο τύπου τις επόμενες ημέρες». Το έργο είχε σταματήσει για ποικίλους λόγους. Συνεχίζεται κι ελπίζουμε να συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει. Χωρίς κανένα επόμενο πρόβλημα και εμπόδιο.

 

Άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί σύντομα, το έργο εξασφάλισης σκιάς στις θέσεις στάθμευσης του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Ιχθυόσκαλα. Αρκετά σούπερ μάρκετ κάνουν κι αυτήν την προσφορά στους πελάτες τους. Ο χώρος στάθμευσης που διαθέτουν είναι με σκιά. Σκιά που τώρα το Καλοκαίρι είναι απαραίτητη. Το κυριότερο; Προσφέρεται δωρεάν. Ίδια σκίαση υπάρχει ήδη από την πρώτη στιγμή λειτουργίας στα καταστήματα των Lidl στην Καβάλα. Στο Περιγιάλι και στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ).

 

Το προεδρείο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας συγκροτήθηκε αλλά όχι τόσο αντιπροσωπευτικά όσο έπρεπε. Έμεινε εκτός η παράταξη της Α.Σ.Ε. (δηλαδή του ΠΑΜΕ). Το αστείο είναι ότι στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και η παράταξη που υπόσχονταν συνδικαλισμό χωρίς κομματικοποίηση… Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης εβδομάδας, εκτός προεδρείου του συλλόγου έμεινε η παράταξη που ήρθε 3η σε ψήφους. Γεγονός περίεργο.

 

Δόθηκε στη κυκλοφορία από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας η οδός Θ. Καβαλιώτου. «Ανάσανε» κυκλοφοριακά η περιοχή. Όμως το τελικό αποτέλεσμα της τσιμεντόστρωσης περιγράφεται μη ικανοποιητικό. «Ο δρόμος είναι σα να κάνεις μότο κρος» λένε κάποιοι οδηγοί που κινήθηκαν ήδη στην οδό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ιακωβίδης υπόσχεται κάποιες διορθώσεις στα σημεία που υπάρχουν καπάκια φρεατίων. Κατά τα άλλα αφήνει να εννοηθεί ότι λόγω του ανηφορικού της υπόθεσης, δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο στην οδό.

 

Ικανοποιημένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την προχθεσινή εκδήλωση στο Marine. Με ομιλητή τον κ. Σπίρτζη. Όταν η εισήγηση του κ. Σπίρτζη τέλειωσε, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό. Λέγεται ότι η τελευταία ερώτηση ήταν κι η πιο δύσκολη. Υποστήριξε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο «…όλα τα κόμματα είναι ίδια». Ο πρώην Υπουργός διαφώνησε και προσπάθησε να εξηγήσει με επιχειρήματα και παραδείγματα την άποψη που διατύπωσε.

 

Την επόμενη πολιτική εκδήλωση πρέπει να περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ. Χθες ήταν να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Καβάλας. Ένα από τα πρώτα που θα επιδιώξει να κάνει είναι μια Καλοκαιρινή εκδήλωση. Θα δούμε ποιος θα είναι ο ομιλητής.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης