• 9 Αυγούστου 2022,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Και μετά λένε ότι ο Διόνυσος δεν αξιοποιείται… Κάθε μέρα και δη εργάσιμη, περισσότερα από 10 αυτοκίνητα σταθμεύουν εκεί. Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα απομακρύνουν το μεσημέρι όταν με αυτά επιστρέφουν σπίτι τους. Σε αυτήν την κατάσταση προσθέστε και 2-3 δίκυκλα. Μέχρι λοιπόν να γίνει και κάτι άλλο, ο Διόνυσος λειτουργεί άτυπα ως χώρος στάθμευσης… Μόνο μην το μάθει ο Μάκης. Έτοιμη την έχει την καταγγελία!

 


 

Νέες φήμες υπήρξαν χθες για τη γνωστή υπόθεση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Καβάλα. Σύμφωνα με αυτές η επίσκεψη τελικά δεν θα γίνει. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι την Παρασκευή στην περιοχή αλλά μόνο στην Κομοτηνή. Ως πραγματικός (;) λόγος ματαίωσης του σχεδίου επίσκεψης στην Καβάλα αναφέρεται το ότι η περιβόητη επένδυση αιθυλικής αλκοόλης δεν είναι προς το παρόν έτοιμη να ανακοινωθεί επίσημα. Ετοιμάζεται από τους επενδυτές. Όταν θέματα της επένδυσης ξεκαθαρίσουν, τότε και θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες της λεπτομέρειες και αυτό θα γίνει πανηγυρικά. Με την παρουσία ίσως και του Πρωθυπουργού.

 

Ένα από τα θέματα που δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί είναι το που θα γίνει η επένδυση. Προορίζονταν και προορίζεται για τη Βιομηχανική Περιοχή αλλά όπως ακούμε δεν «κλείδωσε» ακόμη ο τόπος. Το οικόπεδο. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η επένδυση μπορεί και να υλοποιηθεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο! Δύσκολο μεν, πιθανό (κατά τις ίδιες φήμες) δε. Κατ’ άλλες πληροφορίες η επένδυση ίσως παρουσιαστεί επίσημα προς το τέλος του τρέχοντος μήνα.

 

Το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών του Παγγαίου πάει καλά για την Κυβέρνηση, η οποία ευτυχώς το πήρε στα πολύ σοβαρά. Εξ αυτού του λόγου ήταν χθες στο Δήμο Παγγαίου το κυβερνητικό κλιμάκιο. Συμπεριλαμβανομένου του κ. Παναγιωτόπουλου. Ο Υπουργός έκανε περιοδείες στα χωριά της δυτικής πλευράς του Νομού και το απόγευμα της Κυριακής. Όλα αυτά καταλήγουν στο συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο οδεύουμε σε fast truck αποζημιώσεις. Οι οποίες μπορεί να υπάρξουν ακόμη και τον Αύγουστο. Ή το αργότερο τον Σεπτέμβρη.

 

Και αυτή η κυβερνητική αντίδραση δείχνει την προετοιμασία της κατάστασης για τις πρόωρες εκλογές του ερχόμενου Φθινόπωρου. Στα δε λαϊκά γλέντια και πανηγύρια και εκδηλώσεις των ημερών, κυκλοφορούν και άλλοι και όχι μόνο η κ. Ελευθεριάδου που γράφαμε χθες. Ο Γιάννης Πασχαλίδης, σύμφωνα με ανάρτηση του, πήγε στα περισσότερα τέτοια γεγονότα το βράδυ του Σαββάτου. Κι όποιος δεν το πιστεύει, ας δει τις φωτογραφίες που «ανέβασε».

 

Την κατάλληλη στιγμή, η κατάλληλη είδηση. Προερχόμενη από τη Νέα Πέραμο και το σύλλογο επαγγελματιών της περιοχής: «Μετά από το αίτημα του συλλόγου μας προς την Εθνική Τράπεζα πριν μερικούς μήνες, το ΑΤΜ στην Νέα Πέραμο αναβαθμίζεται και θα δέχεται στο εξής και καταθέσεις». Ίδιο αίτημα παρουσιάζουν προς μια άλλη τράπεζα οι κάτοικοι και φορείς του Αμυγδαλεώνα. Για το ΑΤΜ της που λειτουργεί στο κτίριο της πρώην κοινότητας Αμυγδαλεώνα. Η τράπεζα ήταν και παραμένει αρνητική. Στο συγκεκριμένο ΑΤΜ, αναφέρει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται μόνο αναλήψεις.

 

Για τη λειτουργία του ΑΤΜ του Αμυγδαλεώνα ρωτήθηκε συμπτωματικά χθες ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Δημήτρης Πουρσαϊτίδης. Απάντησε: «Το ΑΤΜ εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε σε αυτό να γίνονται και καταθέσεις. Μας απάντησαν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Πάντως ο κόσμος το έμαθε και εξυπηρετείται». Ο κ. Πουρσαϊτίδης δεν ξέχασε με την ευκαιρία να ευχαριστήσει για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΑΤΜ και το Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Μακάριο Λαζαρίδη.

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης ταξίδεψε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διοίκηση της οποίας συμμετέχει. Οι εργασίες της συνέλευσης συγκέντρωσαν συνδικαλιστές εμπόρους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η ομάδα της Καβάλας, υπό τον Βασίλη Λεμονίδη, αποτελούνταν από 12 συνολικά άτομα. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης είναι από τους πιο δυναμικούς της Ομοσπονδίας.

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου στην Νέα Πέραμο 65χρονη γυναίκα έκανε το μπάνιο της. Ελληνίδα αλλά κάτοικος Γερμανίας. Έχασε τις αισθήσεις της και τελικά και τη ζωή της. Είναι το τρίτο περιστατικό πνιγμού στο Ν. Καβάλας από τον Μάη έως πρόσφατα. Τραγική ειρωνεία το ότι και στα τρία έχασαν τη ζωή τους γυναίκες. Στις Αλυκές της Θάσου (τον Μάη), στη Ραψάνη και το περασμένο Σάββατο στη Νέα Πέραμο.

 

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, στήριξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Cosmopolis. Η στήριξη αυτή φέτος φθάνει στο ποσό των 10.000 ευρώ. Για τα δεδομένα του τοπικού φορέα, ποσό ρεκόρ. Πολύ καλά κάνει. Και εξίσου καλά κάνει που στηρίζει και άλλες τοπικές εκδηλώσεις και όχι μόνο το Cosmopolis.

 

Το κτίριο των ΕΛΤΑ στην Καβάλα, το κεντρικό ταχυδρομείο, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Εξωτερικά είναι ολοφάνερο ότι σοβάδες είναι έτοιμοι να ξεκολλήσουν και να πέσουν τόσο στο δρόμο (Ερυθρού Σταυρού) όσο και στο πεζοδρόμιο. Τα ΕΛΤΑ πρέπει να δραστηριοποιηθούν άμεσα, όπως θα έκανε κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου με τέτοιο πρόβλημα.

 

Τι να έγινε άραγε εκείνη η πρωτοβουλία για την επανασύσταση του Δήμου Φιλίππων; Έχουμε καιρό να μάθουμε νέα της… Προφανώς και δεν υπάρχουν επόμενες ενέργειες μιας και η αρχική μαχητικότητα «σκόνταψε» στην ενοχλητική πραγματικότητα. Στα ρεαλιστικά δεδομένα. Οπότε όσοι είχαν αυτόν τον στόχο μάλλον τον εγκατέλειψαν. Κι αν δεν το έκαναν ακόμη, καλώς ή κακώς θα το κάνουν το επόμενο διάστημα.

 

Μέσω της γνωστής διαδικασίας της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, εργάτης καθαριότητας του Δήμου Καβάλας θα εργαστεί στο Δήμο της Λάρισας. Για έναν περίπου χρόνο και για λόγους υγείας. Σημειώνουμε ότι ο εργαζόμενος είναι από τους καινούργιους του Δήμου Καβάλας. Παρόλα αυτά αναχωρεί για τη Λάρισα!

 

Οι εξετάσεις τέλειωσαν και τελειώνουν και το ΔΙΠΑΕ Καβάλας αδειάζει λόγω Καλοκαιριού. Οι φοιτητές επιστρέφουν στις ιδιαίτερες τους πατρίδες, εκτός από αυτούς που έχουν λόγους να μείνουν στην Καβάλα. Συνήθως επαγγελματικούς. Άπαντες θα επανέλθουν μετά τον 15Αυγουστο και λόγω των εξετάσεων από τις αρχές Σεπτέμβρη. Καλό Καλοκαίρι λοιπόν.

 

Μία περίπου ώρα καθυστέρησε το περασμένο Σάββατο το βράδυ η έναρξη της πρώτης θεατρικής παράστασης του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων «Ματωμένα Χώματα». Αρχικά υπήρχε βλάβη σε μετασχηματιστή ρεύματος στην περιοχή. Στη συνέχεια και ενώ αυτή διορθώθηκε, επηρεάστηκε ο εξοπλισμός της παράστασης. Κι όταν λύθηκε και αυτό το πρόβλημα, η παράσταση άρχισε κανονικά. Μπροστά σε ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Ο οποίος εκτός των άλλων είχε την υπομονή να περιμένει.

 

Αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα βρέθηκε να μην έχει ρεύμα ο Κεχρόκαμπος. Λόγω βλάβης που άργησε να διορθωθεί. Την Κυριακή υπήρξε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα και την Κυριακή το πρωί πολλά νερά έτρεχαν στο δρόμο της οδού Ελληνικής Δημοκρατίας. Πίσω τους έτρεχε και το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης