ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Στη Χρυσούπολη και στην Καβάλα συνεχίζεται σήμερα από το πρωί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιου. Στις 5.30 το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Από το μεσημέρι ισχύουν κυκλοφοριακές αλλαγές και αστυνομικά μέτρα κυρίως κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον Μητροπολίτη Κιέβου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας ήταν στη Θάσο από το μεσημέρι του Σαββάτου. Σήμερα μεταβαίνουν στη Χρυσούπολη.

 

Η κοινοπραξία εταιριών που αναλαμβάνει με υπό παραχώρηση το νέο λιμάνι πραγματοποιεί από το πρωί ως το βράδυ στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ ενημερωτική εκδήλωση. Από σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου λιγοστεύουν, επανέρχεται το γνωστό από πέρσι Χειμερινό πρόγραμμα. Από λάθος υπολογισμό του οδηγού του, επιβατικό αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμανάκι των Σφαγείων. Το περιστατικό –μόνο με υλικές ζημιές- έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Καλή ήταν και το Σαββατοκύριακο η κατάσταση του Ν. Καβάλας από πλευράς πανδημίας.

 

Ο φιλοζωϊκός σύλλογος Αίσωπος καταγγέλλει κάτοικο της Δ.Ε. Φιλίππων ότι θανάτωσε κουνάβι, σέρνοντας το με το δίκυκλο του. Τα έργα για τις οπτικές ίνες προκαλούν βλάβες και στα φώτα των συνοικιακών δρόμων. Από την Ζαλόγγου στην Τενέδου το έργο του φυσικού αερίου, τέλος της εβδομάδας ασφαλτόστρωση στην οδό Κολοκοτρώνη. Πρόστιμο 4.000 ευρώ από τη Διεύθυνση Εμπορίου σε ταβέρνα στη Θάσο. Δεν ανέγραφε αναλυτικά τα είδη ψαριών και τις τιμές τους στον κατάλογο. Το δεύτερο 15νθήμερο του μήνα στη Βουλή απαραίτητες ρυθμίσεις, σχετικές με τις αποζημιώσεις των αγροτών του Παγγαίου. Εντός της εβδομάδας θα εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας το κολυμβητήριο και το «Ανθή Καραγιάννη». Το κολυμβητήριο λειτουργεί από σήμερα. Το Λιμεναρχείο συνέλαβε την Παρασκευή στο κεντρικό λιμάνι παράνομους μετανάστες ενώ επιβιβάζονταν στο πλοίο για να ταξιδέψουν στο Λαύριο. 84χρονος άνδρας πνίγηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κεραμωτή.

 

Το τοπικό συμβούλιο και ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσορόπης ευχαριστούν το Μακάριο Λαζαρίδη γιατί διευκόλυνε τη δωρεά απινιδωτή για τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού. Η πρώην πρόεδρος της Στέγης Σοφία Μορφάκη σχολιάζει θετικά το νέο τεύχος του περιοδικού Υπόστεγο. Επικίνδυνα βράχια στο μονοπάτι προς την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

 

Σαφώς βελτιωμένος ο ΑΟΚ, νίκησε 1-0 στο φιλικό με τον Άρη Πηγών. 3-1 νίκησε ο Βύρωνας τη Δόξα Δράμας σε χθεσινό φιλικό. Βαριά ήττα με 4-0 του Ορφέα Ελευθερούπολης από τον Πανδραμαϊκό. Με σκορ 82-71 ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Ελευθερούπολη το ΓΣΕ.

Διαβάστε επίσης