Τώρα τα έργα των οπτικών ινών σβήνουν τα φώτα των δρόμων στην Καβάλα

 Τώρα τα έργα των οπτικών ινών σβήνουν τα φώτα των δρόμων στην Καβάλα

Αμέσως μετά τον 15Αυγουστο τα έργα στην Καβάλα για την κατασκευή των δικτύων οπτικών ινών όχι μόνο επανήλθαν αλλά επανήλθαν και σε περιοχές που δεν εκτελούνταν.

Όπως για παράδειγμα η οδός Κομνηνών στον Άη Γιάννη. Εκεί που τα έργα είναι πολλά είναι η Κηπούπολη. Τόσο στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας (Σοφοκλή Βενιζέλου) όσο και προς τη συνοικία της Νεάπολης. Δυστυχώς ανακύπτουν συνεχώς προβλήματα και παράπονα οδηγών και κατοίκων.

Αυτά οφείλονται σε τρεις λόγους: Στις βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο ύδρευσης. Στην τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας και τώρα τελευταία στις βλάβες που ανακύπτουν στον φωτισμό των οδών. Από τις οποίες περνά το υπό κατασκευή δίκτυο. Ίσως υπάρχουν κι άλλα παράπονα, προβλήματα κτλ. Είναι- ας πούμε- μικρότερης σημασίας. Αν όντως είναι…

Σε τμήμα της οδού Σέκερη στο Βύρωνα το έργο των οπτικών ινών προκάλεσε βλάβη στον φωτισμό του δρόμου. Για 100 μέτρα εδώ και μέρες αυτός είναι στα σκοτάδια. Νομίζαμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει μόνο στην οδό Σέκερη. Κάναμε λάθος. Ίδια σκοτάδια υπάρχουν στους δρόμους Φαναρίου (πίσω από το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας), Μ. Ασίας και Καππαδοκίας.

Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω της αδυναμίας και της απροθυμίας του Δήμου να διορθώσει βλάβες που προκάλεσε το έργο των οπτικών ινών. Το οποίο και για αυτές τις περιπτώσεις διαθέτει ηλεκτρολόγο αλλά αυτός δεν φαίνεται να δίνει λύσεις. Αυτές που πρέπει.

Έτσι τα φώτα στους δρόμους τα σβήνει το έργο των οπτικών ινών. Όλο και συχνότερα. Το συνεργείο και το προσωπικό του Δήμου Καβάλας τρέχει σε άλλα περιστατικά (αντικατάσταση λαμπτήρων κτλ), είναι περιορισμένο προσωπικό που δεν έχει στο πρόγραμμα του τα προβλήματα στους δρόμους που προαναφέραμε. Αφού όμως οι εταιρίες των οπτικών ινών δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξανανάψουν τα φώτα, αυτό θα το κάνει αργά ή γρήγορα ο Δήμος Καβάλας. Αργά όπως καταλαβαίνουμε. Και κακώς.

Σχετικά με τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, που είναι επίσης συχνές, τελευταία υπάρχει μια βελτίωση. Οι υδραυλικοί των εταιριών των έργων οπτικών ινών και υπό την πίεση της ΔΕΥΑΚ, παρεμβαίνουν αμέσως και σωστά.

Έτσι ενώ υπάρχουν καθημερινές βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης (άρα και διακοπές νερού), το καλό (αν υπάρχει καλό σε αυτές τις περιπτώσεις) είναι ότι διαρκούν σχετικά λίγο. Λίγες ώρες. Τέλος το ωράριο της κοινής ησυχίας πάλι οι εταιρίες δεν το τηρούν με αποτέλεσμα κάποιες φορές να εργάζονται και μετά τις 3 το μεσημέρι ενοχλώντας όσους θέλουν να ξεκουραστούν στο σπίτι τους.

Οι διαμαρτυρίες προς το 100 είναι καθημερινές. Αυτό που αλλάζει είναι μια μικρή τήρηση του ωραρίου. Σταματούν στις 3 τα σκαψίματα αλλά τα μηχανήματα συνεχίζουν να εργάζονται σε δουλειές που υποτίθεται δεν προκαλούν θόρυβο.

Το έργο του φυσικού αερίου

Συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το έργο του φυσικού αερίου. Στην οδό Ζαλόγγου στο Βύρωνα. Το χαντάκι θα φτάσει μέχρι την οδό Φιλαδελφείας. Μέσω της οποίας θα… «στρίψει» και θα βγει στην οδό Τενέδου. Στο ρεύμα κυκλοφορίας που δεν ασφαλτοστρώθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξει σκάψιμο και σε τμήμα της οδού Εγνατίας, κοντά στην οδό Ζαλόγγου. Σχετικά με τις αποκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν στην οδό Κολοκοτρώνη. Προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή. Εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Όσο για τις αποκαταστάσεις στο τμήμα του χαλύβδινου αγωγού από Χαλκερό ως διασταύρωση Άσπρης Άμμου, εκεί θα γίνουν αργότερα. Απέναντι από το παλιό στρατοδικείο (οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) άρχισε η κατασκευή του σταθμού αποσυμπίεσης.

Η έκταση των συγκεκριμένων εργασιών είναι άγνωστη. Τελικά δεν αποκλείεται να είναι μικρή. Σημειώνουμε ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί από το σημείο που σταμάτησε, διασταύρωση Άσπρης Άμμου, ως την είσοδο της πόλης. Περιοχή δημοτικών κοιμητηρίων και στη συνέχεια ως περίπου τα κτίρια του ΟΑΕΔ.

(φωτογραφία αρχείου από την εκτέλεση του έργου των οπτικών ινών στο τέρμα Καλαμίτσας)

Διαβάστε επίσης