μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιήθηκαν χθες και στην Καβάλα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης. Αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου (φωτογραφία). Χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος. Εκεί ο Ηλίας Κιοσσές, πρόεδρος αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Ν. Καβάλας, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Επακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Δ. Κήπο. Στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αλέξης Πολίτης, Θόδωρος Μουριάδης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Κυριάκος Σταυρίδης, ο Τάκης Εμμανουηλίδης, ο Άρης Βέρρος και άλλοι.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κιοσσές αναφέρθηκε στην επιτυχία της μάχης του Γοργοπόταμου και στο γεγονός ότι τότε οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Επέμενε στην ενότητα των Ελλήνων απορρίπτοντας το διχασμό. Απ’ όπου κι αν προέρχεται. Κάλεσε τα κόμματα να ενωθούν και να δημιουργήσουν ρεύμα πολιτικής αλλαγής. Τέλος είπε ότι η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η αναγνώριση του ΚΚΕ έγιναν μεν αλλά με καθυστέρηση στη χώρα μας.

 


 

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενισχύθηκε περαιτέρω η εντύπωση σύμφωνα με την οποία οδεύουμε σε εκλογές. Εθνικές και σε μεγάλο βαθμό Χειμωνιάτικες! Υπεύθυνος είναι αυτός που τις αποφασίζει. Ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος συνέχισε -ειδικά το Σάββατο- την άτυπη προεκλογική του δραστηριότητα. Τούτη την φορά εντός των Αθηνών. Κάτι αυτό το γεγονός, κάτι οι ίδιες δράσεις όλων των άλλων κομμάτων και το βγάλαμε το συμπέρασμα. Επίσημες ανακοινώσεις περί της οριστικής ημερομηνίας των εκλογών ίσως έχουμε αμέσως μετά τις γιορτές. «Ώστε το αργότερο το Πάσχα να υπάρχει η νέα Κυβέρνηση» έγραψε χαρακτηριστικά ιστοσελίδα των Αθηνών. Από αυτές που κάτι περισσότερο ξέρουν…

 

Υπάρχουν φυσικά και εντελώς αντίθετα σενάρια. Σύμφωνα με τα οποία οι εκλογές θα γίνουν όπως επίσης αναφέρει ο Πρωθυπουργός. Μετά τον Μάρτιο. Κι αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν αλλά τελευταία είναι σε «υποχώρηση».

 

Χθες υπήρξαν πολλά νέα δημοσιεύματα για τους υποψήφιους βουλευτές των μεγάλων κομμάτων. Μπορεί σε αυτά να διαπιστώνεται επανάληψη ίδιων και ίδιων ονομάτων, όμως κάπου κάπου το πράγμα αλλάζει. Εμπλουτίζεται. Έτσι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας news 247.gr είχε αναφορά σε «κλειδωμένη» υποψηφιότητα του Μάρκου Δέμπα. Με τη ΝΔ στο Ν. Καβάλας. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρονταν στον πιθανό υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη (πρόεδρο του Επιμελητηρίου στη Δράμα) και στο Μιχάλη Αγγελόπουλο. Πάλι ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜΘ αναφέρονταν πιθανός υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στη Σάμο. Από την οποία κατάγεται.

 

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Καβάλας φθάνει μέχρι τα ανδρικά 4 ονόματα. Μετά τίποτα… Οι τρεις εν ενεργεία και ο Μάρκος Δέμπας είναι η βάση. Η σιγουριά του ψηφοδελτίου. Για τις θέσεις των δύο γυναικών δεν υπάρχουν ούτε καν φήμες. Η κ. Χατζηκωνσταντίνου θέλει. Η κ. Βάσω Παπουτσή Μήττα όχι. Το κόμμα ψάχνει μία ή δύο γυναίκες. Οι οποίες θα εμπλακούν γνωρίζοντας ότι πιθανότητες να εκλεγούν δεν υπάρχουν. Όπως είναι τα πράγματα, ούτε μία στο εκατομμύριο! Αυτό σημαίνει ότι οι … έρευνες γίνονται σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Εξ αυτού του λόγου και δεν υπάρχει μέχρι τώρα αποτέλεσμα ως προς τα νέα γυναικεία πρόσωπα.

 

Στο ΠΑΣΟΚ είχαμε είδηση. Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή οι Τομείς Πολιτικής του κόμματος. Κάτι σαν μια «σκιώδη κυβέρνηση». Αν και μπορεί και να μην είναι έτσι. Πάντως έγινε ανακοίνωση ονομάτων κι αμέσως άρχισαν τα σχετικά σχόλια. Ο Λεωνίδας Παππάς και ο Δημήτρης Παπουτσής είναι οι δύο εκπρόσωποι του Ν. Καβάλας. Στους τομείς κοινωνικής ασφάλισης και δικαιοσύνης αντίστοιχα. Η συμμετοχή τους αυτή δείχνει ότι γενικά έχουν προβάδισμα. Η κεντρική διοίκηση συνεχίζει να τους περιβάλλει με μεγάλη εμπιστοσύνη. Και οι δύο είναι σίγουροι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Καβάλας. Για τις άλλες θέσεις βλέπουμε. Λέγεται ότι πρόσφατα ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης (εκπαιδευτικός και πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας) ενημέρωσε ότι τελικά δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής.

 

Ο Απόστολος Παυλίδης ισχυρίζεται ότι δεν ξαφνιάστηκε καθόλου! Περιλαμβάνεται σε αυτούς που το τηλέφωνο τους ήταν υπό παρακολούθηση από το λογισμικό Predator (χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας Documento). Η παρακολούθηση φέρεται να έγινε όσο ήταν σύμβουλος του Νίκου Παναγιωτόπουλου (μετά φυσικά τις εκλογές του 2019). Στην ερώτηση αν έλαβε κάποιο ύποπτο μήνυμα στο κινητό του (ώστε με αυτό να ενεργοποιηθεί η παρακολούθηση), απάντησε ότι δεν θυμάται. Προς το παρόν το όνομα του Υπουργού δεν είναι σε αυτά που το Predator είχε υπό την… επίβλεψη του. Ίσως αυτό να γίνονταν εμμέσως, δια του τηλεφώνου του Απόστολου Παυλίδη.

 

Αυτή ωστόσο η εξέλιξη είναι και Καβαλιώτικη. Υπό την έννοια ότι ο Απόστολος Παυλίδης όσο ήταν υπό παρακολούθηση συνομιλούσε και με άλλους. Και όχι μόνο με τον Υπουργό. Άρα το Predator έμαθε και άλλα, Καβαλιώτικα … «μυστικά» εκτός από αυτά στα οποία στόχευε….

 

Την Παρασκευή, διεθνή μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, απασχόλησε το Τριμελές Καβάλας υπόθεση εξύβρισης και απειλής συζύγου από τον πρώην σύζυγο της. Ο τελευταίος καταδικάστηκε χωρίς ελαφρυντικά αλλά σε μικρή ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή. Περίπου μια ώρα απασχόλησε η υπόθεση το δικαστήριο. Μια κλασσική ελληνική ιστορία, από αυτές που δεν αρέσουν σε κανέναν. Το ζευγάρι χώρισε μετά από 40 χρόνια γάμου και χώρισε με μηνύσεις καταγγελίες κτλ. Το χειρότερο είναι ότι στον καυγά διαρκείας ενεπλάκησαν και τα παιδιά τους. Που πήραν και τα δύο το μέρος του πατέρα τους. Για κληρονομικούς λόγους, άφησε να εννοηθεί στην αγόρευση της η δικηγόρος της παθούσας.

 

Οι επαγγελματίες της εστίασης ζήτησαν με επιστολή τους και από τον ΟΛΚ να υπάρξει μείωση στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. Δηλαδή μείωση στα χρήματα που πληρώνουν για τα τραπεζοκαθίσματα. Το αίτημα μάλλον δεν θα γίνει δεκτό. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από μια άλλη, πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του ΟΛΚ. Αύξησε έστω λίγο τα τέλη χρήσης πλωτών εξεδρών. Που σημαίνει ότι όσοι έχουν βάρκες- σκάφη κτλ στις πλωτές εξέδρες, για το 2023 θα πληρώσουν ελαφρώς περισσότερα χρήματα σε σχέση με το 2022.

 

Στην Αθήνα ταξιδεύει την Τετάρτη ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης. Κλήθηκε να παραστεί σε εκδήλωση για το Εβραϊκό στοιχείο στην Καβάλα. Καλεσμένοι στην ίδια εκδήλωση είναι Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα. Δήμαρχοι που στις πόλεις τους ζουν ή ζούσαν Εβραίοι. Υπήρχε ή υπάρχει Εβραϊκή κοινότητα.

 

Ειδικά την περασμένη Παρασκευή η Τροχαία Καβάλας είχε συχνή παρουσία στην οδό Κουντουριώτου. Γίνεται το έργο του φυσικού αερίου κι οι παράνομες σταθμεύσεις δεν λένε να σταματήσουν. Λόγω του έργου ενοχλούν περισσότερο την κυκλοφορία. Καμιά φορά κλείνει ο δρόμος! Πήγε λοιπόν τροχονόμος κι έμεινε στην Κουντουριώτου αρκετή ώρα. Κάτι κατάφερε. Αν και σε μια δύο περιπτώσεις ακόμη και μπροστά του, μπροστά στα μάτια του, κάποιοι επιχείρησαν να σταθμεύσουν παράνομα. «Για λίγο» του είπαν αλλά αυτός ευτυχώς δεν επέτρεψε ούτε αυτό το λίγο. Και καλά έκανε. Όσο συνεχίζεται στην οδό το έργο, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στάθμευσης διπλή σειρά και με τα «αλάρμ». Καμία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης