• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επανήλθαν χθες στο σημείο «Καρυδιές», ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Θέμη Καλπακίδη. Είδαν τις εργασίες του ΤΑΡ να επεκτείνονται σε δεύτερο χωράφι, πλησίον του πρώτου (στο οποίο υπάρχουν ήδη αρχαιολογικά ευρήματα). Οι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής αντέδρασαν για τον τρόπο εκτέλεσης των νέων εργασιών, για τις οποίες δεν πίστεψαν ότι είναι η αρχή αρχαιολογικής έρευνας. Κάτι για το οποίο διαβεβαιώνει η αρμόδια υπηρεσία.

Πρωί πρωί στις «Καρυδιές» ήταν ο Άρης Βέρρος, ο Μανώλης Κελαϊδακης. Λίγο αργότερα έφθασε στην περιοχή και ο Χρήστος Ποτόλιας. Τα υπόλοιπα σήμερα, στο ίδιο σημείο. Λόγω της κινητοποίησης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που θα είναι σήμερα στις «Καρυδιές» θα είναι σαφώς περισσότεροι.

Η νέα Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε επισκεφθεί την Καβάλα τον Σεπτέμβρη του 2010 ως Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Έλαβε μέρος σε συνάντηση στο Δημαρχείο (φωτογραφία με τον τότε Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή) προκειμένου να μας βοηθήσει για την υπόθεση του παλιού Νοσοκομείου. Τότε ήταν που αντιληφθήκαμε ότι το θέμα «πάγωσε». Από τότε προσπαθούμε να το… ξεπαγώσουμε για να το αξιοποιήσουμε (το παλιό Νοσοκομείο)

=======================================================================

Ο Υπουργός που συνδέθηκε αρκετά με την Καβάλα από το 2015 και μετά, δεν περιλαμβάνεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα που χθες ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε (ως υπουργός Ναυτιλίας) την πόλη μας ασυνήθιστα αρκετές φορές, έδειξε ενδιαφέρον για τα ζητήματα μας. Άκουσε και βοήθησε. Όχι καθοριστικά. Ικανοποιητικά, για τα δεδομένα της εποχής.

 

Μας έδωσε δίκιο στο θέμα των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου αλλά δεν μας έδωσε τα δρομολόγια που ζητήσαμε. Μας έδωσε δίκιο στο αίτημα για τα βαρέα οχήματα στο λιμάνι της Κεραμωτής. Η απόφαση απαγόρευσης αποδεικνύεται δύσκολο να εφαρμοστεί. Έδωσε στο Δήμο Καβάλας το Καρνάγιο και μια μικρή ζώνη γης κοντά στο κεντρικό λιμάνι. Η εξαγγελία του είναι ακόμη στη… γραφειοκρατία.

 

Και πολλά ακόμη. Προχθές δέχθηκε εκπροσώπους του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ για την εκκρεμότητα των κτιρίων τους. Φάνηκε να τους υποσχέθηκε διατήρηση της σημερινής κατάστασης. Τελικά αυτό το θέμα θα το διαχειριστεί ο διάδοχος του.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Κουρουμπλή για το ενδιαφέρον του. Για τις επισκέψεις του. Με αυτόν είμαστε σίγουροι. Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, τα έσπρωξε προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Όποιος προσπαθεί, έχει την αναγνώριση μας. Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

 

Η στήλη είχε γράψει για τις λίγες πιθανότητες συμμετοχής στη νέα Κυβέρνηση των 3 βουλευτών της Καβάλας. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο στις εκτιμήσεις μας. Κατά τα άλλα, ελπίδες λέγεται ότι είχε ο Κώστας Μορφίδης. Που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

 

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα. Η μητέρα του κατάγεται από τον πρώην Δήμο Ορεινού. Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας κ. Μπάμπη Ευσταθιάδη. Από χθες ο κ. Γιαννακίδης είναι Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Καλή του επιτυχία. Ελπίζουμε εκτός από τη Ξάνθη, να μην ξεχάσει και την Καβάλα. Ανάλογα φυσικά με τις αρμοδιότητες που θα λάβει.

 

Παραμένει στο πόστο του ο κ. Γαβρόγλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το ΤΕΙ Καβάλας και την προωθούμενη συγχώνευση του. Καλό νέο που δεν αλλάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Θα συνεχίσουν την πορεία τους τα θέματα του Νοσοκομείου.

 

Χθες το πρωί σημειώθηκε ένα ακόμη επεισόδιο στην πλατεία, με πρωταγωνιστές γνωστούς για την παραβατική τους συμπεριφορά αθίγγανους. Ο κόσμος έβλεπε επί ώρα και τις «διαπραγματεύσεις» και τη σύλληψη του ύποπτου. Πολύς κόσμος. Άλλοι χάζευαν, άλλοι σχολίαζαν, άλλοι περίμεναν τη λήξη του γεγονότος για να αποχωρίσουν. Να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Κι όμως, η σύλληψη έγινε σήριαλ.

 

Η άφιξη του περιπολικού για τη μεταφορά του συλληφθέντα στο κτίριο της Διεύθυνσης άργησε ίσως και 15 λεπτά! Ο λόγος, όπως καταλάβαμε, ήταν το ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα περιπολικά! Δεδομένου του ότι 3 από αυτά είναι κάθε μέρα στα έργα του ΤΑΡ, μοιάζει δύσκολο για την Αστυνομική Διεύθυνση να είναι σε ετοιμότητα για κάθε τι άλλο. Μάλλον δικαιολογούνται αυτήν την φορά να μιλήσουν για έλλειψη προσωπικού. Και οχημάτων, θα προσθέσουμε.

 

Μεγάλη εκδρομή – 5 ημερών- στην Πελοπόννησο οργανώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ Καβάλας. Θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη. Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του σωματείου (οδός Φιλελλήνων 23) ή στο τουριστικό γραφείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

 

Ο Θόδωρος Μουριάδης εμφανίστηκε χθες , μετά από πολύ καιρό, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Μία ακόμη απόδειξη της προεκλογικής του δραστηριοποίησης. Ταυτόχρονα μιλά με πολύ κόσμο, έχει κάνει επιλογή για επαφές με υποψηφίους του 2014. Δηλώνει την παρουσία του και στο Facebook, προχθές φωτογράφισε και ανάρτησε εικόνα σκουπιδιών στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

 

Αυτός που συνεχίζει να απουσιάζει από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος. Δεν αποκλείεται να επανέλθει, μέρες που έρχονται.

 

Γενέθλια είχε χθες η Δήμαρχος. Στο διαδίκτυο η φωτογραφία της ευχετήριας συνάντησης, μετά τούρτας, όπου δίπλα της ήταν στενοί της συνεργάτες. Χρόνια πολλά με υγεία και έργο, για το καλό της πόλης και των δημοτών.

 

Με απόφαση που η κ. Τσανάκα υπέγραψε τη Δευτέρα, συνεχίζεται το σχέδιο κατασκευής και εγκατάστασης σε κεντρικό σημείο της πόλης προτομής του Παύλου Μελά. Η προτομή θα κατασκευαστεί από τον Θεσσαλονικιό γλύπτη Γιώργο Κικώτη. Η αμοιβή του είναι 5.000 ευρώ. Προς το παρόν ξέρουμε ότι θα τοποθετηθεί στη διασταύρωση των πεζόδρομων Κωστή Παλαμά και Παύλου Μελά. Χώρος επαρκής δεν υπάρχει αλλά θα βρεθεί…

 

Αξιοπρόσεκτη αντεπίθεση μέσω φίλων του, έκανε στο διαδίκτυο ο Μακάριος Λαζαρίδης. Στην εύλογη απορία για την δική του σιωπή, απαντά (μέσω των φίλων) ότι δεν του τηλεφώνησε και δεν τον ρώτησε κανείς δημοσιογράφος! Σα να παραπονιέται ή μας φαίνεται;

 

Είδηση είναι ότι δεύτερη μέρα χθες ο κ. Λαζαρίδης δεν απάντησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Είδηση είναι αυτό που υπαινίχθηκε ο (φίλος του) κ. Ιορδάνης Αγγελιάδης. Μίλησε για πλήρη ανανέωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου στο Νομό Καβάλας! Είδηση είναι ότι ο κ. Λαζαρίδης σήμερα θα είναι με τον πρόεδρο της ΝΔ. Που αν δεν κάνουμε λάθος θα περιοδεύσει στη δυτική Μακεδονία.

 

Η μεγαλύτερη ωστόσο είδηση θα είναι όταν ο κ. Λαζαρίδης απαντήσει σε όσα είπε σε βάρος του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αυτήν την είδηση περιμένουμε με ενδιαφέρον. Όπως ήταν είδηση οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου, έτσι θα είναι είδηση η απάντηση του κ. Λαζαρίδη στον βουλευτή.

 

Υπάρχει και μια άλλη πληροφορία που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται. Θα συζητήσουν με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τα θέματα της Καβάλας, ακούμε, οι Παναγιωτόπουλος- Λαζαρίδης. Περιγράφεται κάτι σαν κρίσιμη συνάντηση σε επίπεδο κορυφής. Είναι δυνατόν να γίνει κι αυτό;

 

Ένα σωρό αιρετοί δημοσιοποίησαν χθες και προχθές τις απόψεις τους, τις ευχές τους με αφορμή τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αντιγράφουμε την ανάρτηση του Γιώργου Παπαφιλίππου: «Για τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Συμμετέχοντας στην εύλογη χαρά σας εύχομαι η επιτυχία να ανοίξει νέους δρόμους στη ζωή σας που θα τους περπατήσετε με αυτοπεποίθηση και δύναμη θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους. Θερμά συγχαρητήρια σε σας και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σας».

 

Τον γνωστό Καβαλιώτη τραγουδιστή Νίκο Κουρκούλη δέχθηκαν τη Δευτέρα στο γραφείο τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου ΑμΕΑ Νομού Καβάλας. Ο πρόεδρος Σμάραγδος Κρεμύδας γράφει σχετικά: «Μια ευχάριστη επίσκεψη από τον καλό φίλο και συμπολίτη μας Νίκο Κουρκούλη, είχαμε στις 23/8/2018 στα γραφεία του συλλόγου μας, οπού είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε θέματα που απασχολούν τον χώρο των ΑμεΑ και την ειλικρινή του διάθεση για μελλοντική συνεργασία με κοινές δράσεις. Οι προτάσεις του, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα και η υπόσχεση του ήταν, οτι αυτή η συνάντηση είναι μόνο η αρχή….».

Διαβάστε επίσης