• 20 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Νομός Καβάλας πήρε χθες μια «μυρωδιά» πραγματικής προεκλογικής περιόδου χάρη στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ας πούμε ότι η ατμόσφαιρα «ζεστάθηκε» περισσότερο αν και αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο. Όσοι περίμεναν τον Πρωθυπουργό σε Ελευθερούπολη, Καβάλα και Χρυσούπολη ήταν γενικά λίγοι. Ακόμη και οι πρώην εργαζόμενοι σε Πετρέλαια και Λιπάσματα. Κι αυτοί ήταν λίγοι.

 

Το δεύτερο είναι εντελώς φυσιολογικό. Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που απολύθηκαν κι είναι φυσικό να έχουν βρει κάπου αλλού εργασία. Χθες λοιπόν ήταν στην εντελώς διαφορετική τους καθημερινότητα. Όσο για τους φανατικούς οπαδούς της ΝΔ, μειώθηκαν κι αυτοί. Όπως φυσικά μειώθηκαν γενικώς οι φανατικοί. Όλων των κομμάτων.

 

Με κεκτημένη ταχύτητα ο κ. Μητσοτάκης βάδιζε, μιλούσε. Χαιρετούσε, φωτογραφίζονταν. Είναι φανερό ότι το μυαλό του ήταν αλλού. Στον επόμενο προορισμό. Στην επόμενη εκδήλωση. Βιάζεται για να προλάβει να κάνει όσο το δυνατό περισσότερα. Βιάζεται γιατί κι η προεκλογική περίοδος είναι σύντομη. Έτσι συναποφάσισαν τα κόμματα μιας και όλα βιάζονται. Να έρθει η στιγμή της κάλπης. Να τελειώνουμε ώστε άπαντες να επανέλθουν εκεί που- περίπου- ήταν.

 

Άξια σχολιασμού είναι η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση φέρεται να προειδοποίησε. Να ενημέρωσε για το τι μπορεί να γίνει. Δεν την άκουσαν. Και να το αποτέλεσμα. Η χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αυτή στην Καβάλα, θα είναι μάλλον η μοναδική της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε με αποδοκιμασίες. Αναμενόμενο. Ο κεντρικός χώρος, ο χώρος εστίασης δεν απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο. Μαζί με την αγανάκτηση που αισθάνεται κάποιος που απολύθηκε. Άδικα, όπως συχνά αναφέρουν οι δικαστικές αποφάσεις.

 

Κι ενώ η Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της, αυτά «κατέρρευσαν» αμέσως και γρήγορα. Στο συμπαθές μπαρ «180» συνυπήρξαν οι απολυμένοι με τους οπαδούς της ΝΔ. Ευτυχώς υπήρξε μια κάποια αυτοσυγκράτηση. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. «Να κάνουμε ντρίπλα και να τον φέρουμε από το πλάι» ακούστηκε – μεταξύ πολλών άλλων- να λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς. Η ντρίπλα ακόμη κι αν έγινε, δεν είχε αποτέλεσμα. Κι έτσι οι κάμερες έπρεπε να κάνουν αρκετό μοντάζ για να αποφευχθούν τα δυσάρεστα μιας ομιλίας που τελικά ήταν πιο σύντομη κι από σύντομη.

 

Η τοπική ΝΔ με όλους τους εκπροσώπους της τα ήξερε όλα αυτά. Τα περίμενε. Κι αυτή είχε προειδοποιήσει. Κι ενώ οι ντόπιοι Νεοδημοκράτες πήγαν στο «180» νωρίς νωρίς χθες το πρωί (για να πιάσουν θέση), οι απολυμένοι το περικύκλωσαν. Έχοντας κι αυτοί σε μικρή απόσταση τον πρόεδρο της ΝΔ. Από το μεσημέρι και μετά τα ελάχιστα κεντρικά μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ «βομβάρδιζαν» με σχετικό υλικό. Λες και στη συγκέντρωση υπήρξαν μόνο αποδοκιμασίες. Όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν καμία σχεδόν αναφορά. Γιατί και σε αυτήν την περίπτωση είμαστε των άκρων. Ή όλα και μόνο αυτά ή τίποτα. Απολύτως τίποτα.

 

Χαιρόμαστε που χθες το πρωί η Καβάλα είχε στο κέντρο της μπόλικη Τροχαία. Συνεπικουρούμενη από μπόλικη Δημοτική Αστυνομία και εξίσου μπόλικη Τροχαία του Λιμεναρχείου. Ειδικά χθες η Καβάλα δεν είχε κανένα μα κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα. Από σήμερα δυστυχώς πάλι τα κεφάλια μέσα… Ουρές, αναμονές, παράνομες σταθμεύσεις. Εξ αυτού του λόγου θα ήταν κάτι το ιδανικό από κυκλοφοριακής πλευράς, επισκέψεις όπως η χθεσινή να γίνονται κάθε μέρα. Μόνο έτσι όπως φαίνεται η Καβάλα θα λύσει το κυκλοφοριακό της πρόβλημα. Μόνο έτσι.

 

Δύο τρεις προηγούμενες μέρες πάλι δεν λειτουργεί ο φωτισμός στο Σταυρό (πάνω από την Καβάλα). Από το Δήμο υπάρχει ενημέρωση ότι αυτό συμβαίνει επειδή εκεί γίνεται μια απαραίτητη συντήρηση. Οικοδομικής φύσεως. Με καλύτερη στερέωση του. Οι εργασίες τελειώνουν άμεσα κι έτσι σύντομα θα τον ξαναδούμε φωτισμένο.

 

Πριν από λίγες μέρες επιβατικό αυτοκίνητο ξήλωσε τα κολωνάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Καρνάγιο. Μάλλον ξέφυγε από την πορεία του και τα πήρε παραμάζωμα! Ο Δήμος Καβάλας τα απομάκρυνε ως άχρηστα και επικίνδυνα. Στη θέση τους έβαλε κάποια άλλα. Όχι παντού. Στο κενό που δημιουργήθηκε άρχισαν αμέσως οι παράνομες σταθμεύσεις. Ενοχλώντας την κυκλοφορία στην περιοχή.

 

Αφήσαμε για το τέλος την καλή είδηση της προχθεσινής βροχερής μέρας. Το απόγευμα της Τρίτης κι ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, στο κολυμβητήριο συνέχιζαν ανεπηρέαστοι την αθλητική τους δραστηριότητα τουλάχιστον 50 άνθρωποι. Αθλητές οι περισσότεροι του ΝΟΘΑΚ. Χωρίς η βροχή να περνά στο εσωτερικό του κτιρίου. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 10 χρόνια. Να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το απαραίτητο έργο στη στέγη του κολυμβητηρίου. Επιτέλους εξασφαλίσαμε το αυτονόητο. Επιτέλους.

 

Τα διάφορα έργα αργούν. Κι αργούν πολύ. Όταν μετά κόπων και βασάνων ολοκληρώνονται τότε ευτυχώς προκύπτουν τα θετικά τους αποτελέσματα. Κι ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το έργο στη στέγη του κολυμβητηρίου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης