• 23 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η φωτογραφία προέρχεται από τον υπαίθριο χώρο μεταξύ των γνωστών καπναποθηκών πρώην ΣΕΚΕ και πρώην Θεμελιοδομή. Ανάμεσα στις οδούς Δαμιανού και Νίκης, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Η… «ζούγκλα» που φαίνεται είναι περιφραγμένη και … αναπτυσσόμενη. Χόρτα, δέντρα και πολλά άλλα δημιουργούν μια εικόνα καθόλου ωραία. Μπροστά μας ένα ολόκληρο Καλοκαίρι όπου όλα αυτά θα επιδεινωθούν. Πέραν της γνωστής πρόθεσης της Alpha Αστικά Ακίνητα να πουλήσει τα ακίνητα, υπάρχει πάντα η υποχρέωση της να περιορίσει τη «ζούγκλα» καθαρίζοντας το χώρο. Είμαστε και σε αντιπυρική περίοδο, μην το ξεχνάμε.

 


 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε αίθουσα ξενοδοχείου της Καβάλας εκδήλωση προεκλογικού χαρακτήρα. Τη διοργάνωσε ο ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας (η πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας). Προσκάλεσε παλαιά στελέχη και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Δεν ήταν κάτι σπουδαίο, κάτι ιδιαίτερο. Ήταν μια συνάντηση μεταξύ φίλων. Ανθρώπων που συνυπάρχουν στην τοπική ΝΔ και διαχρονικά τη βοηθούν. Αυτό τους ζητήθηκε να κάνουν κι αυτήν την φορά. Εν όψει των εκλογών της 21ης Μάη.

 

Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Καβάλας. Εκτός των Νίκου Παναγιωτόπουλου, Μακάριου Λαζαρίδη. Μίλησαν οι παρόντες υποψήφιοι βουλευτές. Μίλησε και ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που η ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας δημιούργησε στην πόλη και το νομό. Η εκδήλωση δεν έλαβε τις …. προβλεπόμενες «άδειες» με αποτέλεσμα να δεχθεί αρνητική κριτική. Για τους διοργανωτές ωστόσο ήταν μια εκδήλωση που σημείωσε επιτυχία.

 

Αύριο η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Καβάλας Ειρήνη Βρανά πραγματοποιεί αγιασμό στο εκλογικό της γραφείο. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το απόγευμα. Το εκλογικό γραφείο της κ. Βρανά βρίσκεται στην οδό Φ. Εταιρίας 5. Στον 5ο όροφο. Τη Δευτέρα η κ. Βρανά θα κάνει εκδήλωση στο καφέ «Marine». Με καλεσμένους φίλους, υποστηρικτές και ψηφοφόρους της ΝΔ.

 

Αρχίζει σήμερα τις προεκλογικές του ομιλίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σκοπεύει να κάνει ομιλία τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των Δήμων του Ν. Καβάλας. Ξεκινά από την Ελευθερούπολη. Μιλά στις 8.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης», δίπλα στο Δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου.

 

Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον τραγουδιστή Βασίλη Καρρά. Κι αφού τον ρώτησαν για την υγεία του και την καριέρα του, τον ρώτησαν και για τις φήμες ανάμιξης του στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Καρράς μάλλον σταμάτησε απότομα τη συζήτηση λέγοντας (όπως διαβάζουμε) «… με πιάνει μια φαγούρα με αυτά, άστο τώρα». Η απάντηση είναι χαρακτηριστική των προθέσεων του. Μάλλον διαψεύδει τις φήμες περί του Δήμου Παγγαίου. Στον οποίο εσχάτως λέγεται ότι ο αντίπαλος του Φίλιππου Αναστασιάδη μπορεί και να προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ! Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, θα προσθέσουμε.

 

Μιας και το έφερε η κουβέντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι σε διαρκή κίνηση ώστε να προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την αυριανή ομιλία στην κεντρική πλατεία του Αλέξη Τσίπρα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επιδιώκουν η ομιλία να γίνει με πολύ κόσμο. Θέλουν πολύ περισσότερο από αυτούς που άκουσαν τον κ. Μητσοτάκη όταν ήρθε στην πόλη μας. Κάνουν ότι μπορούν για αυτό.

 

Γενέθλια είχε πρόσφατα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Καβάλας Γιάννης Γιαγκίδης. Του έκαναν έκπληξη. Έφτιαξαν μια τούρτα με το σφυροδρέπανο, τον κάλεσαν σβήσει τα 50 και πλέον κεράκια. Δεν το αρνήθηκε. Ευχήθηκε μετά την έκπληξη των γενεθλίων του, να υπάρξει μια ακόμη. Ένα καλό αποτέλεσμα εκλογών για το κόμμα.

 

Οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου τσεκάρουν καθημερινά την κίνηση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περιμένοντας από μέρα σε μέρα πληρωμή της περίφημης αποζημίωσης από το πρόγραμμα De Minimis. Και πληρωμή δυστυχώς δεν υπάρχει. Είχαν πει για χθες αλλά πληρωμή δεν έγινε ούτε χθες. Μη έχοντας άλλη επιλογή, οι αγρότες περιμένουν. Και περιμένουν και περιμένουν…. Πιστεύουν ότι έστω για προεκλογικούς λόγους τα λεφτά θα «μπουν» στους λογαριασμούς τους το αργότερο πριν την Κυριακή των εκλογών.

 

Συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για νέα σπίτια- διαμερίσματα κτλ που όλα αφορούν την τουριστική κίνηση το Καλοκαίρι. Χθες εκδόθηκε μια ενδιαφέρουσα άδεια. Σε ένα μεγάλο οικόπεδο κοντά στη Ν. Ηρακλείτσα θα κατασκευαστούν διαμερίσματα σε 7 κτίρια! Με πισίνες και περίφραξη. Η επένδυση φυσικά και δεν προλαβαίνει το Καλοκαίρι. Πάει για το επόμενο.

 

Λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Λειτουργεί με νέο μισθωτή καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπήρχε εδώ και 2 περίπου χρόνια. Εξυπηρετεί αθλητές και αθλητικές διοργανώσεις αλλά κι όλον τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή (στις όμορφες παιδικές χαρές) τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

 

Συνεχίζεται στη συνοικία της Κηπούπολης το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου. Ο αγωγός έφθασε στο ξενοδοχείο Λούσυ, το οποίο και θα εξυπηρετήσει. Παντού σημειώνονται οι γνωστές καταστάσεις. Μια ταλαιπωρία οδηγών και πεζών κι ένα διαρκές αίτημα εκεί όπου έγινε σκάψιμο να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση. Με αυτόν τον τρόπο και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους το δίκτυο «απλώνεται» στην Καβάλα. Σύντομα θα λειτουργήσει κιόλας.

 

Κάτι έχουν πάθει οι τοπικοί σύλλογοι. Κάτι καλό και δημιουργικό. Ανακοινώνουν συνεχώς τις επόμενες τους εκδηλώσεις. Δεν είναι μόνο πολλές, είναι… αμέτρητες. Γίνονται κυρίως Τετάρτη απόγευμα. Όπως επίσης Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή. Αυτό το διάστημα οι εκδηλώσεις είναι όλες πετυχημένες. Ας είναι καλά οι υποψήφιοι. Οι περισσότεροι σπεύδουν να τις παρακολουθήσουν αφού ενδιαφέρονται για κάθε σύλλογο. Αυτό φυσικά και είναι προσωρινό. Του χρόνου τέτοια εποχή που δεν θα έχουμε εκλογές, οι εκδηλώσεις θα γίνονται πάλι αλλά με ένα διαφορετικό ακροατήριο. Χωρίς καθόλου υποψήφιους. Έτσι ήταν πάντα, έτσι γίνεται κι αυτήν την φορά. Όχι μόνο στην Καβάλα. Σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης