• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΗ 2023

Το πρώτο τμήμα του έργου -κατασκευής του νέου δρόμου από τη Δράμα ως την Καβάλα- επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Διαπίστωσε τη δυνατότητα ο δρόμος να είναι έτοιμος πιο γρήγορα απ΄ ότι προβλέπει η σύμβαση με τον ανάδοχο. Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 30 μηνών. Παραδέχθηκε προβλήματα στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, ζητώντας από την Εγνατία Οδό να επισπεύσει τις διαδικασίες. Το έργο που άρχισε κοντά στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, αφορά το τμήμα ως τον Σταυρό.

 

Έργα που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στη Θάσο απασχόλησαν το Χρήστο Μέτιο στην πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί. 12 Γαλάζιες Σημαίες ανακοινώθηκαν στις παραλίες του Νομού. Είναι λιγότερες λόγω απωλειών στο Δήμο Παγγαίου. Εργασίες συντήρησης στην Καλαμίτσα άρχισε και συνεχίζει καθημερινά ο Δήμος Καβάλας. Μέσα στις 10 πρώτες μέρες του Ιούνη θα έρθουν στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ. Ούτε χθες πληρώθηκαν τις αποζημιώσεις De Minimis οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου.

 

Σήμερα προεκλογικές εκδηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Ελευθερούπολη, του Δημήτρη Παπουτσή στην Καβάλα. Η ομιλία του κ. Παπουτσή θα γίνει με ευκαιρία της γιορτής της μητέρας. Αύριο κάνει αγιασμό στο εκλογικό της γραφείο η Ειρήνη Βρανά. Ανακοίνωση του Μακάριου Λαζαρίδη για αυτά που έκανε η ΝΔ στο Δήμο Νέστου. Την Τρίτη στην πλατεία η κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ.  Εμμέσως ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς διαψεύδει την ανάμιξη του στα προεκλογικά του Δήμου Παγγαίου. Μεγάλη κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την επιτυχία της αυριανής εκδήλωσης- ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πλατεία.

 

Στη συνοικία της Κηπούπολης συνεχίζεται το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου. Η Πολεοδομία Καβάλας εξέδωσε οικοδομική άδεια για κατασκευή 7 κτιρίων κοντά στη Νέα Ηρακλείτσα, όλα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με ατομική πισίνα. Συνεργασία με τους πολίτες και στα θέματα καταπολέμησης των κουνουπιών ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης. Αντίθετος στον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας. Ζητά στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθούν όλα τα κυκλοφοριακά θέματα της Καβάλας. Δημοπρατήθηκε το έργο της ΔΕΥΑΚ, αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Δάτου.

 

Μία ακόμη ευχαριστήρια ανακοίνωση από τους Φίλους της Παιδόπολης προς τους ιδιώτες που στηρίζουν τους σκοπούς τους. Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας ευχαριστεί για τη δωρεά την εταιρία του κ. Νίκου Κουρτίδη. Με τον πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδος συναντήθηκε χθες ο Θόδωρος Μουριάδης.

 

Το απόγευμα ο ΑΟΚ θα κάνει γνωστό το νέο διοικητικό σχήμα που θα «τρέξει» την ομάδα στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας μεταξύ του Βύρωνα και του Άρη Πηγών.

 

Διαβάστε επίσης