μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής την παραλία της Καλαμίτσας. Καλεσμένος στην περιήγηση, στη χρήσιμη αυτοψία, από το Δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη. Συμφώνησε όπως λέγεται με τα εκτελούμενα έργα συντήρησης (καμπίνες κτλ). Επιβεβαίωσε την από εδώ και πέρα διαδικασία ώστε η ΕΤΑΔ τελικά να παραχωρήσει στο Δήμο την Καλαμίτσα. Επόμενο βήμα το master plan της παραθαλάσσιας περιοχής, για το οποίο ο Δήμος Καβάλας είναι σχεδόν έτοιμος. Έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν αφού σταλεί στην ΕΤΑΔ το απαραίτητο σχέδιο ανάπτυξης. Πολύ σύντομα, ελπίζουμε.

 

Ο κ. Μπαλωμένος βρέθηκε στην περιοχή επειδή η ΕΤΑΔ παραχωρεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Δήμο της Θάσου ακίνητο της στο Λιμένα. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε νωρίτερα την Κυριακή το πρωί. Με οικονομικούς όρους ιδιαίτερα ευνοϊκούς ως προς την ΕΤΑΔ. Προς επιβεβαίωση του ότι τα δεδομένα άλλαξαν. Κι ας είναι απέναντι στην ΕΤΑΔ ένας Δήμος ή ένα Υπουργείο.

 

Η Αναστασία Ιωσηφίδου που χθες μίλησε στην Πρωινή, ρωτήθηκε και για τις απαραίτητες εργασίες στην Καλαμίτσα. Αυτές που την προηγούμενη εβδομάδα καταγγέλθηκαν αλλά ευτυχώς σταμάτησαν μόνο προσωρινά. Συμφώνησε με την αναγκαιότητα της παρέμβασης συμπληρώνοντας μάλιστα ότι αν ήταν Δήμαρχος, κάποιες εγκαταστάσεις της Καλαμίτσας θα τις κατεδάφιζε! Εδώ και τώρα. Η διαφορετική της προσέγγιση παραμένει. Θεωρεί την παραλία ιδιοκτησία του Δήμου μιας και συνεχίζει να μην αναγνωρίζει τα δικαιώματα στην Καλαμίτσα της ΕΤΑΔ. Μακάρι να έχει δίκιο.

 

Η κ. Ιωσηφίδου, ο κ. Άκης Τελίδης και άλλοι υποψήφιοι των εκλογών προσήλθαν στο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας. Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του τοπικού συλλόγου και φυσικά έδωσαν αίμα. Αυτό σημαίνει ότι η προεκλογική περίοδος και δραστηριότητα επηρεάζει θετικά και την εθελοντική αιμοδοσία.

 

Συνεχίζεται η γραφειοκρατική διαδικασία για την επιλογή οριστικού αναδόχου στο έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Καθυστερεί λίγο παραπάνω εξ αιτίας της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Το βασικό χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει. Υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εντός του Καλοκαιριού, έναρξη του έργου εντός του Φθινοπώρου. Για το πότε θα τελειώσει το έργο , βλέπουμε…

 

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου – για τα δεδομένα της εποχής- το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση. Κυριακή απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Σχολιάστηκε θετικά ο ομιλητής Δημήτρης Μάντζος. Της νέας γενιάς στελεχών. Θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου αλλά… 1)Τα προεκλογικά δεδομένα γενικώς άλλαξαν 2)Η ώρα ήταν ακατάλληλη. Όπως και η μέρα 3)Ο καιρός ακατάλληλος και αυτός. Μάλιστα υπήρξαν σκέψεις η εκδήλωση να μεταφερθεί και να γίνει στο Γαλαξία. Αυτό έμεινε σχέδιο αφού εν τω μεταξύ η βροχή σταμάτησε. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και μίλησαν και οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης