• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Πρωινή κι άλλη φορά έχει αναφερθεί στο σχέδιο μετατροπής παλαιού κτιρίου στα Σφαγεία (στην οδό Τήνου) σε χώρο ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων. Το πρώτο μας κείμενο υπήρξε προ αρκετών μηνών, με την έκδοση τότε της οικοδομικής άδειας. Τώρα τα πράγματα προχώρησαν πολύ. Φαίνεται και στη φωτογραφία. Το ακίνητο μεταμορφώθηκε. Αγνώριστο με την καλή έννοια. Σύντομα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί όσους θα διαμένουν σε αυτό. Καλή επιτυχία στο προσεχές Καλοκαίρι.

 


 

Το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα της έντονης κακοκαιρίας, συμπολίτες είδαν φωτιά στη Θάσο! Αμέσως ανέφεραν, συζήτησαν το γεγονός. Πίστεψαν ότι επρόκειτο για δασική πυρκαγιά, προερχόμενη από την καταιγίδα και τους κεραυνούς. Έκαναν λάθος. Η φωτιά που όντως φαινόνταν προς την περιοχή της Θάσου μάλλον προέρχονταν από τα Πετρέλαια. Από τον πυρσό των εγκαταστάσεων στην εξέδρα. Κι έχει σχέση με τις προσπάθειες της εταιρίας να επαναφέρει την παραγωγή του πετρελαίου. Διαβάζουμε ότι το έχει πετύχει. Είναι έτσι; Αυτό που διαβάζουμε δεν είναι επίσημο κείμενο της εταιρίας αλλά κείμενο στηριγμένο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στη διάρκεια όπως φαίνεται αυτής της προσπάθειας «φουντώνει» ο πυρσός με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο κόσμος. Ειδικά αυτός που παρακολουθεί από μακριά.

 

Στην καθημερινή προεκλογική συζήτηση πρόσθεσε χθες τις απόψεις του ο κ. Κώστας Νάνος, υποψήφιος βουλευτής του ΜΕΡΑ25. Εκτιμά ότι ακόμη και σήμερα –τόσο κοντά στις εκλογές- ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. «Δεν δείχνει ενδιαφέρον» είπε χθες χαρακτηριστικά. Σημείωσε ωστόσο το ενδιαφέρον των νέων. Πολλοί, είπε, περνούν από το περίπτερο του κόμματος μας στην πλατεία και ζητούν πληροφορίες για το πρόγραμμα του «ΜΕΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη».

 

Μεγάλη … ησυχία επικρατεί καθημερινά στα σημεία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό. Την περισσότερη ώρα οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ απλώς περιμένουν. Για παράδειγμα την περασμένη Τρίτη τρεις μόνο άνθρωποι έκαναν τεστ στο Κ.Υ. Χρυσούπολης και μόλις 7 στο Αμφιθέατρο. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Να σκεφθεί κανείς ότι στα ίδια σημεία προ μηνών σχηματίζονταν ουρές. Υπήρχε μεγάλη αναμονή για ένα δωρεάν τεστ. Αλλά τότε όλα ήταν αλλιώς…

 

Η Τροχαία Καβάλας κλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης να βάλει μια τάξη στα κυκλοφοριακά θέματα δρόμων πλησίον του ξενοδοχείου Λούσυ. Η προσέλευση των φίλων του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την εκδήλωση του, ήταν πολύ μεγάλη. Έτσι χρειάστηκε η κυκλοφορία να ρυθμιστεί από τροχονόμο. Την ίδια πάνω κάτω ώρα εκδηλώθηκε κακοκαιρία με δυνατή βροχή. Υπήρξε διακοπή ρεύματος πέριξ του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο φωτισμός στο δρόμο προς το ξενοδοχείο. Εντός, στη μεγάλη αίθουσα, όλα πήγαν πολύ καλά για τον υποψήφιο της ΝΔ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους Καβαλιώτες.

 

Για τη δική του κεντρική ομιλία ετοιμάζεται σήμερα ο Μακάριος Λαζαρίδης. Περιμένει φίλους του, φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Κι επειδή αυτή η εκδήλωση έχει καιρό να γίνει, όλα δείχνουν ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Ας μη ξεχνάμε ότι λίγη ώρα μετά λήγει και η προεκλογική περίοδος. Παρά ταύτα ο κ. Λαζαρίδης θα έχει «γεμάτο» πρόγραμμα προεκλογικών επαφών (ανεπίσημων όπως επιβάλλεται) και το Σάββατο και την Κυριακή. Ως τη λήξη της ψηφοφορίας.

 

Ικανοποιημένη για την ανταπόκριση του κόσμου στη δική της εκδήλωση και η Τάνια Ελευθεριάδου. Οι συνεργάτες της υπολογίζουν ότι την ομιλία της προχθές την παρακολούθησαν 800 άνθρωποι. Η κ. Ελευθεριάδου προσπάθησε να τους συναντήσει, να μιλήσει με όλους. Όλοι άλλωστε οι παρόντες ήθελαν κάτι τέτοιο.

 

Την Τετάρτη το απόγευμα οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν στον Πρίνο της Θάσου. Μίλησαν όλοι σε μια εκδήλωση που για το ΠΑΣΟΚ είχε να γίνει πολύ καιρό στο νησί. Για το τέλος άφησαν τον ντόπιο υποψήφιο. Τον Γιάννη Πλαφαδέλη. Δίνοντας του το δικαίωμα να πει τα περισσότερα. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο… Λόγω της βροχής που εν τω μεταξύ άρχισε, ο άτυχος Γιάννης Πλαφαδέλης είπε τελικά μάλλον τα λιγότερα. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές έσπευσαν στο Λιμένα να προλάβουν και τον καιρό και το τελευταίο δρομολόγιο του φέρι μποτ. Έπρεπε πάση θυσία να γυρίσουν στο χερσαίο τμήμα του Νομού.

 

Δεν συνεχίζεται καιρό τώρα στην Καβάλα το έργο των οπτικών ινών. Σταμάτησε για το Πάσχα κι από τότε δεν ξανάρχισε! Τι να φταίει άραγε; Μήπως η προεκλογική περίοδος; Μήπως η ανάγκη να μην υπάρχει όχληση προεκλογικά; Δίδεται και μια τέτοια εξήγηση. Θα δούμε αν είναι έτσι. Γιατί την Κυριακή είναι οι εκλογές κι αμέσως μετά το έργο θα πρέπει να επανέλθει.

 

Αφύλαχτο εδώ και πολύ καιρό είναι το παλιό Νοσοκομείο. Η είσοδος στην αυλή ελεύθερη. Η είσοδος και στα δύο κτίρια, το ίδιο. Ότι κλειδαριές και να υπήρχαν, τις έσπασαν. Όσα σύρματα και να μπήκαν, τα έβγαλαν. Με αποτέλεσμα χθες (αλλά και τις προηγούμενες ημέρες) να συμβαίνει το εξής περίεργο. Μπαίνουν αυτοκίνητα στην αυλή και παρκάρουν εκεί. Στην είσοδο (επί της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) είναι συνηθισμένο το παρκάρισμα. Πλέον «αναπτύσσεται» και εντός…. Σε λίγο όλος ο περιβάλλον χώρος των δύο κτιρίων δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε πάρκινγκ. Δωρεάν!

 

Κατά την προσέλευση των μαθητών στο 18ο δημοτικό σχολείο χθες το πρωί συνεχίζονταν πλησίον τεχνικές εργασίες. Ο εργολάβος δεν θεώρησε σωστό να τις σταματήσει για να διευκολύνει και τους μαθητές και τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά. Ήταν αλήθεια τόσο δύσκολο; Μια διακοπή κατά την άφιξη των μαθητών στο σχολείο τους επιβάλλεται. Όπως και στην αποχώρηση τους.

 

Οριστικά και επίσημα ο Χρήστος Ποτόλιας μία ακόμη φορά υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Η ιστορία του στο Δήμο Καβάλας αρχίζει στις εκλογές του 2014. Συνεχίστηκε στις εκλογές του 2019. Συνεχίζεται και σε αυτές του 2023. Νωρίτερα, το 2010, ο κ. Ποτόλιας ήταν πάλι υποψήφιος. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Αλλά και η Χάρις Πηλίτση. Ανακοινώθηκε υποψήφια δήμαρχος Νέστου τον Οκτώβρη. Όπως ήταν και στις δημοτικές εκλογές του 2019.

 

Νέα από την Ελευθερούπολη. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει αντίπαλος του κ. Φίλιππα Αναστασιάδη. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Πέραν του ονόματος του Γιώργου Χριστοδουλίδη, ακούγεται έντονα και αυτό του Δημήτρη Λυμπεράκη. Εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου με καταγωγή από τη ΔΕ Ελευθερών. Στο συνδυασμό που ετοιμάζεται θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι. Οι του ΠΑΣΟΚ, οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι γνωστοί δυσαρεστημένοι Νεοδημοκράτες. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα. Αρχές Καλοκαιριού ώστε να υπάρχει χρόνος προεκλογικής δράσης.

 

Στις 5 σήμερα το απόγευμα οι χειμερινοί κολυμβητές της Καλαμίτσας θα βρίσκονται σε σχολική αίθουσα του πρώην Πειραματικού. Νυν Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου. Εκεί θα κάνουν μάθημα πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ. Θα τους εκπαιδεύσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας. Η εκπαίδευση που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι λίγων ωρών. Χρήσιμη για τον κάθε έναν. Ειδικά όταν πρόκειται για κολυμβητές όλο το έτος.

 

 

Διαβάστε επίσης