μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, έγινε κι αυτό. Χθες πολύ νωρίς το πρωί επιβατικό όχημα (αυτό της φωτογραφίας) στάθμευσε πάνω στη διάβαση στην είσοδο του 2ου Γυμνασίου. Κλήθηκε η Τροχαία που βεβαίωσε παράβαση. Ο οδηγός του οχήματος άργησε να το απομακρύνει, δημιουργώντας διάφορα μικροπροβλήματα. Ειδικά κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο τους. Ορισμένες φορές το παρακάνουμε. Ειδικά στα κυκλοφοριακά. Κι υπάρχουν κάποιες τέτοιες περιπτώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τίποτα.

 

=====================================================================

 

Αρχικά να σημειώσουμε τη θετική εξέλιξη που παρουσίασαν το προηγούμενο διάστημα δύο μικρά καθημερινά προβλήματα. Τα οποία λύθηκαν. Η εταιρία που κατασκευάζει το δίκτυο του φυσικού αερίου ασφαλτόστρωσε και έκλεισε το χαντάκι στην οδό Τενέδου (στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης). Ο Δήμος Καβάλας αντικατέστησε με καινούργιο, το φθαρμένο παγκάκι έξω από το γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Παγκάκι που συνήθως χρησιμοποιούν οι οδηγοί Ταξί αφού στο σημείο υπάρχει πιάτσα.

 

Χθες το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου συνεχίστηκε στην περιοχή των Σφαγείων. Πλησίον του δημοτικού παιδικού σταθμού και επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, υπήρξαν κυκλοφοριακές αλλαγές. Προσωρινές. Για χάρη των οποίων και για λίγη ώρα, τα οχήματα κινούνταν (προς την ανατολική πλευρά της Καβάλας) μέσω του δρόμου στο λιμανάκι των Σφαγείων.

 

Πριν από λίγες μέρες όλη η χώρα συγκλονίστηκε όταν έμαθε ότι 52χρονος Ρομά, κάτοικος χωριού του Δήμου Νέστου, βίαζε κατ’ εξακολούθηση την κόρη του. Ο 52χρονος απολογήθηκε και προφυλακίστηκε. Η πολυμελής του οικογένεια «διαλύθηκε». Άλλος τράβηξε στην ανατολή και άλλος στη δύση. Δυστυχώς τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας έμειναν μόνα, με αποτέλεσμα να τα φροντίζει- όπως ανεπίσημα γίνεται γνωστό- η τοπική κοινωνία. Περίοικοι και άλλοι πολίτες με ευαισθησία. Ο Δήμος Νέστου και το κράτος γενικά, πρέπει να δράσουν. Να περιθάλψουν αυτά τα παιδιά.

 

Κολακευτικά σχόλια για το Νίκο Παναγιωτόπουλο ακούστηκαν χθες από το δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη. Ο κ. Τσουρουκίδης που δήλωσε ότι «σταύρωσε» και το Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε στο ράδιο Πρωινή: «Μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Ξεπέρασε το θείο του Γιώργο αν και στην εποχή του Γιώργου Παναγιωτόπουλου όλα ήταν αλλιώς». Ο κ. Τσουρουκίδης έκανε ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας (από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) να παραμείνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

 

Στο θέμα που τον αφορά περισσότερο (τον Ανέστη Τσουρουκίδη). Είπε ότι γίνεται δημοσκόπηση για τον επικεφαλής της ενωμένης παράταξης Κλειτσιώτη- Ιωσηφίδου. Το αποτέλεσμα, τόνισε, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Γιατί όντως την ερχόμενη εβδομάδα ο κοινός συνδυασμός πρόκειται να ανακοινώσει όχι το αποτέλεσμα του γκάλοπ ακριβώς αλλά το νέο επικεφαλής. «Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα» κατέληξε ο κ. Τσουρουκίδης.

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες και ο Μακάριος Λαζαρίδης. Επαναλαμβάνοντας την ικανοποίηση του και για το αποτέλεσμα της ΝΔ και για το δικό του. Την επανεκλογή του. Ο κ. Λαζαρίδης σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συγκέντρωσε πάνω του την οργή, την κριτική και τις ύβρεις ενός κόσμου που δεν ήταν της ΝΔ. Όποιος έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ, άφηνε συνήθως το ηλεκτρονικό σχόλιο του κατά του Μακάριου. Λες και η ΝΔ στην Καβάλα δεν είχε ούτε άλλον εκπρόσωπο, ούτε άλλον υποψήφιο βουλευτή.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες και με μεγάλη υπομονή από μέρους του, είναι φυσικά επιτυχία το προσωπικό του αποτέλεσμα. Στις έως τώρα μετεκλογικές του ανακοινώσεις, δηλώσεις συνεντεύξεις δίνει μεγάλη προτεραιότητα στη νίκη της ΝΔ και λιγότερο στην επανεκλογή του. Το σύνθημα που μετέφερε χθες ήταν συστράτευσης, εν όψει των νέων εκλογών. «Γιατί η κάλπη στις εκλογές του Ιούνη θα είναι άδεια» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση και του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Γιάννη Πλαφαδέλη. Ξεχωρίζουμε το ακόλουθο απόσπασμα: «Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, έντιμα ,χωρίς παρασκηνιακές διαδικασίες, σε μια δύσκολη περίοδο για μένα. Ξέροντας εκ των προτέρων ότι η προσωπική επιτυχία ήταν σχεδόν ανέφικτη. Η μάχη όμως αφορούσε κυρίως την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στο νησί και την προσπάθεια να χτίσουμε και πάλι τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

 

«Ενέσεις» αισιοδοξίας επιχειρεί να κάνει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα η κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Τα πρόσφατα μηνύματα της αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Είναι σίγουρο ότι στις 25 Ιουνίου θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Μόνοι απέναντι σε όλους». Η σιγουριά της είναι φυσικά υπερβολική. Άλλοι θα τη χαρακτήριζαν και εξωπραγματική. Από την άλλη πλευρά, κάποιος πρέπει να αναλάβει κι αυτήν τη δύσκολη, άχαρη δουλειά. Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν είχε την Τάνια, θα είχε ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα. Αυτό το παραδέχονται ακόμη και οι αντίπαλοι της. Όπου κι αν βρίσκονται.

 

Οι εκπρόσωποι ειδικά του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας δεν έχασαν χρόνο. Συμφωνούν με το έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου, σπεύδουν να ζητήσουν αυτό να γίνει μετά το Καλοκαίρι. Κι έτσι θα συμβεί. Κατά συνέπεια αμέσως μετά το Καλοκαίρι στην οδό Ομονοίας θα σκάβουν για το δίκτυο του φυσικού αερίου και στον Άγιο Νικόλαο για το «Open Mall». Στη διάρκεια του Καλοκαιριού αλλά και μετά το Καλοκαίρι, θα συνεχίσουν να σκάβουν και στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Ούτε χθες επανήλθε στα δρομολόγια της γραμμής του Πρίνου το φέρι μποτ «Νικητής». Λέγανε ότι λόγω των εκλογών άργησε η τελική υπογραφή της απόφασης για την επαναδρομολόγηση του. Πέρασαν 3 και περισσότερες μέρες από τις εκλογές αλλά η υπογραφή δεν μπήκε. Εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν τελικά το θέμα που ανέκυψε είναι διαφορετικό, πιο σοβαρό, και όχι μόνο μιας υπογραφής. Θα δείξει…

 

Αρνητική προβολή σε όλη την Ελλάδα είχε χθες η πόλη μας. Εξ αιτίας του επεισοδίου μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Με τα στοιχεία που είναι ως τώρα γνωστά, το επεισόδιο το προκάλεσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι γνώριζαν για το στέκι και την παρουσία αυτών της ΑΕΚ, τους προσέγγισαν ενώ δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος. Η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι ήταν παρούσα, αποτρέποντας τα χειρότερα. Δεκτό. Αλλά κι αυτό που έγινε, δεν ήταν μικρό ή ασήμαντο. Δεν έπρεπε να γίνει ούτε αυτό.

 

Λέγανε χθες στο δικαστήριο ότι εμφανίστηκε υποψήφιος βουλευτής που άρχισε να ψάχνει τους σάκους με τα ψηφοδέλτια. Κάνει δηλαδή έναν έλεγχο ώστε αν βρει κάτι, να καταθέσει την προβλεπόμενη ένσταση. Η δουλειά άρχισε χθες. Σύντομα θα φανεί αν βρέθηκε κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ο Χρήστος Μποσμπότης κάνει αντιπολίτευση… Έτσι σχολιάζουν πρόσφατη ανάρτηση του με κριτική για εκδήλωση που θα γίνει στη Δ.Ε. Ορφανού. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πάντα σε ετοιμότητα, επανέρχεται και τους απαντά: « Το γιατί δεν υπάρχει αυτή την στιγμή αντιπολίτευση μπορούμε να το αναλύσουμε κάποια στιγμή. Αυτοί που τώρα εναγωνίως ψάχνουν υποψήφιο Δήμαρχο…. Αυτοί είναι που απεμπόλησαν με τις παραιτήσεις τους την δυνατότητα αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου». Ο κ. Μποσμπότης σχολιάζει με άνεση και αντικειμενικότητα τους πάντες και τα πάντα έχοντας δηλώσει από καιρό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που έρχονται.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης