• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Λίγες μόνο ώρες έμεινε στο λιμάνι της Καβάλας το υδροπτέρυγο της φωτογραφίας. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Κέρκυρα όπου θα ενταχθεί σε πρόγραμμα δρομολογίων. Κι έτσι η καλή είδηση ήταν πολύ καλή για να είναι αληθινή… Σχετική με την Καβάλα και τη Θάσο.

 


 

Σημαντικά επαγγελματικά και οικονομικά θέματα εμποδίζουν δύο τουλάχιστον υποψήφιους βουλευτές να ξαναείναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Είναι δύο υποψηφιότητες συμπτωματικά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποσύρονται. Πρώτη ανακοίνωσε τη δυσάρεστη απόφαση της η κ. Παναγιωτίδου. Προχθές και η κ. Μιρλή. Τις καταλαβαίνουμε απολύτως. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει κι άλλη αποχώρηση μιας και στην ίδια κατηγορία και θέση φέρεται να είναι και η κ. Ευστρατία Χριστοδούλου. Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

 

Και οι τρεις εργάζονται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Βασικά και εκτός των άλλων, χάνουν μισθούς για το διάστημα που είναι υποψήφιες. Τα χρήματα που χάνονται τους είναι απαραίτητα. Ταυτόχρονα δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική εκλογής τους. Υπό αυτές τις συνθήκες προτιμούν να αποσυρθούν παρά να ταλαιπωρηθούν. Και καλά κάνουν. Οι περισσότεροι άλλωστε υποψήφιοι ακόμη κι αν εκλεγούν, θυσιάζουν πολλά περισσότερα σε σχέση με αυτά που θα «κερδίσουν». Αφήστε που από τους π.χ. 100 υποψήφιους, ζήτημα να εκλεγεί το 10%.

 

Σύμφωνα με την κ. Μιρλή, που χθες μίλησε στην Πρωινή, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ήδη γυναίκες και θα αντικαταστήσει άμεσα και την ίδια και την κ. Παναγιωτίδου. Ίσως αυτό ανακοινωθεί σε σχετική συνέντευξη τύπου. Σήμερα θα δοθεί συνέντευξη τύπου, με αφορμή την επίσκεψη στην Καβάλα του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου.

 

Εκτός από το κείμενο του Κωστή Σιμιτσή (δημοσιεύεται στη σελίδα 3), για τον Θόδωρο Πάγκαλο υπήρξε σχετική ανάρτηση και του Δημήτρη Παπουτσή. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αναμφίβολα υπήρξε μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική προσωπικότητα της μεταπολίτευσης, όπως και Υπουργός σημαντικών χαρτοφυλακίων όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου…

Μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς ότι είχε πολλούς και θερμούς υποστηρικτές και φίλους, όπως και πολλούς και ιδιαίτερα σκληρούς και άδικους πολλές φορές αντιπάλους».

 

Τρία μεγάλα τουριστικά λεωφορεία και ένα μίνι μπας στάθμευσαν χθες στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Το ένα πίσω από το άλλο. Μπροστά από το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί το επισκέφθηκαν, ξεναγήθηκαν από τους εκπροσώπους του. Στη συνέχεια οι εκδρομείς από τις Σέρρες κινήθηκαν στην παραλία και στην Παναγία. Γιατί η πόλη μας επωφελείται και από τις σχολικές εκδρομές.

 

Ο Ηλίας Τσαγκαλίδης είναι από χθες 1η Ιουνίου ο νέος Διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Στη θέση του Μάκη Χαραλαμπίδη που συνταξιοδοτήθηκε. Ο νέος διευθυντής ξέρει καλά τα καθήκοντα του, κυρίως γνωρίζει άριστα τις δυνατότητες που υπάρχουν. Καλή επιτυχία.

 

Νέα αυτοψία υπηρεσιακών παραγόντων έγινε προ λίγων ημερών στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη, ειδικά στο τμήμα του νέου πεζόδρομου της οδού Κασσάνδρου. Η πρόοδος είναι σταθερά αργή. Κι έτσι φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. Επιπλέον θέμα που δυστυχώς δεν λύθηκε τόσο καιρό, τα φωτιστικά που θα μπουν στον πεζόδρομο.

 

Η Αναστασία Ιωσηφίδου από προχθές είχε λάβει την απόφαση της να μην συνεργαστεί με τον Ντίνο Κλειτσιώτη. Υπολόγισε τις δύο δημοσκοπήσεις, μελέτησε το περιεχόμενο αυτών κι αποφάσισε να προχωρήσει μόνη. Ρόλο έπαιξε και το τι της είπαν οι δικοί της άνθρωποι. Όπως και οι συνεργάτες της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι άκουσε και τα μηνύματα των πολιτών. Αμέσως μετά έψαξε και βρήκε εύκολα τους λόγους που θα στηρίξει την απόφαση της.

 

Χθες το πρωί κι ενώ όλοι την περίμεναν, ο Μπάμπης Δράκος είχε σίγουρη την αντίθετη απόφαση της. Μιλώντας για τη συνεργασία, που τελικά δεν θα γίνει, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας είπε ότι ως γεγονός θα είναι ευνοϊκό και για τον υποψήφιο προερχόμενο από τη ΝΔ και για τη ΝΔ στην Καβάλα. Κι αυτός λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο.

 

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, οδεύουμε σε δημοτικές εκλογές με πολλούς υποψήφιους Δημάρχους. Ίσως περισσότερους σε σχέση με το 2019. Την ώρα που σε άλλους Δήμους αναζητούνται και δεν υπάρχουν! Η διάσπαση και πολυδιάσπαση στο Δήμο της Καβάλας αφορά το χώρο της ΝΔ. Αν η ΝΔ είχε στην Καβάλα έναν μόνο υποψήφιο, αυτός (σύμφωνα και με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών) θα ήταν το μεγάλο φαβορί των δημοτικών εκλογών. Ενώ τώρα φαβορί, όπως αναφέρουν και οι δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, είναι ο εν ενεργεία.

 

Φαίνεται είναι της μόδας, είναι της εποχής και επιβάλλεται να γίνει απ’ όλους. Σχετικούς και άσχετους (αν υπάρχουν τέτοιοι). Γνωστούς και άγνωστους. Οι ευχές στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Διαβάσαμε μπόλικα κείμενα. Κάθε ένα προσπαθούσε να είναι διαφορετικό και πρωτότυπο αν και το περιεχόμενο δεν μπορούσε παρά να είναι ίδιο. Λόγω και της προεκλογικής περιόδου αυτές οι ανακοινώσεις- αναρτήσεις και δηλώσεις ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενο.

 

Αντιγράφουμε για να δείξουμε το εύρος των ανακοινώσεων και όσων ευχήθηκαν, την ανάρτηση που έκανε χθες (πρώτη μέρα των εξετάσεων) ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας: «Ευχές σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ευχόμαστε από καρδιάς οι στόχοι που έχετε θέσει να επιτευχθούν και να ακολουθήσετε ότι σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Να έχετε ηρεμία, συγκέντρωση, να πιστεύετε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας, γιατί είστε ικανοί και δυνατοί. Καλή επιτυχία».

 

Όλοι οι άλλοι, οι μικρότεροι μαθητές, βρίσκουν συνεχώς και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Καταφέρνουν και τον ξοδεύουν όλο και συχνότερα στη θάλασσα. Χθες π.χ. η Καλαμίτσα είχε αξιοπρόσεκτη προσέλευση κοινού, από την οποία φυσικά και ξεχώριζαν οι μαθητές. Μαθητές Γυμνασίων όπως καταλάβαμε.

 

Τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊνούπολης στον Έβρο (περιοχή Αλεξανδρούπολης) είναι κάτι σαν την Αλάνα. Ιδιωτικοποιήθηκαν. Ιδιωτικοποιήθηκαν όντως; Η είδηση από την ΕΡΑ Ορεστιάδας διαπιστώνει προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση και με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Αλεξανδρούπολη: « Την υπαναχώρηση της εταιρείας που είχε αναδειχθεί από το διαγωνισμό για την εκμίσθωση των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης, ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζοντας πως αιτία της εξέλιξης αυτής ήταν «το εχθρικό κλίμα που προκλήθηκε από την αβυσσαλέα επίθεση της αντιπολίτευσης, απέναντι στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Να σημειωθεί ότι το θέμα της εκμίσθωσης των ιαματικών λουτρών της Τραϊανούπολης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους, που κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς τους».

 

 

Διαβάστε επίσης