μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στην οδό Κουντουριώτου εκτελούνται από χθες το πρωί εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμη δικτύου οπτικών ινών. Περιοχή απέναντι από τις Καμάρες (φωτογραφία). Άμεση ήταν η παρέμβαση, το ενδιαφέρον του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη. Πληροφορήθηκε ότι το έργο δεν θα συνεχιστεί προς το υπόλοιπο της Κουντουριώτου. Ούτε προς την Ομόνοια. Άρα οι εργασίες θα μείνουν στο σημείο. Έργα οπτικών ινών γίνονται και θα συνεχιστούν κυρίως στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας όπως επίσης στην οδό Κολοκοτρώνη.

 


 

Είχε πολύ κόσμο το απόγευμα της Τρίτης η αγορά. Πολλούς ανθρώπους (τουρίστες) και φυσικά πολλά αυτοκίνητα. Οι ουρές στην Ομόνοια και τη Βενιζέλου μεγάλες. Καθυστερήσεις, μποτιλιάρισμα και στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Ένας τροχονόμος προσπαθούσε μόνος του να διοχετεύσει γρήγορα την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά ποτέ ένας μόνο κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Αυτή ήταν η μία πλευρά, η κακή πλευρά της κατάστασης.

 

Υπήρχε φυσικά κι η άλλη. Η καλή. Η κίνηση στα μαγαζιά. Όχι μόνο στην εστίαση. Το απόγευμα της Τρίτης υπήρχε κίνηση και σε όλα τα υπόλοιπα. Γεγονός ευχάριστο φυσικά. Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι 1) Ο τουρισμός στηρίζει γενικά την τοπική οικονομία 2)Είναι σωστή η εφαρμογή του Καλοκαιρινού απογευματινού ωραρίου όπου αυτό το διάστημα (Ιούλιος και Αύγουστος) τα μαγαζιά λειτουργούν Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή ως τις 9.30 το βράδυ.

 

Την Τρίτη (προχθές) όλη την ημέρα προετοιμάζονταν για να εκδοθεί ανακοίνωση που θα είχε υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ειπώθηκαν πολλά. Ως και χθες η ανακοίνωση δεν υπήρξε. Μπορεί να υπάρξει, μπορεί και να μην υπάρξει. Λέγεται ότι θα προσφέρει μια κάποια συγκεκριμένη στήριξη στην υποψηφιότητα Γιάννη Εριφυλλίδη. Λέγεται επίσης ότι κάποιοι αντιδρούν και δεν τη θέλουν. Ούτε τη στήριξη, ούτε την ανακοίνωση.

 

Αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι αυτοί που δεν θέλουν καμία ανάμιξη στις δημοτικές εκλογές. Είναι κι άλλοι (λιγότεροι) που έχουν άλλα στο μυαλό τους. Την ανακοίνωση φέρονται να υπογράφουν μέλη του κόμματος που έλαβαν μέρος στη γνωστή συνέλευση. Όπου δύο φορές έγινε προσπάθεια λήψης συγκεκριμένης απόφασης αλλά απόφαση δεν υπήρξε.

 

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης που ως γνωστόν έχει υποστηρικτές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει καθημερινά νέους υποψηφίους του. Όχι προερχόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί περιμένουν τη σειρά τους για να ανακοινωθούν αργότερα. Κι ένας λόγος που όπως φαίνεται περιμένουν λίγο παραπάνω είναι μη τυχόν και υπάρξει η προαναφερθείσα ανακοίνωση.

 

Αυτά με τον Εριφυλλίδη. Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανακοινώνει νέα ονόματα αλλά πολλά έχουν ήδη ανακοινωθεί! Η επανάληψη δεν ήταν ποτέ κακή ενέργεια. Ήταν και παραμένει «μήτηρ μαθήσεως». Υπάρχει ένας τουλάχιστον υποψήφιος του Μάκη Παπαδόπουλου που έχει ανακοινωθεί τρεις φορές μέχρι τώρα! Μια με δελτίο τύπου τον Γενάρη. Δεύτερη στην εκδήλωση του Απόλλωνα και τρίτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα…. Για όλους όσους διαβάζουν και ενημερώνονται, μένει μόνο μια απορία. Αν όλα αυτά- των επαναλήψεων- είναι για γέλια ή αν είναι για κλάματα!

 

Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, για να επανέλθουμε στα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ανακοινώσεις μελών του κόμματος που δηλώνουν στήριξη σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υποψήφιους Περιφερειάρχες και υποψήφιους Δημάρχους. Τα μέλη οργανωμένα δημοσιοποιούν τις απόψεις τους αυτές, πολλές φορές σε αντίθεση με τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι πάει να γίνει και στην Καβάλα. Ας περιμένουμε όμως, ας περιμένουμε για να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στην περίπτωση μας.

 

Ο Ντίνος Κλειτσώτης ανάρτησε φωτογραφίες από την παρουσία του σε πρόσφατη εκδήλωση- λαϊκό πανηγύρι- που πραγματοποιήθηκε στις Κορυφές. Στις φωτογραφίες βρίσκεται δίπλα δίπλα με τον βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη. Το εκλογικό κέντρο του κ. Κλειτσιώτη στην οδό Βενιζέλου λειτουργεί κάθε μέρα. Πρωί και απόγευμα.

 

6 εμπορικά πλοία είναι «δεμένα» έξω από το «Φίλιππος Β’», περιμένουν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν. Φαίνονται από μακριά, απόδειξη της κίνησης αυτήν την περίοδο. Είναι πλοία που φέρνουν πρώτη ύλη στα Λιπάσματα. Είναι πλοία που θα φορτώσουν μάρμαρα, τα οποία θα εξαχθούν ακόμη και στην Αλγερία!

 

Πρόσφατα σε ταβέρνα της πόλης εθεάθησαν μαζί οι εξής. Ο Πέτρος Σουρέτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο Άγγελος Βλάχος του ΟΛΚ, ο Γιώργος Φιλόσογλου του ΟΛΚ. Συζητούσαν τι άλλο; Την υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού. Αν και ακριβώς τι έλεγαν το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, φαίνεται να πλησιάζει η ώρα. Η ώρα της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού. Λένε στην Αθήνα ότι οι υπογραφές θα μπουν τον Σεπτέμβρη. Αμέσως μετά τη διαχείριση του νέου λιμανιού της Καβάλας θα την αναλάβει η Europort. Στο δε σχήμα που θα «προχωρήσει» το νέο λιμάνι βασικός παίκτης θα είναι φυσικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

Για το 2024 μεταφέρθηκε το σημαντικό, απαραίτητο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) Καβάλας. Το έργο αυτό συζητιέται, ωριμάζει από το 2022. Ελπίζουμε η νέα του αναβολή να είναι η τελευταία.

 

Χθες το πρωί και μετά από καιρό, η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έκανε ελέγχους σε οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων. Το μπλόκο υπήρχε σε παρκίδα του Αγίου Σίλα. Ελέγχθηκαν αρκετά αυτοκίνητα, οδηγοί και επιβάτες.

 

Οι παρατηρητικοί συμπολίτες διαπιστώνουν μεγάλα χόρτα στις διαχωριστικές νησίδες του Αγίου Σίλα. Είναι χόρτα που πρέπει να κοπούν. Δεν έγινε τόσο καιρό, πρέπει να γίνει τώρα. Ίδια περιγράφεται η κατάσταση και στο πεζοδρόμιο του δρόμου από τον Άγιο Λουκά προς το Νοσοκομείο. Σε αυτήν την περιοχή ως και την είσοδο του Νοσοκομείου, δούλευαν προχθές δημοτικοί υπάλληλοι. Πρέπει να επανέλθουν για να τελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν.

 

Ανάρτηση του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Δημήτρη Παπουτσή με αφορμή το τραγικό περιστατικό οπαδικής βίας στην Αθήνα: « Πάλι η χώρα πιάστηκε στον ύπνο… Ανείπωτη θλίψη… Θλίψη και ντροπή…».

 

Στη Θάσο θα γίνει τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη το Θ’ Συμπόσιο Θασιακών Μελετών. Εκδήλωση της δραστήριας Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Η εκδήλωση διαβάζουμε ότι θα αφορά «… τη διαφώτιση του παρελθόντος της Θάσου πάνω σε θέματα ιστορικού, αρχαιολογικού, λαογραφικού, αρχιτεκτονικού, νομικού, γλωσσικού και οικολογικού ενδιαφέροντος». Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει μια εβδομάδα προ της α’ Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

 

Μεταδόθηκε χθες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία, η είδηση του εγκλεισμού σε ψυχιατρείο του άνδρα που κατέβασε την Ελληνική σημαία στο λιμάνι κι ανέβασε της Βουλγαρίας. Αυτό, αναφέρει η ίδια είδηση, έγινε με πρωτοβουλία της οικογένειας του. Ειδικότερα του πατέρα του.

 

Γιατί όσοι τότε τον είδαν από κοντά και του μίλησαν, κατάλαβαν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωση του. Συν το ότι ενδέχεται να ήταν και μεθυσμένος όταν έκανε όσα έκανε. Με την προαναφερθείσα εξέλιξη το θέμα που ανέκυψε φαίνεται να κλείνει. Η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλγάρων που έρχονται στην Ελλάδα είναι άνθρωποι ήσυχοι. Έρχονται για διακοπές και για τίποτα άλλο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης