• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο γνωστός ηθοποιός Πιρς Μπρόσναν βρέθηκε στην Καβάλα από το μεσημέρι της Κυριακής ως χθες το πρωί. Ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Μας επισκέφθηκε λόγω του φίλου του John Paul Dejoria. Η καταγωγή του τελευταίου είναι από εδώ. Ειδικότερα της μητέρας του. Εξ αυτού του λόγου βρέθηκαν κοντά του συγγενείς του από την περιοχή του Παγγαίου. Από τη Γεωργιανή, ειπώθηκε συγκεκριμένα.

Ο Πιρς Μπρόσναν ήταν ευγενικός, συνεχώς χαμογελαστός. Συνηθισμένος με τη δημοσιότητα και τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου. Όπου και όσο έγινε αντιληπτός, δεν είπε πουθενά όχι. Φωτογραφήθηκε, συζήτησε με πολλούς και διάφορους. Ως που επιβιβάστηκε στην πολυτελή θαλαμηγό. Το ταξίδι στη χθεσινή του έναρξη επηρεάστηκε από την κακοκαιρία αφού δεν άρχισε στην ώρα του.

 


 

Ο Δήμος Θάσου προετοιμάζεται να τιμήσει συμμετέχοντας την έκθεση του Επιμελητηρίου KavalaExpo 2023. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη, οι σχέσεις του οποίου με το Επιμελητήριο είναι άριστες. Με τον πρόεδρο του φορέα ακόμη καλύτερες. Έτσι ο Δήμος Θάσου θα έχει δικό του περίπτερο στην έκθεση που όπως είναι γνωστό θα διοργανωθεί στο τέλος του μήνα.

 

Μπροστά σε ένα απρόοπτο βρέθηκαν χθες το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι. Άγνωστος το προηγούμενο βράδυ κατέβασε και έκλεψε μια από τις ελληνικές σημαίες του Δημοτικού Κήπου. Αυτή που έλειπε, αντικαταστάθηκε αμέσως. Όσο για το δράστη, κανείς δεν θα μάθει ποτέ ποιος ήταν και κυρίως ποιος ήταν ο σκοπός του.

 

«Κλείδωσε» για αύριο η επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες θα βρίσκεται στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) στις 10 το πρωί. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί την καπναποθήκη ΤΕΥΑΚΕ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Δράμα. Στην καπναποθήκη θα δει από κοντά την αξιοποίηση της. Εκεί μεταφέρεται σταδιακά το αρχείο του πρώην ΙΚΑ. Μάλιστα σύντομα θα γεμίσει ο ισόγειος χώρος κι έτσι θα αξιοποιηθεί και ο πρώτος όροφος ενός ακίνητου που καιρό έμενε κλειστό.

 

Η κυβερνητική παράταξη της Καβάλας είναι σε γενικότερη κινητοποίηση λόγω της ΔΕΘ και των εγκαινίων της το Σάββατο. Εκεί φαίνεται ότι θα βρεθούν και οι 4 βουλευτές του Νομού. Και οι 4 έχουν ενημερωθεί για την επίσκεψη Γεωργιάδη ώστε να είναι μαζί του. Και στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ και στο ΤΕΑΥΚΕ. Ενημέρωση υπάρχει φυσικά και στη ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας, ώστε να είναι κι αυτή παρούσα στο σύντομο πρόγραμμα στην Καβάλα του Υπουργού. Είναι η πρώτη επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στην πόλη μας από τις διπλές εθνικές εκλογές και μετά.

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση της Λεκάνης. Η γιορτή της πατάτας. Από πλευράς υποψηφίων ήταν οι συνηθισμένοι και αναμενόμενοι. Υποψήφιοι του Δήμου Νέστου. Υποψήφιοι των περιφερειακών εκλογών. Η προσέλευση του κόσμου ικανοποιητική. Άρα άξιζε τον κόπο που οι υποψήφιοι παρακολούθησαν το πολιτιστικό γεγονός. Είχαν κι αυτοί τις επαφές τους.

 

Εκτός από τη σημερινή αργία, οι Βούλγαροι έχουν μία ακόμη αυτόν τον μήνα. Την εθνική γιορτή της ανεξαρτησίας της χώρας τους. Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Όπως τώρα έτσι και τότε θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα επισκεφθούν μαζικά την Ελλάδα. Δηλαδή το Ν. Καβάλας.

 

Από το πρωί χθες η αστυνόμευση έλαβε τα μέτρα της στο κέντρο της πόλης. Προκειμένου να μην επαναληφθούν οι καταστάσεις της Δευτέρας. Στόχος επετεύχθη. Κι επετεύχθη για έναν και βασικό λόγο. Η κίνηση χθες ήταν μειωμένη σε σχέση με την κίνηση της Δευτέρας. Επειδή χθες δεν έβρεχε.

 

Για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Καβάλας τη Δευτέρα, σχετική ανάρτηση έκανε ο Νίκος Ίμβρος. Πρόεδρος των Αστυνομικών του Ν. Καβάλας. Έγραψε στο διαδίκτυο: «Ζούμε στην πιο ερωτική πόλη όπου όλοι θέλουμε να κατέβουμε στο κέντρο με το αυτοκίνητο μας (γιατί το εισιτήριο στο αστικό έχει μόλις 1,10€)… Οι μισοί τουρίστες χαμένοι στον 1,5 δρόμο και οι άλλοι μισοί ντόπιοι να ψάχνουν πάρκινγκ όταν σχεδόν όλα από τις 11.00 είχαν βάλει ταμπέλα full… Δύο τροχαία στο Παληό και μια δύναμη Τμήματος Τροχαίας Καβάλας συνολικά 18 ατόμων να την ψάχνουν όλοι για να καταφέρει με μαγικό τρόπο να τα “εξαφανίσει”… Όπως τα καταφέρατε διαχρονικά λουστείτε τα τώρα…Καθήστε επιτέλους και ασχοληθείτε σοβαρά με το κυκλοφοριακό της πόλης και μη ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα.. Μόντε Κάρλο τρομάρα σας…».

 

Στην κριτική που της έγινε για τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία απάντησε λέγοντας ότι είχε στους δρόμους 6 άτομα. Που; Είναι μια απορία. Πάντως επιμένει ότι και τη Δευτέρα το προσωπικό της ήταν στη θέση του. Η δε Τροχαία απαντά κι αυτή εμμέσως, ισχυρίζεται ότι τη Δευτέρα το δικό της προσωπικό ήταν στα τροχαία ατυχήματα. Εκτός Καβάλας αφού εκεί έγιναν τα περισσότερα.

 

Η έλλειψη αστυνόμευσης είναι … βούτυρο στο ψωμί των οδηγών. Όλοι σταθμεύουν δήθεν για λίγο εκεί που τους βολεύει. Αυτό γίνεται συνεχώς και επηρεάζει φυσικά τις γενικότερες κυκλοφοριακές συνθήκες. Κι είναι χαρακτηριστικό το πώς παρκάρουν όπου θέλουν και οι ανώνυμοι και οι επώνυμοι. Ακόμη κι αυτοί που υπόσχονται να λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Κι αυτοί ξέρουν να δίνουν καθημερινά το λεγόμενο … καλό παράδειγμα.

 

Χθες που ο καιρός δεν ήταν βροχερός το έργο του φυσικού αερίου συνεχίστηκε κι έκλεισε μία ακόμη φορά την οδό Φιλίππου. Για απαραίτητες εργασίες στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου με Φιλοπτώχου. Το πρωί, ως αργά το μεσημέρι, ήταν εκτός κυκλοφορίας ένας σημαντικός κεντρικός δρόμος. Κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει και σήμερα.

 

Υπάρχει μια εκκρεμότητα στο αστυνομικό δελτίο και ρεπορτάζ. Σκότωσε ή όχι την άτυχη γυναίκα το κριάρι; Περιστατικό του περασμένου Ιουνίου στο Ποδοχώρι. Ακόμη και τώρα οι αρμόδιοι συνεχίζουν να περιμένουν τα αποτελέσματα του περιβόητου τεστ DNA. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αποτέλεσμα της εξέτασης θα έχουμε σε έναν περίπου μήνα. Η αναμονή συνεχίζεται! Κι η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα…

 

Από τις 15 έως τις 17 Σεπτέμβρη θα γίνει στο Πάρκο του Φαλήρου το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Προχθές το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα της οργάνωσης παραχωρώντας τον απαραίτητο χώρο. Δίπλα στη θάλασσα και αμέσως μετά το ανοιχτό κολυμβητήριο. Το φεστιβάλ προετοιμάζεται από καιρό τώρα. Έχουν προηγηθεί εκδηλώσεις στη Θάσο αλλά και στο Δήμο Παγγαίου.

 

Λίγος κόσμος χθες το πρωί στο Marine, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υποψήφιο πρόεδρο Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μουδιασμένη, κρύα ατμόσφαιρα. Μια κατάσταση που μάλλον ήταν ίδια και στις προηγούμενες επισκέψεις υποψήφιων προέδρων. Επίσκεψη Κασσελάκη στην Καβάλα δεν ακούγεται. Δεν προβλέπεται. Αυτή, όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήταν όντως κάπως αλλιώς. Αλλά πλέον οι μέρες έφθασαν. Η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης