• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Χαιρόμαστε όταν υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις. Προέρχεται από το Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων του Νομού Καβάλας. Πρέπει και να διαβαστεί και να προβληθεί. Ο Σύνδεσμος αναφέρει: «Νιώθουμε ευγνωμοσύνη που τα μέλη του σωματείου μας βρίσκονται συχνά στο «άρμα» της αλληλεγγύης , προσφέροντας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά οι συνάδελφοι μας Κυριάκος Αθανασάς και Αλέξανδρος Φραγκάκης προσέφεραν εθελοντική εργασία ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο ηλεκτρολογικό κομμάτι σπιτιού που κάηκε ολοσχερώς, στο Ραχώνι της Θάσου». Μπράβο και στους δύο.

 


 

Οι μέρες είναι επιτέλους μέρες και των Περιφερειακών εκλογών. Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος περιόδευσε σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη. Επισκέφθηκε τα δύο δημαρχεία. Είχε συναντήσεις με τους δημάρχους και τους συνεργάτες τους. Η επίσκεψη στην Ελευθερούπολη έγινε προχθές. Στη Χρυσούπολη χθες.

 

Χθες συζητήθηκαν και τα θέματα των αποζημιώσεων των πολιτών των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου. Στην Ελευθερούπολη συμφωνήθηκε από το νέο ΕΣΠΑ – μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ- να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου εκεί που υπάρχει ανάγκη και αύξηση μαθητών. Στην παραλία Οφρυνίου. Όσο για το έργο του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας, είναι ώριμο. Θα δημοπρατηθεί σύντομα. Προβλέπεται κατασκευή και πεζοδρομίων.

 

Σήμερα θα κινηθεί στο Ν. Καβάλας ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Με πρόγραμμα συναντήσεων στην πόλη και τον υπόλοιπο Νομό. Θα τον συνοδεύουν πολλοί υποψήφιοι του. Τόσο ο Χρήστος Μέτιος όσο και ο Χριστόδουλος Τοψίδης δεν αποφάσισαν ακόμη αν θα λειτουργήσουν στην Καβάλα εκλογικά κέντρα. Δεν φαίνεται να βιάζονται για αυτό. Ο κ. Τοψίδης φέρεται να ψάχνει ακίνητο στο κέντρο της πόλης ενώ ο Χρήστος Μέτιος μπορεί και να μην έχει στην Καβάλα εκλογικό κέντρο.

 

Χθες ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης προέβλεψε μεγάλη νίκη του Χριστόδουλου Τοψίδη. «Σίγουρα θα κερδίσει ο Τοψίδης» είπε μιλώντας στην Πρωινή. Για τον εαυτό του τόνισε χαρακτηριστικά «… δεν πούλησα την ψήφο του κόσμου». Ο προερχόμενος από τη Νέα Καρβάλη δικηγόρος της πόλης συνεχίζει εντατικά την προσπάθεια του. Αισιόδοξα, καθημερινά και με την μεγάλη εμπειρία που πλέον διαθέτει.

 

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Θόδωρος Μαρκόπουλος επαναλαμβάνει την ίδια φράση: «Όπου κι αν υπάρχουν πυρόπληκτοι, στον Έβρο ή στο Δήμο Νέστου, πρέπει να αποζημιωθούν με τον ίδιο τρόπο». Φυσικά και έχει δίκιο. Σημασία δεν έχει το μέγεθος της φωτιάς και το πόσο αυτή απασχόλησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σημασία έχει να στηριχθούν όλοι όσοι ζημιώθηκαν. Επιμένει προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Μαρκόπουλος και κάνει πολύ καλά.

 

Ασθενοφόρο κινήθηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Βενιζέλου, μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο. Παρέλαβε πολίτη και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο. Επρόκειτο για άνθρωπο που ενώ περίμενε το λεωφορείο ευρισκόμενος στη στάση, αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά λιποθύμησε. Η συνέχεια δόθηκε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο. Ας είναι όλα περαστικά.

 

Μέσω συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό Center ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας μίλησε για τις παράλληλες, για τις μουσικές εκδηλώσεις της φετινής KavalaExpo 2023. Όπως καταλαβαίνουμε αυτές θα είναι αρκετές, σε σημείο η έκθεση να θυμίζει και λίγο από Cosmopolis… Λίγο από τις πολλές συναυλίες του πρόσφατου Καλοκαιριού. Τα μουσικά γεγονότα με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές φαίνεται ότι θα επισκιάσουν ακόμη και αυτό το εκθεσιακό γεγονός. Ή μήπως θα του κάνουν μεγάλο καλό; Θα φανεί στην πράξη.

 

Συνεχίστηκε χθες η απομάκρυνση από το πρώην σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, όλου του εξοπλισμού του. Δεν υπήρξε καμία ανακαίνιση όπως αρχικά ανακοινώθηκε. Η προσπάθεια έκανε το σύντομο κύκλο της και μας… αποχαιρέτησε. Δυστυχώς.

 

Στην ίδια περιοχή και από την πλευρά της Ερυθρού Σταυρού υπήρξε και μια άλλη δραστηριότητα. Και χθες έβγαιναν από το κτίριο του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) διάφορα αντικείμενα (παλιές συσκευές και παλιά έπιπλα) κι απομακρύνονταν και αυτά. Καταλαβαίνουμε ότι λόγω της σημερινής επίσκεψης στο κτίριο του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη έγινε μια προσπάθεια εσωτερικού ευπρεπισμού και καθαριότητας.

 

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ Καβάλας πρέπει να είναι χαρούμενη μιας και επιτέλους αξιοποιήθηκε η καπναποθήκη του ΤΕΑΥΚΕ στην περιοχή του Καρνάγιου. Δεκαετίες υπήρχε αυτός ο στόχος κι επιτεύχθηκε πρόσφατα. Να το γνωρίζει ο κ. Γεωργιάδης και να στηρίξει τη σημερινή διοίκηση του υποκαταστήματος ώστε να συνεχίσει αυτό που άρχισε. Ότι γίνεται στην παλιά καπναποθήκη είναι για το καλό του ασφαλιστικού φορέα αλλά και της πόλης.

 

Για το κτίριο του πρώην ΙΚΑ υπήρχαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις. Μήπως ήρθε η ώρα να τις ξανασυζητήσουμε; Θα μπορούσε δηλαδή όλο το υποκατάστημα να μετακομίσει στο κτίριο ΤΕΥΑΚΕ στο Καρνάγιο και να λειτουργήσει (ή να αξιοποιηθεί) αλλιώς το ιστορικό και κεντρικό κτίριο. Που κακά τα ψέματα, δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση.

 

Λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα και ο προεδρεύων σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Σταύρος Κουτσουμπέλης θα είναι στην Καβάλα σήμερα. Η ΑΔΕΔΥ Καβάλας οργανώνει το απόγευμα σύσκεψη συνδικαλιστών υπό την παρουσία του. Θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο διοικητήριο.

 

Χρήσιμη και με το παραπάνω η ερώτηση στη Βουλή Κυριάκου Βελόπουλου για την υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία) Θάσου. Το πρόβλημα παραμένει σε εκκρεμότητα κι η επίλυση του τώρα που επανήλθαν οι συνεδριάσεις της Βουλής πρέπει να γίνει άμεσα. Κάποιοι στην Καβάλα το ξέχασαν. Στη Θάσο όχι. Η ερώτηση Βελόπουλου βοηθά αν και από αυτήν δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα.

 

Την καθιερωμένη του φωτογραφία με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαράλαμπο Χρυσανίδη ανάρτησε προχθές ο Ανέστης Τσουρουκίδης. Εξηγεί τι συνέβη από την αποχώρηση και μετά του Ντίνου Κλειτσιώτη: «Μετά την απόφαση του κ Κλειτσιώτη να αποσυρθεί από τις δημοτικές εκλογές έπρεπε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να αποφασίσω αν θα μείνω αδρανής ή αν θα συνεχίσω την προσπάθεια μου να έρθουν καλύτερες μέρες στο Δήμο μας. Πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις εκλογές για τον Δήμο Καβαλας ως υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό «Έργο Τώρα» του Χαράλαμπου Χρυσανίδη.  Με γνώση, εμπειρία, διαφάνεια και πολλή δουλειά, είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης και των οικισμών».

 

Στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας κινούνταν χθες το μεσημέρι τα δύο οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο στη στροφή της Τόσκα. Είχαν την ίδια κατεύθυνση. Και οι δύο Βούλγαροι οδηγοί. Μπορεί και παρέα. Από τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Ρόλο έπαιξε και το ότι δεν γνώριζαν το δρόμο. Κι ενώ δεν γνώριζαν, μάλλον ανέπτυξαν ταχύτητα.

 

Αργά το βράδυ της Τρίτης αναχώρησε από το κεντρικό λιμάνι η πολυτελής θαλαμηγός με επιβάτη τον Πιρς Μπρόσναν και την παρέα του. Καθυστέρησαν λόγω καιρού. Αλλά μόλις αυτός βελτιώθηκε, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, αμέσως το ταξίδι ξεκίνησε. Οι ισχυροί άνεμοι επανήλθαν κι έτσι δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες ήταν «κλειστή» η γραμμή των φέρι μποτ του Πρίνου. Ναι αλλά ο καιρός βελτιώνεται άμεσα κι έτσι ίσως και από σήμερα το Καλοκαίρι επιστρέφει. Να σπεύσουν στις παραλίες οι τουρίστες και όχι με τα αυτοκίνητα τους στο κέντρο της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης