μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αγιασμός για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων του συνοικιακού συλλόγου στο Βύρωνα «Η Μεταμόρφωση». Παραβρέθηκαν η διοίκηση του συλλόγου, μέλη και κάτοικοι της περιοχής. Ο σύλλογος προοδεύει συνεχώς. Επεκτείνει τη δραστηριότητα του που είναι και πολιτιστική με εκδηλώσεις αλλά και δραστηριότητα ανάδειξης των διαφόρων προβλημάτων της συνοικίας. Για την επίλυση τους από τους αρμοδίους. Στον αγιασμό παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Εριφυλλίδης. Η φωτογραφία από την τελετή του αγιασμού είναι της Κατερίνας Αλεξανδρή.

 


 

Ο συμπολίτης έμπορος Παναγιώτης Κυριακίδης είχε ανακοινωθεί (από τους πρώτους)  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Ντίνο Κλειτσιώτη. Κι ενώ ήταν απολύτως έτοιμος, έμαθε από το τηλέφωνο τα νέα της αποχώρησης και υποχώρησης. «Λόγω αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων» είπε χθες μιλώντας στην Πρωινή. Στη συνέχεια έκανε και λίγη κριτική στον επικεφαλής. Σημείωσε ότι η απόφαση αποχώρησης έπρεπε να παρθεί συλλογικά. Απ’ όλους όσους είχαν ανακοινωθεί υποψήφιοι, μετείχαν στη μεγάλη ομάδα. «Είχαμε έναν μήνα μπροστά μας. Μπορούσαμε να ανατρέψουμε τις δημοσκοπήσεις» συμπλήρωσε.

 

Με την αποχώρηση του συνδυασμού Ντίνου Κλειτσιώτη, πριν από μία εβδομάδα, ο Παναγιώτης Κυριακίδης δέχθηκε (όπως επίσης δήλωσε) προτάσεις απ’ όλους τους άλλους συνδυασμούς. Αλλά όπως εξήγησε «… δεν ήθελα να ενταχθώ σε κανέναν άλλο υποψήφιο δήμαρχο». Αυτό άλλωστε έκαναν οι περισσότεροι υποψήφιοι με τον κ. Κλειτσιώτη. Το εκλογικό κέντρο του οποίου στην οδό Βενιζέλου άδειασε από έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό. Την προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, έμειναν για να θυμίζουν μόνο οι ταμπέλες. Οι εξωτερικές πινακίδες. Αυτές παραμένουν προσωρινά στη θέση τους.

 

Ξανάρχισαν χθες το πρωί οι εργασίες στα πεζοδρόμια της οδού Κουντουριώτου. Θα στρωθούν από την αρχή και φυσικά θα είναι πιο πλατιά. Η νέα κατάσταση θα είναι έτοιμη περίπου σε έναν μήνα από σήμερα. Στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό κι αυτά τα πεζοδρόμια να καταληφθούν από τραπεζοκαθίσματα και σταθμευμένα δίκυκλα. Έτσι δεν γίνεται πάντα;

 

Συμπολίτης φωτογράφησε τα πολλά παρκαρισμένα δίκυκλα μέσα στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά. Έκανε αναφορά στο Δήμο ζητώντας αυτή η συνήθεια να σταματήσει. Μιας και πρόκειται για πεζόδρομους. Λίγες μέρες μετά ο Δήμος και δια της γνωστής εφαρμογής Novoville του απάντησε ότι το αίτημα του επιλύθηκε. Ακόμη και σήμερα όλοι οι πεζόδρομοι είναι και χώρος παρκαρίσματος δικύκλων. Άρα η υποτιθέμενη επίλυση ήταν στιγμιαία και σα να μην έγινε ποτέ!

 

Το απόγευμα της Τετάρτης, έγκαιρα είναι αλήθεια, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ειδοποίησε αυτούς που έπρεπε για τη ματαίωση της επίσκεψης του στην πόλη μας. Λόγω των καιρικών συνθηκών και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνταν. Δικαιώθηκε. Χθες αποφάσισε το ίδιο για τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Έμαθε πρώτη τη ματαίωση της επίσκεψης. Αν έρχονταν στην Καβάλα ο κ. Γεωργιάδης, σίγουρα θα τη συναντούσε. Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές Καβάλας. Κι αυτοί τη νομαρχιακή επιτροπή.

 

Στο Γαλαξία θα κάνει την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση και ομιλία στην Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Γενικά οι υποψήφιοι ετοιμάζουν τις ομιλίες τους πριν τις εκλογές (και κοντά στην 8η Οκτώβρη) σε κλειστούς χώρους προκειμένου να μην ρισκάρουν στα θέματα καιρού.

 

Βλέποντας το τι γίνεται στην τουριστική Καβάλα, οι ξενοδόχοι της Δράμας ξεκίνησαν έρευνα για την τουριστική ανάπτυξη του γειτονικού νομού. Ένα «πλούσιο» ερωτηματολόγιο που το απευθύνουν παντού. Σε πολίτες και επαγγελματίες του Ν. Δράμας. Κάπου μεταξύ των πολλών ερωτήσεων τίθεται το ερώτημα για την ανάπτυξη του τουρισμού: α) Η Δράμα σε συνδυασμό με την Καβάλα; Β)Η Δράμα με την Καβάλα και τη Ξάνθη; ή γ) Η Δράμα μόνη της;

 

Έχει ενδιαφέρον να βρει κάποιος και να διαβάσει όλα τα ερωτήματα. Θα καταλάβει τι σημαίνει μια περιοχή να μην έχει καθόλου ή σχεδόν καθόλου τουρισμό ενώ δίπλα της συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μακάρι να καταφέρουν να πάρουν κι οι Δραμινοί ένα τουριστικό μερίδιο μιας και η απόσταση από την Καβάλα είναι σχετικά μικρή. Άλλωστε η διαμονή στη Δράμα το Καλοκαίρι ήταν και παραμένει φθηνότερη σε σχέση με την Καβάλα.

 

Την προηγούμενη και την προπροηγούμενη εβδομάδα η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για το βασικό και μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου. Την μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Αυτό έγινε μέσω ανακοινώσεων 3 βουλευτών- που το επισκέφθηκαν- και μέσω σύσκεψης τοπικών φορέων και παραγόντων. Όλοι υποσχέθηκαν βοήθεια και πίεση στο Υπουργείο Υγείας. Χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις άμεσα. Αλλιώς, είπαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης και του σωματείου εργαζομένων, το Νοσοκομείο Καβάλας θα κάνει βήματα προς τα πίσω.

 

Πέρασαν οι μέρες. Η εκκρεμότητα άρχισε να ξεχνιέται. Όσα άλλα μεσολάβησαν φαίνεται να έκρυψαν το σημαντικό. Το επείγον. Κακώς. Κυρίως οι βουλευτές του Νομού Καβάλας οφείλουν να απαντήσουν στα απλά ερωτήματα: Τι έκαναν από την ενημέρωση τους και μετά για το προαναφερθέν πρόβλημα; Τι αποτέλεσμα είχαν οι ενέργειες τους; Έκαναν κάτι ή το άφησαν για αργότερα; Τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας. Ανέδειξαν μέσω ψηφισμάτων το ίδιο πρόβλημα; Γιατί κάτι τέτοιο είχαν υποσχεθεί τότε οι δύο Δήμαρχοι.

 

Γενικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το Νοσοκομείο. Τις ανάγκες και τις ελλείψεις του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θέματα του Ε.Σ.Υ. Αν τα ξεχάσουμε, τότε σύντομα ούτε Νοσοκομείο θα υπάρχει και ούτε Ε.Σ.Υ. Μόνο οι πολίτες πιέζοντας μπορούν να υποχρεώσουν τους αιρετούς να δράσουν. Την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα, τα αυτονόητα για ένα Νοσοκομείο στην πραγματικότητα Περιφερειακό. Το Νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Τη συζήτηση την άρχισε ο Κωστής Σιμιτσής. Ισχυρίζεται ότι η νομοθεσία απαγορεύει κατασκευή παρκινγκ κάτω από αυλές σχολείων. Άλλοι δηλώνουν το αντίθετο. Ο διάλογος – για το σχολείο των Ποταμουδίων αναπτύχθηκε ηλεκτρονικά τις προηγούμενες ημέρες. Πιο «επιθετικός» ο Άκης Τελίδης. Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την Αναστασία Ιωσηφίδου έγραψε: «Ας μας πούνε σε ποσά χρόνια θα κατασκευαστεί ένα υπόγειο παρκινγκ ,ποιο είναι το κόστος και από που θα πάρει έγκριση σε αύλειο χώρο σχολείου! Ας σταματήσουν οι μπαρούφες ο κόσμος που γνωρίζει γελάει». Από τις λίγες, τις ελάχιστες φορές που συμφωνούν Σιμιτσής με Τελίδη.

 

Με καταγωγή από τη Θεσσαλία, ο συμπολίτης καθηγητής Πέτρος Τσιάρας απευθύνει έκκληση για βοήθεια στις περιοχές που πλημμύρισαν. Έμειναν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό: «Θερμή παράκληση. Σε κάθε πολίτη της πόλης της Καβάλας. Σε πολιτιστικούς συλλόγους , στο Δήμο Καβάλας στην Αντιπεριφερεια Καβάλας τη στήριξή σας για τον Νόμο Καρδίτσας που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά. ΠΑΡΑΚΑΛΩ!». Είναι βέβαιο ότι από χθες ή το αργότερο από σήμερα οι Καβαλιώτες θα ανταποκριθούν. Πρέπει να βοηθήσουν. Βλέπουμε άλλωστε τι συμβαίνει. Περιοχές πολλές και με πολλούς ανθρώπους βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν λύνεται σήμερα αύριο. Θα περάσουν μέρες μέχρι την Καρδίτσα να επανέλθει η κανονικότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης