• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Όχι ότι δεν προσπαθούν. Προσπαθούν διαρκώς. Μα δεν μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν αυτό που φαίνεται, αυτό που είναι σωστό. Σε μια πραγματική συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς. Με πράξεις πολλές και γενναίες και όχι με λόγια. Δικαιολογούνται οι άνθρωποι για τη στάση τους καθώς παίζει ρόλο κι η απόσταση. Είμαστε πολύ μακριά από το πρόβλημα, γεγονός καθοριστικό για τη συμπεριφορά μας. Έτσι λοιπόν στη διάρκεια του τριήμερου (Παρασκευή έως Κυριακή) έγιναν πολλά στο Ν. Καβάλας. Πολλά συνηθισμένα, καθιερωμένα και πανηγυρικά. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό. Λες και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.

 

Πέντε με δέκα λεπτά αφιέρωσαν οι περισσότεροι. Αυτή ήταν η συμπαράσταση και η συμπόνια τους. Πέντε με δέκα λεπτά ενημέρωσης. Μετά μια ή δύο κουβέντες σχετικές με το πρόβλημα. Κι αμέσως μετά η ζωή συνεχίζεται. Όπως άλλωστε θα συνεχιστεί σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες. Γιατί πάντα το πρόβλημα το έχουν μόνο οι συγκεκριμένοι. Αυτοί που είδαν τη περιουσία τους να καταστρέφεται, αυτοί που είδαν τους κοντινούς τους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε την άνεση να τα μαθαίνουμε από απόσταση. Από τον καναπέ του σπιτιού μας ή στο κάθισμα της ταβέρνας και της καφετέριας….

 

Ανακύπτει ζήτημα στην τοπική ΝΔ. Εσωτερικό και σοβαρό. Νέα επεισόδια του γνωστού διαρκούς σήριαλ. Μόνο αφορμή είναι η υποψηφιότητα Τοψίδη και το ότι κάποιοι κομματικοί την προτιμούν σε σχέση με την υποψηφιότητα Μέτιου. Μια πολύ καλή αφορμή να συνεχίσουν να μαλώνουν μεταξύ τους. Όπως μαλώνουν τα παιδιά. Μικρά και μεγάλα.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης υπερασπίζεται την υποψηφιότητα Μέτιου. Ζητά να ληφθούν μέτρα σε όσους είναι αντίθετοι. Γνωρίζοντας καλά ποιοι είναι αυτοί. Οι αντίθετοι του απαντούν προσωπικά ενώ στον «ηλεκτρονικό» καυγά μετέχουν «τρολ». Τα γνωστά «τρολ». Κι ενώ ο κόσμος καίγεται ή πνίγεται (έστω της Θεσσαλίας), αυτοί τα δικά τους. Κι όσοι αποφασίζουν να εμπλακούν με επιχειρήματα, γίνονται στόχοι. Των «τρολ» και όχι μόνο. Κι έχουν να δουν πολλά ακόμη τα μάτια μας.

 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Μακάριος Λαζαρίδης με αξιοπρόσεκτη παρουσία στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Χωρίς να υπολογίζουμε το τι έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο, κατάφερε και έδωσε ήδη 8 συνεντεύξεις. Κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον 3 στον έντυπο τύπο. Προβάλλοντας τις κυβερνητικές απόψεις επί τακτικών, γνωστών ή έκτακτων και σοβαρών θεμάτων.

 

Μέσα ενημέρωσης(;) στην Καβάλα αρχίζουν το γνωστό προβοκατόρικο τροπάριο. Τις ηλεκτρονικές- τάχα- δημοσκοπήσεις. Είναι οι ίδιες ιστοσελίδες που παρουσίασαν ίδια συμπεριφορά παραμονές και των βουλευτικών εκλογών. Εκείνα τα υποτιθέμενα, αξέχαστα γκάλοπ τους έδειχναν δεύτερο σε σταυρούς τον Μακάριο Λαζαρίδη, πολύ κοντά μάλιστα στο Νίκο Παναγιωτόπουλο! Τόσο αξιόπιστα…

 

Περνούν οι μέρες του Σεπτέμβρη, είμαστε σχεδόν στη μέση του, αλλά επίσημες εξελίξεις στην υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού δεν υπάρχουν. Κι ενώ δεν υπάρχουν, συνεχίζονται οι φήμες. Οι πρόσφατες αναφέρουν ότι η διαχείριση του «Φίλιππος Β’» δεν θα γίνεται από τη Europort γιατί- σύμφωνα με τις ίδιες φήμες- αποχωρεί κι αυτή από το κοινοπρακτικό σχήμα! Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τι μένει; Μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μια εταιρία που δεν έχει σχέση με λιμάνια. Όχι ακόμη. Ακούγεται λοιπόν ότι μόνη της θα το διαχειριστεί, στηριγμένη σε προσωπικό και στελέχη από την Καβάλα.

 

Στη λαϊκή αγορά ήταν το Σάββατο οι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την περιοδεία του συνδυασμού του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Σε έναν από τους πάγκους τους κέρασαν μπανάνες. Έκαναν ένα διάλειμμα και τις έφαγαν, φωτογραφίζοντας μάλιστα την ευχάριστη διαδικασία. Ο κ. Μουριάδης ανέβαλε λόγω πλημμυρών τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου (αν και κάποιοι που δεν ήξεραν προσήλθαν στο χώρο) ενώ η Αναστασία Ιωσηφίδου πρόλαβε να παραστεί έστω λίγο και στο συνέδριο δικονομολόγων που έγινε στην πόλη μας.

 

Ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε κανονικά τη Ξάνθη μη αλλάζοντας το πρόγραμμα του. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας τελικά δεν ήρθε στην Καβάλα. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής τον περίμεναν στο δικαστικό μέγαρο. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν απολύτως έτοιμος. Μέχρι και κεράσματα διέθετε για να τα συνοδεύσει με τον καφέ που θα του πρόσφερε. Η επίσκεψη ματαιώθηκε χωρίς έγκαιρη ενημέρωση κι έτσι άπαντες αποχώρησαν απογοητευμένοι. Και τα κεράσματα επίσης. Αποσύρθηκαν κι αυτά…. Μα καλά, ξέχασε να τους ενημερώσει ότι δεν θα επισκεφθεί το δικαστικό μέγαρο; Είναι δυνατόν;

 

Ο υποψήφιος Ανέστης Τσαβδαρίδης για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει και σχετικά με τις εκλογές στο Δήμο Παγγαίου, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Ξέρετε με τι θυμώνω περισσότερο. Μ’ εκείνους τους καθωσπρέπει που κάνουν πως δεν ξέρουν! Είναι θλιβεροί». Το συμπέρασμα, η άποψη που διατυπώνει ταιριάζει και σε πολλά άλλα. Και άλλων Δήμων…

 

Ανάρτηση του Δημήτρη Παπουτσή για τα πρόσφατα και τραγικά γεγονότα: «Άλλη μια Κυριακή με την ζωή και τα όνειρα πολλών συνανθρώπων μας θαμμένα… Λίγες μέρες πριν στην στάχτη… Τώρα στη λάσπη… Κουράγιο πατρίδα μου…».

 

Την Παρασκευή Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή. Είδηση της ΕΡΤ Κομοτηνής: «Η  μεγάλη εμπορική γιορτή της Κομοτηνής “Λευκή Νύχτα ” θα γίνει  την επόμενη Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, με πολλές εκπλήξεις, μεγάλες προσφορές ,μουσικά σχήματα και διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Χωρίς βέβαια να λείπουν τα γευστικά ταξίδια που τόσο χαρακτηρίζουν την πόλη μας .Με σύνθημα , « Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά μας», ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί το αγοραστικό κοινό να συμμετέχει στην γιορτή».

 

Διαβάστε επίσης