• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το βασικό συμπέρασμα από την προχθεσινή εκδήλωση του συνδυασμού του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη είναι ότι διατηρεί – όπως φάνηκε στο γεγονός- τις δυνάμεις του. Στην πόλη και στο Ν. Καβάλας. «Και τις αυξάνουμε…» σπεύδει να συμπληρώσει ο υποψήφιος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Γιατί όντως η εκδήλωση της Κυριακής τόνωσε το ηθικό, βελτίωσε περαιτέρω την ψυχολογία. Ήταν η πρώτη στην ΑΜΘ. Η παράταξη λειτουργεί από την Κυριακή το εκλογικό της κέντρο στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης αισιοδοξεί και συνεχίζει την προσπάθεια του για όσες προεκλογικές μέρες απέμειναν.

 

Αρκετοί οι παρόντες υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας. Όλοι τους ήταν και στην αντίστοιχη εκδήλωση του Χρήστου Μέτιου. Πολλοί οι λοιποί υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών. Αλλά εκεί ήταν, μπροστά μπροστά μάλιστα, και ο Βαγγέλης Παππάς. Στο κοινό και απολυμένοι των Πετρελαίων. Αυτή η καλή μεταξύ τους σχέση άρχισε το 2019 και συνεχίζεται.

 

Κόσμος της ΝΔ Καβάλας φυσικά και παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Έλειψαν οι κομματικοί παράγοντες καθώς σε αυτούς φαίνεται να έπαιξε ρόλο η στάση του κόμματος και η αυστηρή γραμμή που δόθηκε. Μία ακόμη φορά ο κ. Τοψίδης ξεχώρισε και παρουσίασε με ειδικό τρόπο και τον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Τοψίδης έκανε και στον παρόντα πρώην Δήμαρχο κ. Στάθη Εριφυλλίδη.

 

Ανανεώθηκαν χθες οι αποδόσεις της εταιρίας «Στοίχημαν» για το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο στην ΑΜΘ όσο και στο Δήμο Καβάλας. Όλων οι αποδόσεις μειώθηκαν. Έστω λίγο. Έτσι ο Χρήστος Μέτιος παραμένει φαβορί με απόδοση 1,35 κι ο Θόδωρος Μουριάδης στο Δήμο Καβάλας με 1,55. Αυτές οι αποδόσεις, όση σημασία έχουν, ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι ανάλογα με τις εκτιμήσεις της στοιχηματικής εταιρίας. Κάποιοι που δοκίμασαν να βάλουν στοίχημα, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν όρια στα ποσά. Με αποτέλεσμα η πρόθεση τους να μην υλοποιηθεί.

 

Σύσσωμη η ΝΔ της Καβάλας συνόδευσε χθες τους δύο επισκέπτες βουλευτές του κόμματος που περιόδευσαν στην πόλη και στο Νομό. Υπήρξε μια κινητοποίηση και μια δράση χαρακτηριστική της γενικότερης κατάστασης. Φανερή η όρεξη και μια κάποια αγωνία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Γεωργαντάς φέρεται να έπλεξε το εγκώμιο του φίλου του Ντίνου Κλειτσιώτη. Διατύπωσε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη λύπη του που τελικά ο Ντίνος δεν είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην Καβάλα.

 

Περιμένοντας τον κ. Γεωργαντά (ο κ. Μπαρτζώκας έφθασε στην Καβάλα με καθυστέρηση και δεν ήταν στη συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη), ο Μπάμπης Δράκος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Για μια σύντομη, ιδιωτική συζήτηση με τον Αλέξη Πολίτη. Κεκλεισμένων των θυρών. Μόνο οι δυο τους γνωρίζουν το τι συζήτησαν. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας επέλεξε να μείνει εκτός αίθουσας. Δεν παρίστατο στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Πολίτη. Άγνωστος ο λόγος.

 

Εκεί ήταν και υποψήφιοι με το Χρήστο Μέτιο. Ξεχώρισε ο κ. Παύλος Ζησίμου. Τις προηγούμενες μέρες έλαβε νέα ουσιαστική προεκλογική πρωτοβουλία, η οποία σχολιάζεται θετικά. Ο δε κ. Ζησίμου ανέλαβε να εξηγήσει το σκοπό της. Αν και σύντομα φαίνεται ότι θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Ήταν κάτι διαφορετικό, τηλεφωνικό. Με στόχο ανθρώπους της κοινωνίας. Και του κόμματος.

 

Στην Αθήνα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ. Με την έναρξη της διαδικασίας ο Γιώργος Καββαθάς είχε μια έκπληξη για την Καβάλα. Πρότεινε πρόεδρο της συνέλευσης τον Θόδωρο Χατζηχρήστου. Ο οποίος εκτέλεσε άριστα τα καθήκοντα του. Στην Αθήνα για τη συνέλευση ήταν επίσης οι Αρσονιάδης, Παναγιωτίδης, Βαφείδης και Χατζούλης.

 

Μέσα σε αυτήν την προεκλογική δραστηριότητα και φούρια, υπάρχουν και άλλες ειδήσεις. Περισσότερο συνηθισμένες. Ο Δήμος Νέστου εξασφαλίζει όχημα μέσω δωρεάς του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάρκας μερσεντές. Μεταχειρισμένο, βρίσκεται σε χώρο του Τελωνείου της Ξάνθης. Η Δημωφέλεια επιχορηγείται με ποσό 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δράση «CosmoArts:”The Art of Light” & “UnderWater”». Πρόκειται για δράση του φεστιβάλ Cosmopolis.

 

Προσεγμένη εκδήλωση που έγινε με πολύ κόσμο το απόγευμα της Κυριακής. Για τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση (!) του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας. Κι ενώ στην υπόθεση υπήρξε ουσία, ο λόγος για αυτήν είναι αρκετά περίεργος. Πρώτη φορά ακούμε – και γίνεται εκδήλωση- για την επέτειο όχι από την κατασκευή αλλά από τη θεμελίωση. Η θεμελίωση ήταν και παραμένει κάτι συμβολικό. Από αυτά που ξεχνιούνται γρήγορα. Ωστόσο στη συνοικία έψαχναν να βρουν αφορμή για εκδήλωση κι αφού δεν βρήκαν άλλη, βρήκαν τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση του ιερού ναού! Ασυνήθιστο όντως.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης