μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα έχει αυτά τα προβλήματα η τρέχουσα προεκλογική περίοδος. Η συχνή συναναστροφή με πολύ κόσμο αυξάνει το ενδεχόμενο ασθένειας. Ήδη η Μαρία Βαρύτη και ο Νίκος Ηλιόπουλος ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σπίτι τους με κορωνοϊό. Η κ. Βαρύτη είναι υποψήφια Δήμαρχος Παγγαίου και ο Νίκος Ηλιόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με το συνδυασμό του Δαμιανού Καγκελίδη. Και οι δύο ενημερώνουν ότι θα επανέλθουν σε κανονική προεκλογική δραστηριότητα μετά από λίγες μέρες. Ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα σε όλους τους άλλους υποψήφιους να είναι- όσο γίνεται- προσεκτικοί.

 

Στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκληρώθηκε το δεύτερο και τελευταίο debate των υποψήφιων Δημάρχων της Καβάλας. Και μόνο η ώρα που μεταδόθηκε η εκπομπή είναι αρκετή για να μειώσει την τηλεθέαση. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη του Σέντερ, αυτή του Ένα τσάνελ περιελάμβανε πιο πολλές και πιο μεγάλες χρονικά διακοπές για διαφημίσεις. Κι επειδή ήταν το τελευταίο debate, άπαντες «ανέβασαν» τους τόνους.

 

Επόμενο σημαντικό προεκλογικό γεγονός οι συγκεντρώσεις που ετοιμάζει κάθε υποψήφιος Δήμαρχος. Όλες την ερχόμενη εβδομάδα. Και χθες υπήρχε η διαμάχη για τη συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 5 Οκτώβρη. Ο Γιάννης Εριφυλλίδης δέχονταν πιέσεις να υποχωρήσει μα δεν υποχωρούσε (ώστε στην πλατεία εκείνο το βράδυ να μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος). Χθες το πρωί υπήρχε έντονη φήμη ότι το θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίσει και να αλλάξει τα δεδομένα;

 

Ένα βασικό κομμάτι της προεκλογικής περιόδου εξελίσσεται διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παντού και όχι μόνο στην Καβάλα. Από τότε που τα ίδια μέσα επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη γνωστή επιτυχία του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, άπαντες οι υποψήφιοι επιμένουν σε αυτού του είδους την προβολή. Πολλές φορές αντιγράφουν την πρακτική, την τακτική Κασσελάκη. Παραβλέποντας ότι Κασσελάκης είναι μόνο ένας. Βλέπουμε όλο και συχνότερα βίντεο που έχουν κάτι από Στέφανο. Τι έμεινε; Έμεινε να φορέσουν (όλοι όσοι τον μιμούνται) λευκό πουκάμισο…

 

Σημαντική μέρα η αυριανή για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Στους χώρους του θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας με το λιμάνι του Μπουργκάς. Για την ενίσχυση αυτής της προοπτικής και της συνεργασίας το πρωτόκολλο θα συνυπογράψουν τα Επιμελητήρια και οι Δήμοι των δύο πόλεων. Ο ΟΛΚ περιμένει πάντα ενημέρωση από την Αθήνα προκειμένου να υπογραφεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η υπό παραχώρηση του «Φίλιππος Β’». Φαίνεται ότι η τελετή δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα.

 

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Αναστασία Ιωσηφίδου η κ. Φωτεινή Κόγια. Αφήνει πίσω της μια πετυχημένη παρουσία 9 συνεχόμενων ετών στο τοπικό συμβούλιο της Καβάλας. Εκεί η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου είναι πιθανό να έχει διάδοχο την κόρη της. Υποψήφια επίσης με την κ. Ιωσηφίδου. «Όλη η Καβάλα ξέρει ποια είναι η Αναστασία Ιωσηφίδου. Γνωρίζει τις διάφορες επιτυχίες της ως πρόεδρος της Δημωφέλειας. Αυτό θα κάνει και ως Δήμαρχος Καβάλας» είπε χθες η Φωτεινή Κόγια σε συνέντευξη της στην Πρωινή.

 

Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας ο πρώην Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Μετά από μήνυση της κ. Γατούλα. Κατηγορούνταν για εξύβριση και συκοφαντική της δυσφήμηση. Ήταν μια άτυχη στιγμή του κ. Τσομπανόπουλου που ενώ μιλούσε ιδιωτικά κατά της κ. Γατούλα και δεν είχε προσέξει ότι το μικρόφωνο μπροστά του (σε μια διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου) ήταν ανοιχτό. Έτσι ακούστηκαν δημοσίως λόγια που δεν έπρεπε. Το επίδικο περιστατικό έγινε στις 4 Απριλίου του 2018. Η υπόθεση δικάστηκε τις προάλλες μετά από αρκετές αναβολές.

 

Μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του είχε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Κώστας Τάτσης. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο. Ήδη επέστρεψε σπίτι του. Ευχόμαστε περαστικά.

 

Αλλαγές στην αγορά. Το σούπερ μάρκετ στην παραλιακή οδό και δίπλα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ από «Kosmoplus» έγινε «Οκ» σούπερ μάρκετ. Εταιρίας από τη Θεσσαλονίκη. Στην Ομόνοια το πρώην κατάστημα Φέσσα (Ομονοίας και Αβέρωφ) δεν υπάρχει. Μετατρέπεται σε κατάστημα ενδυμάτων. Μια νέα επιχείρηση ετοιμάζεται να λειτουργήσει σε ένα ακόμη γωνιακό χώρο, Ομονοίας και Εθνάρχου Μακαρίου.

 

Στην εκδήλωση του Χριστόδουλου Τοψίδη υπήρξε και μια ιδιαίτερη στιγμή. Μια διαφορετική συμβολική και ουσιαστική φωτογραφία. Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος φωτογραφήθηκαν με την Μαρίνα Παυλίδου. Κόρη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, δικηγόρος στη Ξάνθη. Η κ. Μαρίνα Παυλίδου συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική προσπάθεια Τοψίδη. Έτσι την περασμένη Κυριακή ήταν παρούσα στην εκδήλωση που έγινε στο Γαλαξία.

 

Διαβάστε επίσης