• 28 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η συνεχιζόμενη προεκλογική περίοδος έχει πάντα και την άλλη της πλευρά. Τη διαφορετική και ευχάριστη. Χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης παρέδωσε στο τοπικό συμβούλιο των Αμισιανών έναν καρδιογράφο. Για τις ανάγκες του ιατρείου του χωριού. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Παγγαίου και της δημοτικής κοινότητας των Αμισιανών χάρηκαν πολύ τη δωρεά μιας και το ιατρείο την είχε ανάγκη. Εξ αυτού του λόγου ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Πολίτη.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο Αντιπεριφερειάρχης ακόμη και τώρα, στη λήξη της προεκλογικής περιόδου, υλοποίησε και υλοποιεί παρόμοιες ενέργειες προσφέροντας χαρά σε ανθρώπους που για να εξυπηρετηθούν ιατρικά έπρεπε να έρθουν στην Καβάλα. Ή να μεταβούν στο κοντινότερο κέντρο υγείας.

 

Ο Παύλος Ζησίμου (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Χρήστο Μέτιο) πρωτοτύπησε. Μοίρασε και μοιράζει τα ψηφοδέλτια του αλλά εντός του φακέλου- του παραδοσιακού φακέλου με τα ψηφοδέλτια- πρόσθεσε βιολογικούς μη τροποποιημένους γενετικά σπόρους. Από βασιλικό. Μια συμβολική κίνηση προκειμένου αυλές και μπαλκόνια να γίνουν πιο πράσινα και πιο όμορφα. Είναι κάτι που δεν το σκέφθηκε κανείς άλλος υποψήφιος. Το σκέφθηκε και το έκανε πράξη ο Παύλος Ζησίμου.

 

Τόσο ο Στέλιος Ηλιόπουλος (υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με την παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία) όσο και ο Χάρης Σεϊτανίδης (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη Μαζί για την Αλλαγή) κλήθηκαν να σχολιάσουν τα ψηφοδέλτια Μέτιου- Τοψίδη. Περισσότερο αυτό του κ. Τοψίδη. «Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος» είπε ο κ. Ηλιόπουλος και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την παράταξη του «… για να αλλάξουν τα πράγματα». Ο Χάρης Σεϊτανίδης είπε για την παράταξη Τοψίδη: «Είναι η άλλη όψη της ίδιας λίρας που όμως είναι κάλπικη».

 

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται τη Δευτέρα στην Καβάλα. Το ακριβές και αναλυτικό του πρόγραμμα ακόμη και χθες ήταν αντικείμενο συζητήσεων. Η Καβάλα έκανε τις προτάσεις της, αποφασίζει και μάλλον τις αποδέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Προσπαθεί να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ο Παράσχος Αγανικόλας. Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας το 2014, για όσους το ξέχασαν. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αναστασία Ιωσηφίδου. Γιατί με την Αναστασία; «Είναι αποτελεσματική, δίνει λύσεις» τόνισε χθες. Ο κ. Αγανικόλας βρίσκεται σε φόρμα, συνεχίζει να γνωρίζει καλά τα προβλήματα των Καβαλιωτών. Αυτό προέκυψε ξεκάθαρα από τη χθεσινή του συνέντευξη στην Πρωινή.

 

Τελικά τα κατάφερε το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνεδρίασε με οριακή και «μικρή» απαρτία το απόγευμα της Τετάρτης. Έλαβε τις αποφάσεις που έπρεπε. Χθες τα μέλη του κλήθηκαν να συνεδριάσουν μία ακόμη φορά, δια περιφοράς. Για ένα και μοναδικό γραφειοκρατικής φύσεως θέμα.

 

Αρκετές εβδομάδες τώρα βρίσκεται παρκαρισμένο σε παρκίδα κοντά στην είσοδο της Καβάλας (αμέσως μετά την διασταύρωση της Περιμετρικής και προς τον Άγιο Σίλα) μικρό κλειστό φορτηγό. Με γερμανικές πινακίδες. Μοιάζει παρατημένο. Μέσα δεν είναι κανείς. Διερχόμενοι εξέφρασαν την απορία τους. Απευθύνθηκαν ακόμη και στην αστυνομία. Χωρίς καμία αλλαγή της κατάστασης.

 

Δεν υπάρχει καμία σχεδόν κυκλοφοριακή παιδεία στους περισσότερους οδηγούς. Παρά τα άμεσα ή έμμεσα μαθήματα. Παρά τα προς αποφυγή παραδείγματα. Οι Έλληνες οδηγοί κάνουν μόνο κριτική αφού πάντα κάποιος άλλος ευθύνεται. Για όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει καθημερινά από τις παράνομες σταθμεύσεις στο κέντρο της Καβάλας. Αυτές δημιουργούν το βασικό πρόβλημα. Κι επειδή αστυνόμευση δεν υπάρχει, όπως κι άλλες φορές σημειώσαμε, κάθε οδηγός κάνει ότι τον βολεύει. Και όχι ότι πρέπει. Απόγευμα Τετάρτης παρκάρισμα διπλή σειρά στη Βενιζέλου (μπροστά στο Γαλαξία) μπόλικο. Κι όλοι οι άλλοι περίμεναν σε ουρά που αμέσως δημιουργήθηκε…

 

Αγέλη αδέσποτων σκυλιών κυκλοφορεί συχνά κοντά στο 6ο Γυμνάσιο. Επιτίθεται στα παιδιά, έγραψε μήνυμα στην Πρωινή γονέας. Τόσο στην άφιξη όσο και κυρίως στην αποχώρηση τους από το σχολείο. Εφόσον αυτή η περιγραφή είναι σωστή, ο Δήμος Καβάλας πρέπει να ασχοληθεί με την υπόθεση.

 

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Καβαλιώτη υπουργό Μετανάστευσης κ. Καιρίδη. Διαβάζουμε ότι του έθεσε συγκεκριμένο θέμα για την απασχόληση συγκεκριμένου προσωπικού. Μόνο αυτό. Δηλαδή για την αύξηση των προσφύγων σε μια έκταση που η Καβάλα θέλει να την αξιοποιήσει διαφορετικά δεν του είπε τίποτα; Αυτό καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη.

 

Εγκαινιάζεται το απόγευμα η έκθεση του Επιμελητηρίου KavalaExpo 2023. Φέτος είναι διαφορετική. Από τη μια με πάρα πολλές παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις. Από την άλλη με πάρα πολλούς υποψήφιους. Γιατί η έκθεση σήμερα θα συγκεντρώσει όλους τους υποψήφιους: Του Δήμου Καβάλας και των άλλων Δήμων του Νομού. Των Περιφερειακών εκλογών.

 

Αν οι παρόντες υποψήφιοι πουν να μοιράσουν το υλικό τους, κάθε περίπτερο της έκθεσης θα χρειαστεί ειδικό χώρο για τα προεκλογικά έντυπα. Κατόπιν τούτου η επιτυχία των εγκαινίων θεωρείται βέβαιη (με τόσους υποψήφιους παρόντες).

Διαβάστε επίσης