• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Περισσότερο στους συνοικιακούς. Άλλοτε άνδρες, άλλοτε γυναίκες. Πάντα φορτωμένοι με έντυπο υλικό. Αφήνουν τους φακέλους έξω από κάθε σπίτι. Συνήθως δεν κάνουν διακρίσεις. Δεν έχουν χρόνο να ξεχωρίσουν τα σπίτια με κατοίκους από τα εντελώς άδεια. Αποστολή μείζονος σημασίας υπέρ του υποψήφιου. Δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου τις περισσότερες φορές. Αυτό θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή. Τουλάχιστον. Το σύστημα της πόρτα πόρτα διανομής ψηφοδελτίων- σταυρωμένων ψηφοδελτίων- παραδοσιακό. Αντέχει. Και σε αυτές τις εκλογές.

 

Το βασικό ερώτημα είναι πάντα το ίδιο. Αξίζει τον κόπο; Πιάνει τόπο αυτή η διαδικασία; Το ξέρουν μόνο οι υποψήφιοι. Όσο μπορούν. Πολλές φορές οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια λερώνονται, πετιούνται και δεν χρησιμοποιούνται. Υπάρχει και το αντίθετο ενδεχόμενο. Να κρατηθούν σπίτι, να χρησιμοποιηθούν την Κυριακή.

 

Η χθεσινή Δευτέρα ήταν με έντονο θόρυβο. Κυρίως από τις καμπάνες των εκκλησιών. Λιγότερο από τις σειρήνες. Αυτήν την φορά η δοκιμαστική λειτουργία όλου του συστήματος είχε διάρκεια. Επιμονή και επανάληψη. Συμπέρασμα: Πιο δυνατά ακούστηκαν οι καμπάνες. Λιγότερο οι ταλαιπωρημένες σειρήνες. Όλες άλλωστε έχουν μια ηλικία… Ή αλλιώς, πάει καιρός από τότε που οι σειρήνες τα έφαγαν τα ψωμιά τους!

 

Η Ευστρατία Χριστοδούλου είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Δαμιανού Καγκελίδη. Ρωτήθηκε για την προεκλογική προσπάθεια κι εξομολογήθηκε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται κάποιος κόσμος. «Πολλές φορές μπερδεύονται. Νομίζουν ότι είμαστε υποψήφιοι των περιφερειακών εκλογών» είπε.

 

Ο Λεωνίδας Παππάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καβάλα να γίνει τελικά μεθαύριο Πέμπτη. Δύσκολο μεν αλλά υπαρκτό ως σενάριο. Ο κ. Παππάς δεν είναι υποψήφιος στις τοπικές εκλογές της Κυριακής. Κινείται παρόλα αυτά σα να είναι. Και για τον Καγκελίδη και για συγκεκριμένους υποψήφιους Δημάρχους του Νομού.

 

Δεν είναι καθόλου καλές οι σχέσεις του Μάκη Παπαδόπουλου με το Γιάννη Εριφυλλίδη. Ο κ. Εριφυλλίδης με σχετική μόλις χθεσινή ανάρτηση επιρρίπτει στον κ. Παπαδόπουλο την ευθύνη και την πρωτοβουλία αυτών των κακών σχέσεων. «Φαρμακερή» ανάρτηση του κ. Εριφυλλίδη με προφανή στόχο: «Όσο με αποκαλεί δημοσίως μικρό Εριφυλλίδη ο αιώνιος τρίτος τόσο μεγαλώνει το ποσοστό μας. Τον ευχαριστώ και εγώ δημοσίως λοιπόν. Και αφού 10 χρόνια ασχολείται, ας κάνει επιτέλους και μια συνέντευξη χωρίς να τα διαβάζει από μέσα».

 

Μέσα σε όλα τα προεκλογικά και μια άλλη είδηση –ευχάριστη σίγουρα- για τη Ευαγγελία Δρακονάκη. Ο γιος της Σταύρος Υφαντίδης διακρίνεται στο πόλο. Έτσι είναι ανάμεσα σε αυτούς τους μικρούς αθλητές του ΝΟΘΑΚ που θα περάσουν προεπιλογή για την εθνική ομάδα της ηλικίας του. Η κ. Δρακονάκη εκτός από υποψήφια είναι ταυτόχρονα εργαζόμενη και μητέρα. Οπότε έχει πολλά ακόμη στο μυαλό της. Διαρκώς και όχι μόνο προεκλογικώς.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις προάλλες το εκλογικό κέντρο του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Τη «χρωστούσε» την επίσκεψη και την έκανε με την πρώτη ευκαιρία. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε ίδια επίσκεψη –παλαιότερα- στο εκλογικό κέντρο της κ. Ιωσηφίδου. Ακόμη πιο παλιά και σε αυτό του Ντίνου Κλειτσιώτη. Όταν ο κ. Κλειτσιώτης ήταν υποψήφιος Δήμαρχος.

 

Την Κυριακή η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καβάλας τίμησε την παγκόσμια μέρα των ηλικιωμένων με εκδήλωση στο Πουλίδειο γηροκομείο της. Μουσική εκδήλωση μετά φαγητού. Κι επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν, όλα έγιναν με επιτυχία έξω από το κτίριο. Και του χρόνου.

 

Από σήμερα οι προεκλογικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία. Η πρώτη σήμερα το απόγευμα ανήκει στη Λαϊκή Συσπείρωση. Με ομιλητές το Διονύση Κλάδη και το Χρήστο Ποτόλια. Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Χαράλαμπου Χρυσανίδη θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στο Γαλαξία. Εκείνο το απόγευμα οι προεκλογικές εκδηλώσεις που θα γίνουν ταυτόχρονα στην Καβάλα θα είναι τρεις. Σήμερα το απόγευμα ο Θόδωρος Μουριάδης μιλά στις Κρηνίδες.

 

Σεμνά και ταπεινά. Αυτός είναι ο προεκλογικός δρόμος που επέλεξε να διαβεί ο Γιώργος Βαφείδης. Υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη. Όπως είπε χθες, υπήρχε η εμπειρία από τις εκλογές στην Ομοσπονδία και στο σωματείο των Καφεζυθοπωλών (όπου είναι πρόεδρος) αλλά… « οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι άλλο».

 

Πάντα ήρεμα και πάντα με επιχειρήματα ο κ. Βαφείδης απευθύνεται στους συμπολίτες ζητώντας να στηρίξουν και τον ίδιο και τον κ. Μουριάδη. Με προτάσεις που διατυπώνει κι οι περισσότερες έχουν σχέση με την αγορά. Με την εστίαση. Αυτήν μεταξύ άλλων εκπροσωπεί στις εκλογές που έρχονται. Χωρίς να είναι ο μόνος συμπολίτης από την εστίαση που μετέχει στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης