• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η κ. Μαρία Βαρύτη έκανε την έκπληξη. Δεν συμμετείχε στην προχθεσινή τηλεμαχία με τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Παγγαίου. Αρχικά πρόβαλε κάποιες δικαιολογίες. Ασαφείς και αόριστες. Χθες με δελτίο τύπου έκανε το πράγμα πιο συγκεκριμένο. Το δελτίο τύπου θα είχε αξία αν εκδίδονταν στην ώρα του και όχι εκ των υστέρων. Έπρεπε να παραστεί στην τηλεμαχία ή να εξηγήσει όταν πρέπει τους λόγους της απουσίας της. Ήταν ένα λάθος της ο τρόπος που χειρίστηκε το όλο θέμα. Λάθος απειρίας ή λάθος εξ αιτίας κακών συμβουλών; Κάτι από τα δύο σίγουρα.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης βρήκε την ευκαιρία, αντικατέστησε καλάθια απορριμμάτων περιμετρικά και εξωτερικά του κτιρίου του Διοικητηρίου. Γράφει ότι όσα αντικαταστάθηκαν ήταν εκεί από το τέλος της δεκαετίας του ’90! Δηλαδή είχαν και συλλεκτική αξία. Δεν ήταν για πέταμα αλλά για το… μουσείο. Μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που φυσικά και χρειάζονται.

 

Η Αναστασία Ιωσηφίδου τίμησε και με το παραπάνω τη χθεσινή γιορτή του Διονυσίου Αρεοπαγίτη. Παραβρέθηκε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος, του οποίου είναι μέλος. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρόλαβε και παρακολούθησε από κοντά (και) τους αγώνες μοτοκρός στις Κρηνίδες. Από τους ίδιους αγώνες πέρασε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Τους υποψηφίους των εκλογών υποδέχθηκε στην πίστα ο υποψήφιος Θέμης Καλπακίδης. Ως πρόεδρος του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Κρηνίδων. Διοργανωτή των αγώνων.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Δαμιανός Καγκελίδης ήταν προχθές σε Καβάλα, Θάσο. Χθες στη Χρυσούπολη. Στην Καβάλα επισκέφθηκε την έκθεση του Επιμελητηρίου. Στην πόλη μας θα είναι και αύριο. Έρχεται όπως φαίνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με πρόγραμμα μόνο για την πόλη. Μια βόλτα στην αγορά και μια επίσκεψη στο εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού Καγκελίδη επί της πλατείας Κονσουλίδη.

 

Εκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Χρυσούπολης διαθέτει – εκτός του συνδυασμού του Τάσου Τσολάκη- και η Λαϊκή Συσπείρωση της κ. Χαρούλας Πηλίτση. Αντίθετα ο Σάββας Μιχαηλίδης λειτουργεί ένα πιο κλασσικό εκλογικό κέντρο, νοικιάζοντας ισόγειο κατάστημα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

 

Σιωπούν οι τοπικοί φορείς αν και τα Χειμερινά δρομολόγια της γραμμής του Πρίνου περίπου αποφασίστηκαν. Αυτήν την φορά το αρμόδιο Σ.Α.Σ. γνωμοδότησε έναν μήνα νωρίτερα. Κανείς δεν ξέρει το λόγο που φέτος όλα έγιναν νωρίς.

 

Τα δρομολόγια από 1η Νοέμβρη έως τέλος Μάρτη θα είναι 3 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη. Μόνο 2 για τις ημέρες Παρασκευή έως Κυριακή. Όπως πέρσι τον Χειμώνα. Κι ενώ ο αριθμός τους φυσικά και δεν ικανοποιεί, δεν διαμαρτύρεται κανείς. Φταίει σίγουρα η προεκλογική περίοδος, σίγουρα και η κόπωση. Ζητάς το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο μα δεν γίνεται απολύτως τίποτα…

 

Το Σ.Α.Σ. στην ίδια συνεδρίαση (της προηγούμενης εβδομάδας) απέρριψε τις προτάσεις του Λιμεναρχείου Καβάλας και δεν επέβαλε πρόστιμο σε δύο τοπικές ναυτιλιακές εταιρίες. Και οι δύο είχαν κάνει αποδρομολόγηση πλοίων τους νωρίτερα απ’ ότι προβλέπονταν. Κι ενώ το Λιμεναρχείο Καβάλας ζήτησε εγγράφως να υπάρξουν συνέπειες και πρόστιμα, το Σ.Α.Σ. απάντησε αρνητικά. Για αυτό το θέμα έληξε!

 

Μιας και αναφερόμαστε στη Θάσο. Ήταν να τελειώσει εντός του Θέρους το έργο της συντήρησης και ανακαίνισης του αρχαίου θεάτρου στο Λιμένα. Ώστε έστω τον Αύγουστο να επαναλειτουργήσει, να προλάβει να γίνει σε αυτό πολιτιστική εκδήλωση. Το σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε. Έτσι το έργο που κρατά κλειστό το αρχαίο θέατρο για χρόνια, συνεχίζεται για να τελειώσει τον Δεκέμβρη. Είμαστε σίγουροι; Όχι και τόσο. Ίσως λάβει μικρή παράταση ως την προσεχή Άνοιξη.

 

Το κράτος ενισχύει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Παντού στην Ελλάδα. Για αυτήν της ΠΕ Καβάλας αποφασίστηκε και θα γίνει (ίσως ήδη έγινε) αγορά επίπλων και απαραίτητων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όλα αυτά ήταν αναγκαία για μια υπηρεσία που έως πρόσφατα λειτουργούσε στην Καβάλα με έναν μόνο άνθρωπο! Τελευταία το προσωπικό αυξήθηκε και ευτυχώς έγινε κάτι τέτοιο.

 

Κυκλοφόρησαν στο κέντρο της πόλης χθες το πρωί οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Sea Bourn Encore». Πολλοί επέλεξαν να κινηθούν στον Άγιο Νικόλαο, στην παραλία. Ή να επισκεφθούν τα μουσεία. Άλλοι περπάτησαν ως την κοντινότερη παραλία. Ως την Ραψάνη. Είδαν τη θάλασσα από κοντά και τη δοκίμασαν. Έκαναν το μπάνιο τους παρά τη … δροσιά της χθεσινής μέρας.

 

Η τοπική ΝΔ τίμησε και με το παραπάνω την Κυριακάτικη εκδήλωση του Φίλιππα Αναστασιάδη. Μεταξύ όσων την παρακολούθησαν ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Καλαντζής και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος. Το κόμμα στηρίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και δεν το κρύβει. Θα ήταν άλλωστε παράξενο να γίνονταν κάτι διαφορετικό.

 

 

Διαβάστε επίσης