• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Στέλιος Ιωσηφίδης στέλνει με τον δικό του τρόπο τις από καρδιάς και συγκινητικές ευχές στον Αλέξανδρο.

Εν όψει των εκλογών της Κυριακής: 

«Καλή επιτυχία αδερφέ μου. Στηρίξτε έναν άνθρωπο που ξέρει να αγαπά, να παλεύει και να βάζει πλάτη ( στην κυριολεξία) στα δύσκολα.

Την Κυριακή ψηφίζουμε Ιωσηφίδη Αλέξανδρο και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ».

 


 

Ξαφνικά τα κόμματα ενδιαφέρθηκαν για τις εκλογές παραβιάζοντας τον κανόνα -λέμε τώρα- περί της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Σωκράτης Φάμελλος για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και η Σοφία Ζαχαράκη για τον υποψήφιο της ΝΔ. Ήρθαν και θα έρθουν στην πόλη και το Ν. Καβάλας. Ο Πρωθυπουργός κάνει το ίδιο σε άλλες εκλογικές περιφέρειες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν για τον ίδιο λόγο στην Καστοριά και πολλά ακόμη παρόμοια.

 

Η αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη και οι υποψήφιοι το ίδιο. Μέχρι ενός σημείου. Μέχρι του σημείου που θα χρειαστούν βοήθεια από το κόμμα, το κόμμα τους. Κι αυτό απλόχερα θα την προσφέρει. Την Κυριακή το βράδυ ειδικά οι Περιφέρειες θα έχουν χρώμα. Στον γνωστό χάρτη των αποτελεσμάτων. Κοντά σε αυτές χρώμα θα έχουν και κάποιοι από τους Δήμους. Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται…

 

Η σημερινή επίσκεψη της κ. Ζαχαράκη στην Ελευθερούπολη ξάφνιασε την τοπική ΝΔ, η οποία δεν γνώριζε το παραμικρό! Από σπόντα έμαθαν τα νέα οι εκπρόσωποι της. Αυτό όσο κι αν ακούγεται παράξενο έγινε κατά την περιοδεία Ανδρουλάκη στις καφετέριες της παραλίας. Αργότερα η πληροφορία επιβεβαιώθηκε κι άρχισαν οι προετοιμασίες, η οργάνωση της υποδοχής κτλ. Μάλλον στην Ελευθερούπολη ήξεραν έγκαιρα για την κ. Ζαχαράκη. Ξέχασαν ωστόσο να ενημερώσουν την Καβάλα!

 

Αν οι τελευταίες πληροφορίες είναι αληθινές τότε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κομοτηνή. Προκειμένου να επισκεφθεί το κέντρο της πόλης και να στηρίξει τον καλό του φίλο Χρήστο Μέτιο.

 

Ο δικηγόρος Καβάλας και υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη, κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Μια επισήμανση που πρέπει να την έχουν υπόψη τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές της Κυριακής. Σε αυτές του 2019- είπε με νόημα- η συμμετοχή στο Δήμο Καβάλας ήταν μόνο στο 40%. Απίστευτο; Πραγματικά. Αλλά κι αληθινό. Αυτήν την φορά οι υποψήφιοι και άμεσα εμπλεκόμενοι είναι περισσότεροι κι έτσι η συμμετοχή αναμένεται μεγαλύτερη. Ή μήπως να μην είμαστε σίγουροι;

 

Το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας ήταν χθες το πρωί στα καλύτερα του. Κι έστειλε μήνυμα επανόδου στα πράγματα και σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι γνωστό. Είναι κάτι που έρχεται, λέγανε οι εκπρόσωποι του όση ώρα χθες το πρωί συνόδευαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στο κέντρο της πόλης. Το πολυάριθμο γκρουπ αποτελούνταν από στελέχη παλιά αλλά και νέα. Ξεχώριζαν οι εκπρόσωποι της Θάσου. Ο Γιάννης Πλαφαδέλης πρόσφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γλυκό του κουταλιού από το νησί κι ο Σταμάτης Παπακυριακού μια μεγάλη αγκαλιά και πολλές ευχές για το πολιτικό του μέλλον.

 

Στην διάρκεια της περιοδείας ο κ. Ανδρουλάκης συνάντησε και τον Γιάννη Τσακλίδη. Τότε οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν κοντά στο νέο πρόεδρο αυξήθηκαν. Ήταν (εκτός του Γιάννη Τσακλίδη) και οι Δημήτρης Παπουτσής, Μιχάλης Τιμοσίδης, Νίκος Στρατηλάτης. Τελικά η χθεσινή επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καβάλα συσπείρωσε το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας. Αν αυτό καταλήξει υπέρ και της υποψηφιότητας Καγκελίδη, είναι το πιθανότερο, θα το δούμε στην πράξη. Κυριακή κοντή γιορτή.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης