• 28 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Ευαγγελία Δρακονάκη είναι στεναχωρημένη για το αποτέλεσμα του συνδυασμού Χρυσανίδη «Έργο Τώρα».

Η στεναχώρια της αυτή μετριάζεται από την εκ νέου εκλογή της στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Άνετα και δίκαια.

Μεταξύ άλλων είπε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής:

«Η 3η θέση του συνδυασμού μας είναι αποτέλεσμα που δεν απαξιώνεται. Φυσικά δεν είναι το επιθυμητό. Δουλέψαμε χωρίς λαϊκισμούς. Οι καβαλιώτες δεν ξέρουν τι χάνουν μη επιλέγοντας για Δήμαρχο τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη.

Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή.

Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα να του πούμε τι θα κάνει».

Η αντιδήμαρχος Καβάλας επί της διοίκησης της κ. Τσανάκα παραδέχθηκε ότι για την ίδια προσπάθεια ήταν πρόβλημα το ότι ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δηλαδή έγινε σε χρονικό διάστημα μόλις 10 μηνών.

Σημειώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα ο συνδυασμός έχει την πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση.

Θα συζητήσει φυσικά και την στάση που θα κρατήσει στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

 


 

Κυκλοφορεί έντονα η φήμη για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κομοτηνή. Αν όχι αύριο, ίσως την ερχόμενη Παρασκευή. Την «χρωστά» την επίσκεψη ο Πρωθυπουργός. Είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε δεν έγινε. Ίσως γίνει τώρα. Η επίσκεψη Μητσοτάκη θα έχει στόχο τη στήριξη της υποψηφιότητας Χρήστου Μέτιου.

 

Τον Χρήστο Μέτιο στηρίζει τη δεύτερη Κυριακή ο Κωστής Σιμιτσής. Η σχετική δήλωση του κ. Σιμιτσή έγινε χθες το μεσημέρι. Είναι δήλωση αντίθετη με την στάση του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χάρης Σεϊτανίδης δήλωσε προχθές ότι το ΠΑΣΟΚ (και οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο Καγγελίδη) προτείνουν λευκό ή άκυρο. Δηλαδή ούτε Μέτιο, ούτε Τοψίδη.

 

Άλλες φήμες συνδυάζουν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή με ένα σύντομο του πέρασμα από την Καβάλα. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Μπορεί και όχι. Οι παράγοντες της τοπικής ΝΔ ούτε χθες έκαναν κάτι συγκεκριμένο για την επαναληπτική ψηφοφορία στο Δήμο Καβάλας. Με εξαίρεση φυσικά τον σταθερό υποστηρικτή του Μάκη Παπαδόπουλου, τον κ. Γιώργο Καλάντζή. Αυτός όσο πλησιάζει η Κυριακή τα «δίνει όλα» για την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

 

Λένε ότι ασκούνται πιέσεις και σε άλλους. Κάποιοι φέρονται να τις «απέκρουσαν», άλλοι το σκέπτονται. Άλλοι στο τέλος μάλλον δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα. Θα δούμε. Υπάρχουν μπροστά μας λίγες ακόμη μέρες. Θα πρέπει επίσης να θυμηθούμε τι έγινε μεταξύ των δύο Κυριακών στις δημοτικές εκλογές του 2019. Τότε η κ. Τσανάκα κατάφερε και συνάντησε υποψήφιους άλλων παρατάξεων. Είχε φωτογραφηθεί μαζί τους. Ώστε να υπάρξει μήνυμα υπέρ της υποψηφιότητας της. Τελικά εκείνη η δραστηριότητα δεν την είχε ωφελήσει. Τις είχε χάσει τις εκλογές στην επαναληπτική ψηφοφορία.

 

Σίγουρη είναι η επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θάσο. Στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Και φέτος η επέτειος θα εορταστεί στο Λιμένα της Θάσου. Θα περιλαμβάνει δοξολογία, μαθητική παρέλαση κτλ. Η κ. Σακελλαροπούλου θα πάει στη Θάσο την ερχόμενη Τετάρτη (18/10) κι όπως φαίνεται μόνο στη Θάσο.

 

Εθελοντική αιμοδοσία έγινε χθες στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Έδωσαν αίμα αστυνομική εθελοντές αιμοδότες. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Η εθελοντική αιμοδοσία έγινε σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας. Μια σωστή ενέργεια, χρήσιμη για το Νοσοκομείο της πόλης.

 

Για το τέλος του μήνα μετατέθηκε η υπογραφή της σύμβασης της υπό παραχώρησης του νέου λιμανιού στους ιδιώτες. Οι εφημερίδες των Αθηνών γράφουν ότι σε 10 περίπου μέρες θα προηγηθεί υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετά την Ηγουμενίτσα θα έχει σειρά το νέο λιμάνι Καβάλας «Φίλιππος Β’».

 

Στην έκδοση του περασμένου Σαββάτου η εφημερίδα «Τα Νέα» είχε φωτογραφία ΠΑΣΟΚ αλλά με αρκετή Καβάλα! Από την επίσκεψη στην Καβάλα του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ρεπορτάζ αναφέρονταν στον κ. Ανδρουλάκη και στις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιλέχθηκε φωτογραφικό υλικό με Ανδρουλάκη ενώ περιοδεύει στις καφετέριες της πόλης. Φαίνονταν καθαρά και ο Λεωνίδας Παππάς και ο Δαμιανός Καγκελίδης.

 

Δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται δημόσια- λίγο πρόωρα είναι αλήθεια- για την κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο νικητής θα έχει 21 έδρες. Σίγουρα. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης φυσικά λιγότερες. Η κατανομή των εδρών στην αντιπολίτευση είναι αντικείμενο αυτών των διαφωνιών. Αυτές θα λυθούν οριστικά το βράδυ της Κυριακής. Όταν θα υπάρχει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Οι εκδηλώσεις των συλλόγων έχουν περιοριστεί λόγω των εκλογών. Δειλά δειλά επανέρχονται. Διαφορετικές. Λείπουν από αυτές οι υποψήφιοι! Το απόγευμα της Δευτέρας ο σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» έκανε αγιασμό για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων. Στο χώρο του Πυθαγόρα ήταν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και λίγα μέλη. Υποψήφιος κανένας. Περίεργο αλλά θα το συνηθίσουμε (με τόσο πολλούς υποψήφιους σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις).

 

Σε κατάσταση ειδικής λειτουργίας είναι όλη την εβδομάδα οι δικαστικές υπηρεσίες και στην Καβάλα. Ελέγχουν το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, επιβεβαιώνουν τους αριθμούς εξετάζοντας τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών και των δικαστικών εκπροσώπων. Σύντομα το Πρωτοδικείο θα ανακοινώσει το επίσημο και τελικό αποτέλεσμα. Συμπεριλαμβανομένων και των σταυρών προτίμησης.

 

Κι ενώ για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είχαμε μια εικόνα, κανείς ως χθες δεν γνώριζε τους σταυρούς προτίμησης για τα τοπικά συμβούλια. Οι υποψήφιοι στα τοπικά συμβούλια ήταν όλοι σε αγωνία μιας και δεν ήξεραν απολύτως τίποτα. Ειδικά όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι στο τοπικό συμβούλιο της Καβάλας.

 

Από τις ενδιαφέρουσες πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Πρώτα αυτή του Χρήστου Γάκη. Ο Αντιπεριφερειάρχης εκλέγεται πάλι περιφερειακός σύμβουλος και ευχαριστεί: «Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας! Γνωρίζοντας καλά τι διαδραματίστηκε όλη την προεκλογική περίοδο, η επανεκλογή μου, σε πείσμα ορισμένων, απέδειξε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου».

 

Η πολιτευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Ειρήνη Βρανά αντέδρασε θετικά στην επιλογή του πατέρα Παύλου σε θέση Επίσκοπου: «Περιποιεί τιμή για την πόλη μας η εκλογή του Αρχιμανδρίτη π. Παύλου Κίτσου στο βαθμό του Επισκόπου δεδομένου ότι ήταν προσωπική επιλογή και πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. ΑΞΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ».

 

Ανάρτηση για τον π. Παύλο Κίτσο έκανε και ο συμπολίτης δικηγόρος Μανόλης Βονικάκης: «Ο ιεροκήρυκας πατέρας Παύλος, φωτισμένος πνευματικός ποιμένας και άνθρωπος μειλίχιος, με τεράστια κοινωνική και πνευματική προσφορά, επιτέλους επιβραβεύεται για το ποιμαντορικό τεράστιο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στην Μητρόπολη της πόλης μας.

Η χαρά μας τεράστια που θα λάβει το οφίκιο και τον τίτλο του Επισκόπου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών… Από την άλλη το κενό που θα αφήσει πίσω του στην Καβάλα θα είναι δυσαναπλήρωτο … Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να έχει στην καρδιά του το ποίμνιο των Καβαλιωτών και την πόλη που λάτρεψε και από το νέο του μετερίζι! ΑΞΙΟΣ!».

 

Γιατί αργούν τα τελικά αποτελέσματα των σταυρών προτίμησης στο Δήμο Καβάλας; Ο κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα τάμπλετ για αυτήν την ειδική διαδικασία και αποστολή των αποτελεσμάτων των σταυρών στην Αθήνα.

 

 

Διαβάστε επίσης