μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η συζήτηση μάλλον άρχισε εντός του Δημαρχείου – παρουσία του Δημάρχου;- συνεχίστηκε εκτός. Στο πεζοδρόμιο. Συμμετείχαν -όπως φαίνεται- οι εικονιζόμενοι. Οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Μουμτσάκης- Γιάννης Ιακωβίδης και ο πρόεδρος του συνοικιακού συλλόγου της Παναγίας Φώτης Λαζαρίδης. Απόφαση δεν πάρθηκε. Θα παρθεί άμεσα και θα ανακοινωθεί. Για την έναρξη της εφαρμογής του νέου κανονισμού στάθμευσης στη συνοικία. Όλα είναι έτοιμα. Ο σύλλογος πιέζει και καλά κάνει.

 


 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου προσπαθεί να αλλάξει μια κακή νοοτροπία ετών, επιχειρεί να καθιερώσει το σωστό. Το ιδανικό. Το άριστο. Αλλά σε συνθήκες … Ελλάδας! Τακτοποιεί εύστοχα τις εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος κυκλοφοριακές καταστάσεις αλλά κάποιοι ενοχλούνται. Θίγονται. Κυρίως ταλαιπωρούνται. Κι αυτοί είναι οι πολίτες. Είναι οι απλοί άνθρωποι που έχουν σοβαρό λόγο να επισκεφθούν το Νοσοκομείο. Του κάνουν κριτική. Ξεσπούν σε βάρος του παραβλέποντας ότι οι προθέσεις του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μία μόνο διαφορά και παρατήρηση. Οι υφιστάμενες υποδομές- κατασκευές δεν τον ευνοούν.

 

Αναλαμβάνει το ρίσκο και προχωρά. Θα τα καταφέρει; Θα φανεί στο τέλος. Στο… χειροκρότημα, που λέει και το γνωστό τραγούδι. Προ δύο ημερών εξέδωσε μια εντελώς αόριστη ανακοίνωση για το σύστημα με τις κάρτες, μπερδεύοντας τους περισσότερους. Ενώ οι κάρτες θα έχουν συγκεκριμένους παραλήπτες (τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου), αυτό δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όπως επίσης δεν αναφέρεται πώς κάποιος δικαιούται να την προμηθευτεί. Αυτό το εξηγούν προφορικά στους δικαιούχους των καρτών, οι αρμόδιοι. Όσοι άλλοι διάβασαν την ανακοίνωση προσπαθούν να την μεταφράσουν και δεν μπορούν!

 

Τα υπόλοιπα και πιο ουσιαστικά σημεία της υπόθεσης θα τα δούμε και θα τα ζήσουμε στην πορεία. Οι δρόμοι εντός του χώρου του Νοσοκομείου είναι ήδη ελεύθεροι. Οι δρόμοι εκτός, γεμάτοι από παρκαρισμένα οχήματα. Θα συνεχιστεί αυτό ως το τέλος; Θα καθιερωθεί; Μόνο με αστυνόμευση. Δηλαδή με επιπλέον προσωπικό σεκιούριτι. Τελικά είναι οικονομικό το ζήτημα. Αν πληρώσει το Νοσοκομείο θα έχει «σεκιούριτι τροχονόμους» που όσο θα μπορούν θα εφαρμόζουν τα μέτρα. Αν δεν υπάρχουν επιπλέον σεκιούριτι, μέρα με την ημέρα θα επιστρέφουμε εκεί που βρισκόμασταν.

 

Τον Φεβρουάριο του 2015 ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης κάλεσε σε βοήθεια την Εγνατία Οδό ΑΕ. Ο πρόεδρος της οποίας ήρθε στην Καβάλα κι υποσχέθηκε να μελετήσει το ενδεχόμενο κατασκευής κι άλλου πάρκινγκ. Σε πολύ κοντινό οικόπεδο του Νοσοκομείου. Στο τέλος οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι το έργο μπορεί να γίνει αλλά είναι πανάκριβο. Κι έτσι δεν προχώρησε ποτέ. Δυστυχώς ούτε τώρα φαίνεται να είναι στις σκέψεις, πολύ περισσότερο στις προτεραιότητες των υπευθύνων.

 

Ο Ανέστης Τσαβδαρίδης είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Άνθρωπος σοβαρός και δραστήριος, μας ξαφνιάζει. Με δηλώσεις που έκανε χθες «φωτογραφίζει» την Τάνια Ελευθεριάδου. Αυτή- λέει χωρίς να την κατονομάζει- στις πρόσφατες εκλογές του Δήμου Παγγαίου υποστήριζε Φίλιππα Αναστασιάδη και όχι Μαρία Βαρύτη! Ναι, υπάρχει μια τέτοια κριτική προς το πρόσωπο της πρώην βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Συγκεκριμένη κριτική. Αυστηρή κριτική. Ο κ. Τσαβδαρίδης είναι αυτός που τα λέει πιο δυνατά απ’ τους άλλους. Οι άλλοι προτιμούν να τα κουβεντιάζουν μεταξύ τους.

 

Γιατί άραγε η κ. Ελευθεριάδου να έδωσε τέτοια δικαιώματα; Γιατί να σχολιάζεται αρνητικά από την οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Παγγαίου; Αρμόδια να απαντήσει είναι η ίδια. Θυμίζουμε μόνο ότι η κ. Βαρύτη, στο ψηφοδέλτιο της οποίας υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι από το ΣΥΡΙΖΑ, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον αυτό είναι το λάθος που η κ. Ελευθεριάδου δεν … συγχώρησε!

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε χθες στο Δικαστήριο η συζήτηση της αγωγής των απολυμένων των Πετρελαίων κατά της εταιρίας. Ο χρόνος πέρασε αλλά οι εντάσεις παραμένουν. Λες και όλα τα επίμαχα γεγονότα έγιναν χθες! Πολύωρη η διαδικασία και επί της ουσίας. Απόφαση θα βγει… ένας Θεός ξέρει πότε. Περιμένουν καιρό τώρα μια απόφαση που αφορά δίκη που έγινε τον περασμένο Μάρτιο! Άρα ας έχουμε μεγάλη υπομονή.

 

Στη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης και στη Νέα Πέραμο βρέθηκε την Τρίτη το πρωί και το μεσημέρι ο νέος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Για να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και να υποσχεθεί ανάπτυξη. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε φωτογραφία του με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ελευθερών Χρήστο Πριονίδη. Κοντά τους και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Εντός της εβδομάδας οι Μέτιος- Τοψίδης θα έχουν, λέγεται, την πρώτη τους συνάντηση για να δρομολογήσουν την διαδικασία ενημέρωσης του δεύτερου και των συνεργατών του.

 

Η δημοτική αστυνομία εμφανίστηκε χθες στην οδό Φιλίππου, κοντά στη διασταύρωση της με την οδό Ηπείρου. «Μοίρασε» κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις. Των 40 ευρώ η κάθε μία. Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε όσους στάθμευσαν επί του πεζοδρομίου. Παρκάρουν έτσι κάθε μέρα, πολλές μέρες τώρα. Μήνες ή και χρόνια. Πρόσφατα έγινε καταγγελία κι έτσι η υπηρεσία έπρεπε να δράσει. Μέχρι να ξεχαστεί το θέμα κι όλα να γίνουν όπως πρώτα.

 

Έλαβε την απαραίτητη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη προκειμένου όλα να εξελιχθούν όπως έχουν σχεδιαστεί. Σύντομα και στο τέλος της διαδικασίας η Υ.ΔΟΜ. του Δήμου Θάσου θα ενισχυθεί με 4 επιπλέον μηχανικούς, προερχόμενους από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Νέστου. Για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να εκδίδει και οικοδομικές άδειες.

 

Να λοιπόν που καθιερώνεται ένας ακόμη χώρος εκδηλώσεων. Το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς. Εκεί έκανε εκδηλώσεις η Δημωφέλεια. Στον ίδιο χώρο έκανε προχθές απολογισμό εκλογών το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το έχουμε ξαναγράψει, η Δημωφέλεια έχει σχέδια να «ζωντανέψει» το συγκεκριμένο υπόγειο. Θα τα δούμε να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα.

 

Άχαρη, «κρύα» διαδικασία η κλήρωση. Ειδικά όταν πρόκειται για εκλογές στην αυτοδιοίκηση και ισοψηφία. Μέσω της κλήρωσης εξελέγη χθες το πρωί δημοτικός σύμβουλος ο μηχανικός κ. Σωτήρης Τσεκμέζογλου. Άτυχος ο Κώστας Πεφάνης. Θα δούμε το αν θα δοθεί συνέχεια με ένσταση. Στην κλήρωση που έγινε στο δικαστήριο παραβρέθηκε ο κ. Τσεκμέζογλου, όχι ο Κώστας Πεφάνης. Εν τω μεταξύ ούτε χθες λύθηκε η εκκρεμότητα της κατανομής των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, προερχόμενες από τη ΔΕ Φιλίππων. Αυτό θα γίνει στο κοντινό μέλλον.

 

Δύο μέρες τώρα καθαρίζονται οι χώροι των εκδηλώσεων. Ο Δημοτικός Κήπος, η πλατεία Κρίτωνα Κονσουλίδη αλλά και η παραλιακή οδός. Εκεί η πόλη θα τιμήσει και φέτος την επέτειο του ΟΧΙ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης